Partyflock
 
­ Nederland

Dekmantel lanceert het Lente Kabinet

gepubliceerd door , op
Lente Kabinet
16 maart 2012
Zaterdag 2 juni organiseert Dekmantel de eerste lente-editie van Het Kabinet. Na twee eerdere succesvolle edities in Studio/K georganiseerd te hebben wordt het interdisicplinaire evenement verplaatst naar het nieuwe Noorderpark (gelegen op een steenworp afstand van Centraal Station) voor een editie in de open lucht waarmee het Amsterdamse festivalseizoen zal worden gestart.

Net zoals bij voorgaande edities is er een uitgekiende muziekprogrammering samengesteld waarbinnen de combinatie van funk, soul en experiment de bindende factor is. Alle favoriete stijlen - variërend van disco en house tot aan dubstep en techno - worden in het programma vertegenwoordigd door actuele smaakmakers binnen de verschillende genres. Enkele prominente artiesten op de line-up zijn Joy Orbison, Ben UFO, Space Dimension Controller en Kyle Hall.

Naast de muzikale programmering zal het Lentekabinet ook veel ruimte bieden aan kunst & cultuur. Niet als leuke aanvulling, maar als verdiepend en uitdagend onderdeel van het festival. Experiment met inhoud en vorm staat hierbij voorop. De eerste acts zijn bekend. Gedurende de dag zullen er o.a. diverse losgeslagen exposities van het Eddie de Eagle Museum te zien zijn en treden verscheidene experimentele en absurdistische kunstenaars op zoals Raymond Lemstra, Wayne Horse en Steven de Peven. Daarnaast worden bezoekers en prominente sprekers in de gelegenheid gebracht om zichzelf te laten interviewen door Radio Romantiek.

Met het Lente Kabinet wordt ook een signaal afgegeven dat haaks staat op de almaar massaler wordende festivalbelevenis: met een capaciteit van maximaal 1500 bezoekers, tegen het geringe tarief van €25, zijn de randvoorwaarden gecreëerd dat men weer eens goed kan genieten van een volwaardig openlucht feest - met een laagdrempelig karakter - in een intieme setting.

Meer info op www.hetkabinetfestival.nl, over twee weken gaat de volledige website online, worden de laatste toevoegingen aan het programma bekend gemaakt en start tevens de voorverkoop.

2 opmerkingen

Kaarten binnen ! Kudo's alom :)
FlexyFrank
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
dit kan wel eens legendarisch worden :)