Partyflock
 
­ Nederland

300MPH haalt door met Nic Fanciulli
The crazyness continues

gepubliceerd door , op
300MPH
9 december 2011
Feest300MPH · The Crazyness Continues
Datumnacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari 2012
LocatieToffler Site
Met de 8 uurs solo set die Joey Daniel begin februari draaide in club Toffler is meteen de toon gezet voor de rest van het jaar. Rotterdams enige echte underground nachtlocatie beleefde een hete, bomvolle en vooral energieke eerste editie van 300MPH. Dat belooft wat voor editie twee, zaterdag 25 februari, ditmaal met niemand minder dan Nic Fanciulli in de hoofdrol. Tel daarbij op een live-set van Olene Kadar en de fratsen van dj's Jeff Moore en Joey Daniel en de boodschap is duidelijk: the crazyness continues!

Ongrijpbaar als hij is, past Nic Fanciulli eigenlijk perfect bij 300MPH. De Britse dj stamt uit het progressive tijdperk van tien jaar geleden, maar heeft zich in de loop der tijd meer toegelegd op elektronische muziek in al haar facetten. Van melodieuze sounds tot experimenteler grooves, op zijn eigen Saved Records is de afgelopen jaren van alles voorbij gekomen.

Zo is het eind 2004 opgerichte label niet alleen een springplank gebleken voor jonge producers, ook gevestigde namen als Gary Beck, Josh Wink, Joris Voorn, Steve Rachmad, Nick Curly en Fanciulli zelf hebben de Saved-catalogus naar een hoger plan getrokken. Ondertussen scoorde de Brit ook met zijn producties (gemaakt met en voor de groten der aarde, van Underworld en Kylie Minogue tot Loco Dice en Josh Wink) voor labels als Renaissance, Ovum en het door goede vriend Joris Voorn gerunde Rejected Music. Niet voor niets treden beide heren de laatste tijd vaak samen op, de back2back-sets van Voorn vs Fanciulli zijn niet minder dan legendarisch te noemen. Staat de Brit solo achter de draaitafels kun je minstens zo veel spektakel verwachten. Zijn optredens zijn inmiddels uitgegroeid tot een begrip in het nachtleven; beestachtige house en subtiele techno in één flow, zoals gezegd de ideale man om 300MPH hard uit de bocht te laten vliegen.

Alsof een live-set van Olene Kadar daar al niet voor zou zorgen. De rauwe, onconventionele optredens van deze Amsterdammer kun je moeilijk typeren als reguliere technosets, zowel muziek als charisma van Kadar hebben inmiddels vele dansvloeren onveilig gemaakt. Wees dus gewaarschuwd; de beste man heeft zin in het nieuwe jaar, neemt verse tracks mee en is erop gebrand de Toffler eens flink onder handen te nemen.

En verder...
Mogen 300MPH-residents Jeff Moore en Joey Daniel niet ontbreken. Moore scoorde samen met Boris Ross afgelopen jaar nog een monsterhit met Golden Dreams, binnenkort krijgt dit een vervolg, ondermeer met een release op Nic Fanciulli's label. Joey Daniel lijkt eenzelfde pad af te gaan. Talloze geruchtmakende sets zetten hem vorig jaar al op de kaart, met eigen producties en een ambitieuze planning voor zijn 300MPH-feesten lijkt 2012 de welbekende stijgende lijn verder te volgen.

Serieuze plannen, absoluut, maar zet Joey Daniel en Jeff Moore in dezelfde club en er gebeuren gekke dingen; twee Rotterdamse nachtdieren met een uniek dj-talent in de Toffler, dé plek om volledig door te halen, 300MPH bewijst het weer op zaterdag 25 februari.