Partyflock
 
­ Nederland

Paranoia invites NON Records

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 17 maart wordt Paradiso tijdens de dansnacht Paranoia overgenomen door NON Records. NON Records is een Amsterdams platenlabel dat de afgelopen jaren furore maakt met onder andere Palmbomen, Renkas en Marius en hun eigen feestjes door het hele land. Het label brengt een breed spectrum aan electronische muziek uit: van diepe analoge pop tot retro disco en moderne dance noise. Renkas, Palmbomen, Marius en HyperHyper representeren deze avond in Paradiso NON Records als dj's. Als speciale gast hebben ze het Zwitserse duo In Flagranti uitgenodigd. De kelder wordt gehost door de Meisjes Zonder Smaak. Let's get paranoid!

In Flagranti:
Het Zwitserse duo In Flagranti (ook wel bekend als Alex Gloor en Sasa Crnobrnja) is in 1990 ontstaan en heeft sinds 2002 drie albums, een compilatie, ruim twintig singles en ep's en een hele stapel remixes voor uiteenlopende artiesten als Black Devil Disco Club, WhoMadeWho, Bottin, Headman en Crystal Fighters uitgebracht. Voornamelijk op hun eigen label Codek Records maar ook op labels als Rvng Intl., Gomma en Kitsuné. Het zijn de gruizige kanten van de jaren zeventig en tachtig waar In Flagranti de inspiratie vandaan haalt, wat een eclectische mix van cosmic disco, italo, new york disco, house, new wave en electro oplevert met een punky knip-en-plak-mentaliteit.

Renkas:
Renkas is de neo-romanticus van het Amsterdamse NON Records. Na zijn debuut op het label met de 'Woman in the Forest' EP is nu 'Christabella' de prachtige opvolgster. Zijn 'voyage disco' is doorspekt met pakkende melodieën en doet denken aan obscure disco uit de koude winters van de late jaren zeventig. Hij is een artiest die buiten de gebaande paden durft te treden maar toch extreem aanstekelijke muziek maakt. In zijn muziek strijden verschillende emoties om de voorgrond. Live vertaalt hij dit in een meeslepende show en in zijn dj-sets weet hij zijn eigen genre naadloos te laten overlopen in dansbare techno en obscure italo.

Palmbomen:
Kai Hugo's muziek is experimenteel en aanstekelijk poppy tegelijkertijd. Beklijvende zang en hypnotiserende melodielijnen geproduceerd op vintage studio-apparatuur creëren een atmosferisch geluid dat ergens ligt tussen italo disco uit de jaren '80 en 60's pop en psychedelica. Zijn debuut-EP 'Moon Children' werd goed ontvangen en betekende een vernieuwend geluid binnen de electronische muziek. Live completeert Palmbomen zijn muzikale palet met een zeer opvallende lichtshow die hij zelf aanstuurt. In 2012 komt het debuutalbum van Palmbomen uit.

Marius:
Marius maakt muziek als een grafisch ontwerper: berekenend en visueel. Onlangs verscheen zijn debuut-EP op NON Records, met de titel: 'Things we did'. Het is een prachtig narratieve plaat vol diepe elektronica, bestaand uit samples en zware baslijnen. De EP bevat verschillende nummers die toch een eenheid vormen – en neigt zo naar een luisterboek, waarin je lekker kunt verdrinken. Als hij optreedt zet Marius zijn muziek om in dansbare electro.

HyperHyper:
HyperHyper is de house en new-wave producer van NON Records. Met een intelligente mix van bekende en onbekende muziek uit de jaren '90 is er 100% garantie voor een goed feest.

Entree is € 13,50 incl. daglidmaatschap.