Partyflock
 
­ Nederland

Ten years of Major League

gepubliceerd door , op
Twintig jaar geleden ontstond in Engeland een nieuwe sound die binnen no-time clubs in het hele land domineerde: Drum 'n bass. Artiesten als Goldie, Grooverider, LTJ Bukem en Roni Size stonden bovenaan de charts. In 2002 zette Major League drum 'n bass definitief op de kaart in Nederland met uitverkochte feesten.
De jaren daarna heeft Major League tientallen feesten georganiseerd in oa de Melkweg, het Paard, Doornroosje, Nighttown en Watt. In Budapest is een serie feesten gegeven in samenwerking met Plastic Dreams, een internationale clubavond in Europese hotspots.

Hoe het ooit begon? 'Met de support van de kleinere feestjes onder de naam Elementz was er een vaste kern bezoekers die trouw naar elk feest kwamen. Het was tijd voor een stap vooruit. Al ons eigen geld investeerde we in een 'alles of niets' line-up en de zaalhuur van alle zalen in de Nighttown voor een feest dat ons in één keer op de kaart moest zetten. Omdat het het grootste feest in die tijd moest gaan worden hoorde daar ook een grote naam bij en 'Major League' was een feit.' antwoorden organisatoren Pim Schots, Myron Freeling en Lars Dingeman desgevraagd.

In 2012 viert Major League het tienjarig bestaan met een tour door de beste clubs en podia. DJ's als Nymfo, Lenzman, Limewax, Icicle, June Miller, Proxima en Black Sun Empire staan op het programma samen met residents DJ's Pamb, Harsh en Mynor en MC's Dart en Swift. Engelse artiesten zoals Andy C, Grooverider, Fabio, Tantrum Desire, Drumsound & Bassline Smith, dBridge, Basher en Optical komen voor Major League on Tour naar Nederland. Komende maanden staat Major League on Tour onder andere op 3 maart in de MEZZ in Breda samen met SuperApe en op 13 april in Perron in Rotterdam op uitnodiging van Blendits. Voor de kick-off op 10 februari zijn oa Fabio & Grooverider uitgenodigd. Get ready for some serious action!

Grooverider, de 'godfather' van drum 'n bass begon eind jaren '80 met draaien op pirate radiostations en raves. Samen met partner in crime Fabio bepalen zij al ruim 20 jaar de sound van drum 'n bass. Ze zijn wekelijks te horen op BBC Radio1 en draaien op events over de hele wereld. Op 10 februari staan ze voor het eerst samen op Major League in de Melkweg samen met de nieuwe generatie party dj's!

Line-up Major League 10 februari
Fabio & Grooverider (BBC Radio1, Verenigd Koninkrijk)
Tantrum Desire (Technique Recordings, Verenigd Koninkrijk)
Basher (Ram Records, Verenigd Koninkrijk)
Pamb & Harsh (Major League, Nederland)
June Miller (Ram Records, Nederland)
Hosted by MC's Dart & Proskript

Tickets
Presale:€16,- ex fee.
Deur:€17,-

Te koop via majorleague-dnb.com en bij Ticketscript. Ook bij alle Free Record Shops en Van Leest winkels, Amsterdam Uitburo, Concerto Amsterdam, Pico Records Amsterdam.