Partyflock
 

FreaX trakteert Nederland met weer veel vernieuwende artiesten

gepubliceerd door , op
FreaX
18 januari 2012
Na een toffe editie gehad te hebben samen met de grondleggers TK07 in Arnhem, keert FreaX nu weer terug naar hun thuisbasis in Utrecht. Op zaterdag 3 maart 2012 is er weer een uitermate zalige editie in Tivoli de Helling. Na al een hoop uitverkochte edities in Utrecht gehad te hebben, knalt X-Beats in 2012 lekker door met weer een hoop kwalitatieve Tekno, Tribecore en Frenchcore. Uiteraard staat FreaX voor kwaliteit, maar daarnaast ook voor vernieuwing. Met deze editie wordt weer eens laten zien dat er een hoop goede muziek te vinden is. Niet alleen in Frankrijk, maar ook zeker in Italië. Ook dit keer komt er weer een hoop goede nieuwe muziek voorbij om te ontdekken, met maar liefst twee primeurs in Nederland. Verwacht weer veel Tribecore en Frenchcore van de bovenste plank, gebracht door de volgende artiesten:

Live: Pattern J 🇫🇷
Deze Audiogenic grootmeester is een van de meest gewilde Frenchcore artiesten van het moment. Met zijn psychedelische uptempo Frenchcore live-act trekt deze Fransman heel Europa door om zijn rollende beats rond te brengen. Dat X-Beats zijn eigen koers behoudt qua Frenchcore mag inmiddels wel duidelijk zijn. Met alweer zijn derde optreden op FreaX, wil X-Beats duidelijk maken dat Pattern J daadwerkelijk pure kwaliteit levert.

Live: Skimz 🇮🇹
Ook Skimz maakt deze editie zijn rentree op FreaX. Deze Italiaan was een jaar geleden voor het eerst in Nederland te horen en de reacties waren erg positief. Terecht ook, want Skimz heeft over de jaren een steengoede live-act ontwikkeld. Hij heeft een hele herkenbare, energieke Tribecore sound gecreëerd, waarmee hij steeds meer populariteit wint. Een dikke Tribecore-set wordt je hierbij gegarandeerd!

Live: X-Mind 🇮🇹
Deze Italiaan is geen onbekende in de scene, maar heeft gek genoeg nog nooit in Nederland opgetreden. Zijn sound is typisch voor een Italiaanse Frenchcore producer: keiharde, snelle kicks met minimalistische invullingen. Onder leiding van artiesten als The Sickest Squad, The Braindrillerz en D-Tox, wordt deze substroming van Frenchcore steeds populairder in Nederland. Tijd nu dus voor X-Mind om te laten zien dat hij hier ook tussen hoort.

Live: Teo Beatmachine 🇮🇹
Ook Teo komt het Italiaanse team versterken met een hele toffe Tribecore live-set. Deze jongeman is pas 20 jaar oud en heeft al een hoop toffe producties op zijn naam staan op labels als Astrofonik en is mede-oprichter van Low Factory Records. Ook Teo maakt op FreaX zijn debuut in Nederland. Zijn sound is erg fijn afgewerkt en past perfect in het concept FreaX. Voor de Tribecore liefhebbers een set die je niet mag missen!

Live: Key_RaDaR 🇮🇹
De laatste artiest die aansluit tussen de Italianen is Key_RaDaR. Hij heeft onder de naam KRDR een aantal toffe harde Tekno tracks uitgebracht op labels als Astrofonik en Tactical Synopsis. Op de School of Audio Engineering heeft hij geleerd hoe je geluid het best kan manipuleren. In zijn harde Tekno sets vind je veel invloeden terug van Frenchcore en Tribecore, maar ook Drum 'n Bass, Jungle en Breakcore worden veelvuldig gebruikt.

Otalgicum
Vanuit X-Beats zelf neemt DJ Otalgicum ook weer plaats achter de draaitafels. Deze muziekliefhebber weet zich altijd goed aan te passen aan zijn plek in de line-up en maakt er altijd werk van een goed passende set te creëren. Zijn platencollectie varieert van Tekno tot Hardtek en van Tribecore tot Frenchcore van de bovenste plank. Een ideale verzameling dus om een brug te bouwen tussen twee live-acts in.

Line-up
Live: Pattern J 🇫🇷
Live: Skimz 🇮🇹
Live: X-Mind 🇮🇹
Live: Teo Beatmachine 🇮🇹
Live: Key_RaDaR 🇮🇹
Otalgicum
Visuals by VJ Psitekk

Soundcloud
Op de Soundcloud-account van X-Beats kun je setjes luisteren van voorgaande edities FreaX. Houd Soundcloud.com ook in de gaten voor setjes van de komende edities. Hieronder een overzichtje van de setjes die er tot nu toe op staan:Kaartverkoop
Kaarten zijn € 15,- in de voorverkoop en aan de deur. Ze zijn te koop via Tivoli.nl of bij de locatie zelf. X-Beats heeft er ook dit keer weer bewust voor gekozen om minder kaarten te verkopen dan mogelijk is om de bezoekers extra ruimte te geven om los te gaan.

17 opmerkingen

 
Wordt weer een mooi feesie:D
Ziet er goed uit:Yes: kan gewoon weer niet heen :(
Werkzaam bij X-Beats
Artiest Otalgicum
Volgens mij zeg ik het elke keer, maar dit gaat muzikaal weer echt facking vet worden! :)
Uitspraak van UTCA_Rikkie op donderdag 19 januari 2012 om 18:47:
Volgens mij zeg ik het elke keer, maar dit gaat muzikaal weer echt facking vet worden!


Overbodige informatie :lol:

:honger:
Heel fijn die extra ruimte :D er is niks zo vervelend om als een lantaarnpaal te moeten hakken ik ga hier zeker proberen bij te zijn ^^
 
Ben benieuwd.
Eens even kijken of het lukt, maar denk dat ik hier voor het eerst sinds tijden maar weer eens aanwezig ga zijn :D

Wel weer eens zin in een feestje :bounce:
 
het enige zekerheidje t hele jaar door: Freax :respect:
Uitspraak van actief op vrijdag 20 januari 2012 om 09:39:
het enige zekerheidje t hele jaar door: Freax


En dat is een feit!
Uitspraak van Tha Clown op vrijdag 20 januari 2012 om 08:42:
maar denk dat ik hier voor het eerst sinds tijden maar weer eens aanwezig ga zijn


Kijk tijm, ik stimuleer die gezelligheid alleen maar!
Dit is t leuke feestje van Utrecht (Y)

Zie je dan!
Uitspraak van actief op vrijdag 20 januari 2012 om 09:39:
het enige zekerheidje t hele jaar door: Freax


Precies! :cheer: freax gewoon een van de betere feesten die rekening houd met het publiek!

Ik ga er nou voor de 5e of 6e keer heen .. 1 keer gezondigd met bas, schaamde ons diep!
dope! Hopelijk aanwezig!
Jammer dat ik niet aanwezig kan zijn :nocheer: is toch een beetje traditie geworden namelijk :honger:
Uitspraak van Tha Clown op vrijdag 20 januari 2012 om 08:42:
Eens even kijken of het lukt, maar denk dat ik hier voor het eerst sinds tijden maar weer eens aanwezig ga zijn :D


werd tijd ja ;)