Partyflock
 
­ Nederland

Oranjekoorts bereikt zijn hoogtepunt tijdens ADF Festival

gepubliceerd door , op
ADF
24 april 2012
FeestADF · Aaltjesdagen Dance Festival
Datumzaterdag 9 juni 2012
WinactieADF actiegesloten
LocatieStille Wei
Zaterdag 9 juni zal Harderwijk weer op zijn oude grondvesten schudden, want dan vindt op de boulevard het spectaculaire ADF Festival plaats. ADF Festival is het afsluitende feest van de drie dagen durende Aaltjesdagen. Een evenement waar ieder jaar meer dan 75.000 bezoekers op afkomen.

Tussen de stadmuren van Harderwijk en het Veluwemeer, strijkt de ADF karavaan met al hun (oranje) toeters en bellen voor de zevende maal neer om de bezoekers te trakteren op een waar muzikaal spektakel. Maar het is niet alleen muziek wat op deze dag de klok slaat. Het ADF Festival is namelijk ook geïnfecteerd met de oranjekoorts. Onder het genot van de meest vette beats zal op een mega groot scherm het EK duel tussen Nederland en Denemarken getoond worden. Dubbel feest dus!

Het ADF festivalterrein heeft dit jaar drie stages. De Techno, House en EK stage. De festivaltent zal wederom het domein worden van techno. Verwacht hier vette VJ acts, lasershows, special effects en pompende techno. De Outdoor House stage is groter dan ooit. Vette lichteffecten, meer en beter geluid en nog meer ruimte om helemaal uit je dak te gaan. De EK stage staat uiteraard in het teken van voetbal. En wat voor voetbal! Het Oranje legioen treedt aan tegen het Deense elftal en ook de wedstrijd tussen Duitsland en Portugal is op deze EK stage te bekijken.

De programmering staat als een huis. ADF Festival heeft een primeur in Nederland Festivalland! Zo zal DJ/Producer Gymmy J uit Italië zijn debuut maken in Nederland. Met zijn producties, welke uitgebracht zijn op labels als ITALO Business, Noia, Speca, 1605 en Naked Lunch, veroverde hij al vele techno harten in Europa. En deze maal is Nederland aan de beurt! Verwacht onvervalste pompende Italiaanse techno van deze held uit Rome. Haagse Harderwijker Wotax zal met een geweldige live set op de proppen komen. In 1996 begon hij met DJ'en en al snel verwierf hij naam en faam in de Haagse underground scene. Een van zijn hoogtepunten was zijn set tijdens het Duitse festival Nature One. Inmiddels heeft hij al heel wat eigen producties op zijn naam staan en zal deze live ten gehore brengen in een knallende live-set. Rolando Vallice is één van de opkomende namen in de Nederlandse technoscene. Inmiddels heeft hij een aantal producties op zijn naam met grote waardering van techno legendes als Laurant Garnier, Slam, Dave Clarke en Nick Warren om maar een paar te noemen. Andere namen die de Techno stage zullen gaan rocken zijn Rutger Maree, Point Zero en Sebasterd. De visuals worden verzorgd door VJ Psitekk en de stage wordt gehost door MC MadMax.

De Outdoor House Stage ontvangt ook dit jaar weer een keur aan geweldige DJ's. Zo zal de 'Godfather van de Nederlandse House' Rob Boskamp acte de presence geven. Rob is al ruim 30 jaar actief als DJ en met meer dan 100 wereldwijde releases en remixen op zijn naam misschien ook wel één van de meest productieve artiesten die Nederland rijk is. Zo heeft hij remixes gemaakt voor o.a. Snoop Dogg, T-Spoon, Da Hool en Moony. Hij heeft opgetreden op de grootste festivals en gedraaid in de grootste clubs wereldwijd. Eén en al respect wat deze man in zijn lange muzikale carrière heeft laten zien. DJ Bird, is al jaren trouw aan de elektronische dance muziek. Groot geworden als resident van club Starlight, heeft hij inmiddels zijn vaste avonden bij meerdere mega clubs in Nederland. Ook internationaal spreidt Bird zijn vleugels, zo heeft hij op Curaçao en in het Turkse vakantieoord Alanya bij diverse festivals en clubs met veel succes zijn kunsten aan een internationaal publiek getoond. Ook de House stage heeft een Haagse Harderwijkse DJ op het programma staan. Bjorn Know-How begon midden jaren negentig met DJ'en. In de periode die daarop volgde stond hij met zijn zomerse uplifting sound in tal van grote clubs en festivals in binnen- en buitenland. Zo was hij twee jaar achtereenvolgens te bewonderen op Dancevalley en Fusion of Dance Festival, was hij organisator en resident DJ van Slick Outdoor en trad hij op in zo'n beetje elke bekende club in Nederland. Deze dag zal hij een back-to-back set neerzetten samen met DJ Cosmic. Naast deze heren zullen Bas van Hees, Remaniax, Johnny Deekay, Twinnie en Moreno de House Stage onveilig maken met hun uplifting house sounds.

ADF Festival staat op zaterdag 9 juni van 14:00 uur tot 23:30 uur bol van muzikaal genot. Er kan genoten worden van twee heerlijke EK wedstrijden en er zal voor het eerst een speciaal 'creatief' hoekje aanwezig zijn (hierover later meer!). Kaarten zijn in de voorverkoop 5 euro en verkrijgbaar in Primera winkels en online via Paylogic. Aan de deur bedraagt de entree 6 euro. Kortom, ADF Festival is een festival om niet te missen!