Partyflock
 
­ Nederland

Twaalf ontdekkingen van Nieuwe Electronische Waar

gepubliceerd door , op
Elektronische muziek is één van de belangrijkste exportproducten van Nederland. Nergens lijkt zoveel talent rond te lopen als hier. Op talloze zolderkamertjes maken jonge producers zichzelf alle mogelijke productietechnieken meester. Talloze briljante tracks reiken helaas vaak niet verder dan de koptelefoon van de producer. Op het album NEW 7.0 verschijnen twaalf van deze ongehoord goede tracks. Van vervreemdende triphop tot knalharde techno, van oldschool house tot future garage, in alle denkbare genres duiken er talentvolle producers op uit het Oosten van het land.

N.E.W. zet beginnende producers uit Oost-Nederland op de kaart. Geselecteerd voor NEW 7.0 zijn Sam A La Bamalot, BaDencourtrecords, Youri, Lopende Paddo, Addicted White Guy, Sonurber, The House Arts, Near Earth Object, Grimm Limbo, Le VingtQuatre, Knarsetand en Radion6. Deze lichting van twaalf producers zal NEW het hele jaar door op vele manieren promoten. Ten eerste met de release van het album NEW 7.0, die als CD gratis verkrijgbaar is op de releaseparties in Nijmegen en Enschede. Ook de digitale release is gratis te downloaden via online label esc.rec.op de site Nieuwe Electronische Waar.nl. Maar ook live zullen deze producers te horen zijn op de showcases die N.E.W. presenteert op verschillende festivals, zoals Gogbot, de-Affaire, Go Short, de Nijmeegse Kunstnacht en de Gesel XL.

Naast met releases en optredens een podium te bieden, zorgt N.E.W. er ook voor dat alle aangesloten producers zich blijven ontwikkelen. Op de site Nieuwe Electronische Waar.nl kunnen alle producers van Oost-Nederland een profiel aanmaken, hun nieuwe producties laten luisteren en elkaar feedback geven. Alle nieuwe tracks komen in aanmerking voor de volgende release, NEW 8.0. Voor actieve leden worden regelmatig workshops en masterclasses georganiseerd. Zo was er in december een uitverkochte conferentie in Burgerweeshuis waar 80 producers van N.E.W. de kneepjes van het vak leerden van onder andere Nobody Beats The Drum, Kubus en Pitto.

Tijdens het tweede weekend van februari wordt NEW 7.0 gereleased in Nijmegen en Deventer. Op vrijdag 10 februari is er een releaseparty in Merleyn te Nijmegen; meteen gevolgd door nog een NEW 7.0 avond in Burgerweeshuis te Deventer op zaterdag 11 februari. De geselecteerde producers zullen hier zowel als dj als met live-sets optreden. Op 25 februari is NEW ook vertegenwoordigd op het Gelders Popweekend met een showcase in Luxor Live te Arnhem.