Partyflock
 
­

Laundry Day 2012 · The fifteenth ceremony

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 1 september 2012 viert zomerfestival Laundry Day haar vijftiende verjaardag met een spirituele hoogmis op het Antwerpse festivalterrein Nieuw Zuid!
Volledig in lijn met de traditie maakt de organisatie er een mega-deluxe Belgische editie van, ditmaal met onder meer Arsenal, GOOSE en Aeroplane. Na twee uitverkochte edities, verwacht de organisatie ook dit jaar weer 60.000 feestgangers ter verwelkomen. De ticketverkoop start op maandag 16 april via de website en in alle Belgische Free Record Shops.

De dertig eerste namen
Met elf podia mag het publiek weer een dikke 150 artiesten verwachten. Vandaag geeft de organisatie naast Arsenal, GOOSE en Aeroplane alvast 27 andere namen prijs, waaronder weer heel wat jong & Belgisch draaitalent. Zo treden onder meer aan op zaterdag 1 september:


Come and pray: Laundry day met spirituele hoek af
Wat betreft inkleding mag het thema van de komende editie zeker niet onderdoen: Laundry Day laat zich om'dopen' tot het hipste pelgrimsoord uit de geschiedenis! Alles staat immers in teken van religie en spiritualiteit, met als extravagant hoogtepunt (en uiteraard niet geheel zonder enige valse bescheidenheid): de eigen Laundry Day religie. Inderdaad, 'come and pray with us!'

Vijftien jaar laundry day
Tussen 1998 tot 2012 bouwde Laundry Day een erg mooie geschiedenis op, maar deed dat uiteraard niet alleen. Om alle bezoekers en artiesten uit de voorbije jaren te bedanken, zal Laundry Day op 1 september toch even terugkeren naar de roots met een speciale Laundry Day 15 years stage. Hier wordt de wasspeld geëerd met gepaste beats van een reeks topdeejays die de voorbije vijftien jaar meermaals een podium van Laundry Day bestegen.