Partyflock
 
­

Klinch in april

anoniem gepubliceerd op
Al een jaar lang is de Melkweg clubnacht 50Hurtz het fenomeen voor de hardere variant van dubstep. Met vier uitverkochte edities waar het publiek alleen maar keihard losging, is het op vrijdag 6 april tijd voor de hardste van allemaal: het éénjarig bestaan! Hiervoor wordt uitgepakt met een XL-editie met extra veel internationale artiesten verspreid over twee zalen, waaronder Mt. Eden en FuntCase. Het Nieuw-Zeelandse Mt. Eden behoort inmiddels tot de grotere namen binnen de dubstep en doet remixes voor o.a. Burial, Imogen Heap en The Prodigy. De gemaskerde Brit FuntCase is de tweede headliner van de avond en staat inmiddels al weer een tijdje onder contract bij het populaire Circus Recordings van Doctor P. Check de Melkweg website voor de volledige programmering.

Het Symphonica Elektronica festival komt op vrijdag 20 april naar de Melkweg met de eerste showcase van het seizoen. Excentrieke headliners Slagsmålsklubben (live) en Felix Martin van Hot Chip (DJ-set) zijn uitgenodigd voor een dynamisch elektronisch muziekspektakel. Het nieuwe album van het Zweedse Slagsmålsklubben "The Garage" komt een week voor de avond uit en deze showcase is dan ook de ultieme gelegenheid om hun nieuwste creaties live te komen checken!

Al sinds 2008 staat tijdens Koninginnenacht de Melkweg in het teken van Speedy J's technolabel Electric Deluxe, met elk jaar een aantal bijzondere headliners. Ook voor deze vijfde editie staat er weer een bijzondere rij gasten op het programma, waaronder Berghain residents Ben Klock en Marcel Dettmann. Beide heren draaien de fameuze techno waar deze Berlijnse uitgaanstempel en het gelieerde Ostgut Ton label zo om worden geroemd. Tijdens deze avond draaien zij samen een speciale back-to-back set.

Op Koninginnedag vindt in de Melkweg de eerste editie van de nieuwe clubnacht WIRED plaats. Deze nieuwe avond gaat een aantal keer per jaar plaatsvinden en wordt dé nieuwe nacht voor house en techno in de allerbreedste zin. Voor deze Koninginnedageditie wordt gelijk flink uitgepakt met in The Max grote headliners Sasha en Philip Jung van M.A.N.D.Y. en in de Oude Zaal een speciale 2020Vision line-up. Al sinds 1995 is 2020Vision een van de meest vooruitstrevende deep house labels zonder concessies. Tijdens deze avond komen zij met een flink aantal namen, waaronder nieuw paradepaard Subb-an en labelbaas Ralph Lawson.

Dit is slechts een kleine greep uit het programma. Voor een volledig overzicht, zie www.melkweg.nl

2 opmerkingen