Partyflock
 
­

Strictly Techno

anoniem gepubliceerd op
Na een volledig jaar Perron is het wel duidelijk dat de Rotterdamse techno-scene de broodnodige en meer dan verdiende reanimatie gekregen heeft. Inmiddels stonden vele kopstukken van de hedendaagse techno op het podium van de huidige nummer 1 techno club van de Maasstad. Zo stond recent nog Jeff Mills de pannen van het dak te draaien tijdens Perron's eenjarig bestaan en was enkele weken eerder Oscar Mulero te gast op de laatste editie van Strictly Techno. Kortom, de liefhebbers van rauwe techno weten inmiddels waar ze moeten zijn voor een portie techno zoals techno bedoeld is. Om Oscar Mulero te quoten naar aanleiding van zijn recente set op Strictly Techno: 'Despite of having visited many clubs in different cities and countries, I felt lucky to have played in a club like this. Give me a dark low ceiling club with a fat sound-systeem and you'll make my day!'.

Na vier succesvolle edities is het tijd voor alweer de vijfde Strictly Techno in Perron. Er is wederom een line-up, die perfect representeert waar de mannen van Strictly Techno voor staan. Niemand minder dan de zeer succesvolle Italiaanse Berlijner Lucy van Stroboscopic Artefacts zal deze avond acte de présence geven. Lucy aka Luca Mortellaro is naast oprichter van Stroboscopic Artefacts, een gepubliceerd schrijver en experimenteel sound-designer. Nadat hij zijn thuisland Italië verliet en via een kort verblijf in Parijs uiteindelijk in Berlijn belandde, ging het snel met de talentvolle duizendpoot. Zijn label Stroboscopic Artefacts is binnen een mum van tijd uitgegroeid tot één van de succesvolste labels uit het Duitse technobolwerk, met daaruit voorvloeiend wereldwijde showcases en een grote schare aan fans. Zijn recente album 'Wordplay for Working Bees' werd zeer enthousiast ontvangen door de pers en zijn releases en remixes op labels als Mote Evolver, CLR en Prologue brachten hem inmiddels naar gerespecteerde podia over de hele wereld.

Naast deze gebruikelijke headliner is er ruimte voor lokaal talent, altijd een belangrijke factor binnen het Strictly concept sinds dag 1. Drijfhout is onderdeel van het hard aan de weg timmerende driemanschap dat Rotterdam Ondergronds Talent heet en toonde vorig jaar al eerder aan zijn mannetje te staan tijdens Strictly Techno. Dit alles wordt aangevuld met de residents en organisatoren Flink, oprichter van Strictly Techno en Audio Assault frontman Bas Mooy, beiden een product van de Rotterdamse School. Al met al dreigt dit er weer eentje te gaan worden: riemen vast en gaan! Geen voorverkoop deze keer, gewoon weer een tientje aan de deur, dus zorg dat je op tijd binnen bent!