Partyflock
 
­

Hemelvaart in de Molenstraat

anoniem gepubliceerd op
Koninginnedag is nog maar net achter de rug, maar de Molenstraat in Nijmegen maakt zich alweer op voor Hemelvaart op 16 en 17 mei. Met artiesten als The Partysquad, Charly Luske, Bingo Players, de Hermes House Band, Phalerieau (BNN) en Vato Gonzalez is de programmering gevarieerder dan ooit.

Hemelvaartsnacht gaat woensdag om 14:00 uur rustig van start met JiXXX. Om 18:00 uur is het feest al in volle gang als hij het stokje overgeeft aan Danny Lucas en daarna Tuna. Om 20:00 uur is het de beurt aan niemand minder dan Franky Rizardo. Deze van oorsprong Arnhemse dj is ook in Nijmegen zeer geliefd, ook internationaal doet hij het op dit moment erg goed.

Om 21:00 uur is het de beurt aan Phalerieau Zeno. De BNN presentator van Italiaanse komaf is pas midden twintig, maar hij maakte zijn TV debuut al in 1995. De goedlachse presentator timmert ook al jaren aan de weg als dj en zijn stijl en charisma staan altijd garant voor een uitzinnige menigte en dromerige blikken van vrouwelijke fans.

Vato Gonzalez is een begrip binnen de dj wereld. Gonzalez is de grondlegger van Dirty House, een combinatie van electrohouse en latin house met invloeden van de Britse UK garage en grime. Dirty House onderscheidt zich door het in mindere mate richten op de geluidskwaliteit maar juist de nadruk te leggen op dansbaarheid. Zoals altijd wordt Vato Gonzalez vergezeld door MC Tjen in zijn set tussen 22:00 uur en 23:00 uur.

De avond wordt afgesloten door The Partysquad die eigenlijk geen verdere introductie nodig heeft. Deze heren scoorden hun eerste hit al in 2005. Vanaf dat moment noteerden ze nog vele hitnoteringen met nummers als Rampeneren, Stuk en Ik ga hard.

Op Hemelvaartsdag wordt het middagprogramma verzorgd door de inmiddels legendarische Hermes House Band, bekend van de Gloria Gaynor monsterhit 'I will survive', waarvan meer dan twee miljoen exemplaren zijn verkocht. De band had hitnoteringen in Engeland, Duitsland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen Mexico, Australië, Zuid-Afrika en Argentinië. Met nummers als Country Roads en Que Sera is een optreden van de Hermes House Band het feest der herkenning.

Charly Luske staat op 17 mei voor het eerst op een groot podium in de Molenstraat. De veelgevraagde zanger zit op dit moment op het voorlopige toppunt van zijn roem en is bijna dagelijks op televisie en radio.

Tijdens het avondprogramma komen ook house liefhebbers weer ruimschoots aan hun trekken. Met artiesten als Puresang ft. D.MC en Bingo Players gaat het dak er zeker af. De Bingo Players hadden in de zomer van 2011 een grote hit met het nummer Cry (Just A Little), waarin het nummer Piano In The Dark van Brenda Russell uit 1988 is gesampled. Het nummer kwam de Nederlandse Top 40 binnen op de 23e positie en wist twee weken lang te pieken in de top tien. Tegenwoordig reizen de Bingo Players de hele wereld over. Gelukkig landen ze op 17 mei in de Molenstraat voor een anderhalf uur durend optreden.

Het gehele evenement is gratis toegankelijk.