Partyflock
 
­ Nederland

Format met Alan Fitzpatrick in AIR

gepubliceerd door , op
Format
13 februari 2012
Vrijdag 9 maart wordt tijdens Format stevig uitgepakt in AIR. De Britse techno-held Alan Fitzpatrick komt op uitnodiging van de host van de avond, Juan Sanchez. Evenals Anton Pieëte en Mirella Kroes. Nederlands populairste techno station, XT3 Radio, verhuist de studio voor de uitzending op 9 maart naar AIR2.

Een beetje techno liefhebber is wel bekend met Alan Fitzpatrick. Met meerdere releases op Adam Beyer's vermaarde Drumcode label en gevierde optredens in Holland is hij inmiddels een headliner van formaat. Gefocust op zijn handelsmerk, een geluid van harde maar groovy en opruiende beats, is Fitzpatick intuïtief en dynamisch. De Engelsman reist de hele wereld af maar liet onlangs via Twitter weten Nederland als een tweede thuis te beschouwen.

Anton Pieëte geniet ook geruime tijd internationaal aandacht. Met een Beatport nr. 1 hit in 2008 met de track 'Players' heeft hij het internationale dance publiek weten te veroveren. Hij weet de dansvloeren altijd in de greep te houden met zijn innovatieve, industriële techno en tech-house en schrijft een glansrijke carrière. Zo is Anton bijzonder in trek bij de Spanjaarden en vliegt hij vrijwel ieder weekend naar een andere Spaanse stad. Momenteel is hij druk in de studio met de remakes van Hermesz op Kling Klong en Fino.

Mirella Kroes is niet nieuw voor de vaste schare Format bezoekers. Kernwoorden als sexy, gedurfd en credible maken dat Kroes de schoen past. Ze is dan ook meer dan een graag geziene gast op de maandelijkse techno avond van Amsterdam.

Er is ook ruimte voor talent tijdens Format. Bart van Rijn (Stug), NickieNonstop en Tim Roscoe draaien in AIR2 waar de mannen van XT3 Radio hun mobiele studio opzetten. XT3 heeft altijd een vinger aan de pols van de hedendaagse techno-scène met wekelijks bekende en onbekende DJ's in de uitzending. Het feest in AIR2 is ook via de webcam te volgen op XT3 radio.nl.

Even verder vooruit kijkend staat er nóg een mooie editie te wachten. In april heeft Juan Sanchez een dijk van een line-up gestrikt met Joseph Capriati, Egbert (live) en Makcim.

Wil je in al je voorpret genieten van de muziek die je op Format hoort? Check dan de Format podcast op Soundcloud.com.

Ben je meer visueel ingesteld? Bekijk dan de registraties op het Youtube.com kanaal van Format. Waaronder de stijf uitverkochte Hollandse avond met Michel de Hey en Olene Kadar.

Kaarten kosten € 13,- in de voorverkoop.