Partyflock
 
­

Jägerland line-up brengt Den Haag tot zomerse hoogte

gepubliceerd door , op
Het is zomer, het is warm, dus waarom zou men binnen blijven? Precies daarom is de volgende editie van de Jägerland Tour bij F.A.S.T. Surfdorp (Free Architecture Surf Terrain) in Den Haag op 28 juli, anders dan bij eerdere edities, buiten! De line-up voor deze editie is alles behalve Haagse bluf. Zo staan o.a. Rats on Raft, Jan van Kampen en Nacho Patrol, of te wel Legowelt, klaar om een muzikale vloedgolf over het Scheveningens strand heen te laten rollen.

Het weer werkt in Nederland misschien niet altijd mee, maar de lijn aan artiesten die paraat staan voor deze Jägerland editie zorgen gegarandeerd voor het ultieme zomergevoel. De avond wordt afgetrapt met de band Rats on Rafts, die om stipt 22.00 uur een live concert op het strand geven. Vervolgens verplaatst het feest zich naar binnen, waar Jan van Kampen (Dekmantel) met zijn deephouse de zwoele zomernacht laat beginnen. Nacho Patrol, een pseudoniem van de Haagse dj Legowelt, draait zijn Haagse handjes niet om voor een set 'spaced out house discofunk uit Ethiopië'. Daarnaast komen de Broertjes van het Selamat Makan Soundsystem bewijzen dat de in een nieuw jasje gestoken hits van onder andere Nat King Cole en Elvis en het bereiden van snacks perfect samen gaan.

De locatie die Jägerland voor deze editie aandoet is zoals de naam al doet vermoeden een vast adres voor surfend
Nederland. Maar F.A.S.T. Surfdorp is naast een hostel, restaurant en bar ook een plek waar kunstenaars hun gang
kunnen gaan en waar regelmatig hele goede feesten worden gegeven.

Het programma

Rats on Rafts (Live in concert)
De stijl van Rats on Rafts valt niet in één woord te beschrijven. 'Hoe vreemder, hoe beter' is hun motto. De populaire jonge punk-wave sensatie uit Rotterdam spelen op alle festivals, van Noorderslag tot Paaspop en het voorprogramma Black Lips. Hun bekendheid werd door een optreden in Vara's DWDD alleen maar vergroot.

Jan van Kampen (Dekmantel)
Haagse trots Jan van Kampen is één van de paradepaardjes uit de Dekmantel-stal. Dit (van origine) Haagse collectief blies 5 jaar geleden de Nederlandse house/techno/disco scene nieuw leven in. Jan blaast zonder moeite de meest uitgewoonde afterparties nieuw leven in met zijn donkere underground-tracks.

Nacho Patrol (Legowelt Live Band)
Nacho Patrol is de live band van Danny Wolfers aka Legowelt. De van origine Hagenees staat bekend om z'n onmeetbare interesse in en passie voor (Vintage) synthesizers en eigenlijk alle elektronische apparaten waar muziek mee te maken is. Danny is zeker een begrip in Den Haag, maar ook ver daarbuiten. Aan zijn A status als Haags belangrijkste elektronische artiest valt niet te tornen. Met de connectie die Nacho Patrol maakt tussen psychedelische muziek, afro en funk is een nieuw genre geboren.

Selamat Makan Soundsystem
Een mixer, twee cd-spelers, een platenspeler en een rijstkoker. Dat is waarmee deze Broertjes met Indonesische roots het podium opklimmen. Om vervolgens de zaal plat te spelen en ondertussen jullie lege magen te vullen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via inschrijving op de Facebook pagina van Jägerland. Aanmelden voor kaarten kan hier.

Overzicht info
Naam: Jägerland Tour Den Haag
Datum: Zaterdag 28 juli 2012
Locatie: F.A.S.T. Surfdorp, Scheveningen
Programma: Selamat Makan Soundsystem, Rats on Rafts (Live in concert), Jan van Kampen (Dekmantel) en Nacho Patrol (Legowelt Live Band)
Doors open: 21.45 uur
Concert starts: 22.00 uur
Party starts: 23.00 uur
Doors close: 04.00 uur
Toegang: Gratis (alleen op inschrijving via Jägerland Facebook en Jagerland.­nl)
Minimumleeftijd: 21

Tickets
De tickets voor alle events van de Jägerland Tour zijn gratis, maar uitsluitend verkrijgbaar door middel van inschrijving en alleen voor mensen van 21 jaar en ouder. Om tijdens het event in Scheveningen voor nop te feesten dienen liefhebbers zich in te schrijven via de Jägerland Facebook pagina of via Jägerland.nl. Daar worden de exclusieve tickets verloot onder de inschrijvingen.