Partyflock
 
­ Nederland

Herfstdrift festival maakt cultuurprogramma bekend

gepubliceerd door , op
Herfstdrift
8 september 2011
FeestHerfstdrift · Festival Site
Datumzaterdag 26 november 2011
LocatieDe Vasim
Naast het muzikale aanbod maakt Herfstdrift festival nu ook het cultuurprogramma bekend. Op 26 november staat de Nijmeegse Vasim namelijk de gehele dag in het teken van een uitgebreid aanbod aan kunst en cultuur dat bestaat uit visuele kunstprojecties en een unieke cultuur bazaar. Hoe, wat en waar wil de organisatie niet langer voor zich houden.

Video mapping
Video mapping is een nieuwe projectie techniek waarbij simpele oppervlakten transformeren in bewegend multidimensionaal beeld. Deze techniek wordt onder andere toegepast op gebouwen en resulteert in een optische illusie van dat gebouw. Tijdens Herfstdrift gebruiken ze de buitenkant van de oude De Vasim. Drift heeft de Videopiraten, Jeroen Bevers en Patrick Voll, opdracht gegeven om de betonnen buitengevel van dit prachtige gebouw te laten dansen als nooit tevoren.

Videocontest
Zoals altijd is er op Drift ook aandacht voor nieuw talent. De afgelopen weken heeft Drift haar website beschikbaar gesteld als platform waar beginnende videokunstenaars hun werk konden tonen. Tijdens de finale in Doornroosje is Awik Balaian als winnaar uit de bus gekomen en zijn beelden zullen dan ook schitteren op het festival.

De Driftbazaar
Voor wie auditief en visueel even voldaan is heeft Drift een heuse bazaar waar culturele marktkramers samenkomen. Diverse jonge kledingmerken vertonen hun befaamde collecties. Tevens is er een hoofdrol weg gelegd voor de illustere Steven de Peven met zijn ruilkraam. Van ruilen komt huilen zeggen ze vaak. En dat klopt. Want voor het betere jankwerk, na een waardelozen ruil, kan je bij Steven de Peven terecht. Na een lange, intensieve en zeer succesvolle wereldtournee is het eindelijk zover en zal de ruilkraam van begin tot (bijna) eind schitteren op Drift festival. Naast de geweldige objecten die over de toonbank voorbij razen kunt u ook uw geld inleveren tegen zeer aantrekkelijke comissie tarieven die er uiteraard bovenop komen. Tevens heeft Steven fel begeerde handtekeningen van miljonairs in de aanbieding waarbij de actie 'drie handtekeningen tegen de prijs van een' nog steeds geldt. Wees dus op tijd want OP = OP. Bij Steven de Peven's ruilkraam is je knikker immers een (dode) goudvis waard!
Kledingmerken die onder andere op de Driftbazaar aanwezig zijn zijn Chillp en Tegendraads. Chillp is een jong kledingmerk dat zichzelf omschrijft als comfortabel en cool. Met loevende reacties vanuit alle hoeken is Chillp een merk dat hard aan de weg timmert. Drift is daarom blij dat ze er bij zijn. Thijs van Buuren wilde eigenlijk een modeopleiding volgen maar studeert nu af als industrieel productontwerper. Toch wist hij zijn ambitie na te leven met het oprichten van zijn eigen kledingmerk Tegendraads. Hij heeft een voorliefde voor borduursels die hij combineert met het ontwerpen van kleding. Op Herfstdrift neemt hij zijn machine mee om allerhande kledij van borduurwerk te voorzien.

Drift Moederkoek
Moeder's pannenkoeken smaakten nooit eerder zo lekker. Biologisch en met veel liefde bereid bakken de moeder's van Drift overheerlijke pannenkoeken in een huiselijke setting voor hun ravende pappenheimers.

Street Art Battle
Tijdens de 'Street Art Battle' zullen verschillende Nijmeegse "Street Art" collectieven (Narkoze, Incognito + friends) tegen elkaar strijden op een groot wit doek. Gewapend met slechts wat markers zullen twee teams hun skills showen en hun creativiteit de vrije loop laten. De samenhang van het algehele werk zal de doorslag geven voor de winnaar. Deze nog nooit eerder vertoonde battle is s'middags te zien. Hoe dit precies gaat uitpakken weet niemand, dus komt dat zien!