Partyflock
 
­

Free Your Mind Festival dit jaar zonder stof

anoniem gepubliceerd op
De kranten in de regio stonden er bol van. Door meningsverschillen tussen de eigenaar van de Arnhemse Stadsblokken en de gemeente Arnhem zijn alle evenementen op het terrein per direct verboden. In goed overleg met alle betrokken diensten, gemeente en Rijkswaterstaat wordt Free Your Mind Festival op zaterdag 2 juni aanstaande ongeveer 100 meter verplaatst naar het grasveld in de 'Groene rivier', naast het oude terrein.

Het nieuwe terrein biedt één nadeel en voor de rest alleen maar voordelen. Het enige nadeel is dat er geen zand en dus ook geen stof op het nieuwe terrein ligt. Voor velen was dit een van de karakteristieke kenmerken van het festival, terwijl sommigen het ook als irritant beschouwden. Maar de voordelen hebben de overhand. Naast het stofvrije terrein is de infrastructuur beter voor de verkeersstromen van zowel auto's, fietsers als voetgangers. Er kan nu praktisch voor het terrein geparkeerd worden op het gras.

Indeling terrein
De indeling van het terrein wordt nog overzichtelijker en de brug kan meer betrokken worden bij het terrein waardoor er meer stages (Rockit, Hey! en Djax it Up!) van de karakteristieke, industriële kenmerken van de brug gebruik kunnen maken. De andere stages (Planet Rose, Sunday People en Give it Up) bevinden zich op het grasveld terwijl Mono op dezelfde plek blijft, zij het 180 graden gedraaid. Daarnaast is alsnog een strand voor het kippenvel moment van 2012 waar je kunt chillen, zippend aan een cocktailtje.

Een geluk bij een ongeluk? Het ziet er wel naar uit. Tot nu zijn alle betrokkenen enthousiast. Een nieuw, stofvrij tijdperk voor Free Your Mind Festival is aangebroken. De nieuwe plannen worden nu ingetekend en doorberekend maar het ziet er naar uit dat de editie van 2012 beter wordt dan ooit!

Door alle stress die het nieuwe terrein met zich meebracht heeft het afronden van de complete line-up vertraging opgelopen. De uiteindelijke line-up wordt nu op maandag 2 april bekend gemaakt.

13 opmerkingen

Aizito
Artiest Aizito
Heerlijk! Het leukste festival van het jaar :)
ja had het al gehoord! beetje jammer, maar we gaan het mee maken hoe het 100 meter verderop is! (Y)
Uitspraak van DECISIONS op dinsdag 27 maart 2012 om 10:23:
Stofvrij dat is zeker top

Smaakt het biertje lekkerder :-)
Uitspraak van Andy S op dinsdag 27 maart 2012 om 11:10:
Smaakt het biertje lekkerder

:nee: Bavaria
t gras tot stof dansen zou ik zeggen!
 
Heujj hooikoorts!.­
Nu alleen die pleurisbeesten weghalen en let's go!
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 27 maart 2012 om 18:19:
Heujj hooikoorts!.­

Dat zul je altijd wel hebben in de zomer.
Gelukkig kun je jezelf daar tegen wapenen.

..

ZIN!