Partyflock
 
­ Nederland

Opvallende namen in Sugar Factory tijdens Amsterdam Dance Event

gepubliceerd door , op
Sugar Factory presenteert voor het zesde jaar op rij aan de elektronische fijnproevers een uitgebreid ADE programma van maar liefst vier volgeboekte avonden. Het onafhankelijke Nachttheater treedt buiten de gebaande paden en ontvangt opvallende artiesten als Oliver Huntemann, Ellen Allien, Headhunterz, Eskmo, Mike Dehnert en de legendarische David Morales.

Verrassend programma
Tijdens ADE ontmoeten kopstukken uit de internationale dance-scene elkaar overdag tijdens het conferentieprogramma, terwijl in de nachtelijke uurtjes gewone stervelingen kunnen genieten van de sets van dance goden van over de hele wereld.

Sugar Factory biedt dit ADE - met een mooie mix van opkomende underground artiesten en gevestigde namen - een caleidoscoop aan muziekstijlen. Zo is er dit jaar plaats voor snoeiharde techno, sfeervolle minimal, soulful house, experimentele electronica en zelfs hardcore. Er is veel tijd gestoken in het samenstellen van een programma dat voor iedereen wat wils biedt, maar dat tegelijkertijd ook blijft verrassen.

Woensdag: B-Pitch Control met Berlijnse swung
Op woensdag 19 oktober geeft ADE Weekbreek de aftrap met de B-Pitch Control Showcase. Hier geven Ellen Allien, Aérea Negrot (live) Thomas Muller (live) en Dance Disorder acte de présence. De stoere Berlijnse Ellen Allien vermengt kunst en fashion met muziek; ze geeft performances waarin visuals, licht en geluid zich mengen, werkt mee aan soundinstallaties en heeft een eigen kledinglijn.

Donderdag: Hardstyle vooravond & hotste techno met Fachwerk
De donderdag start heftig met de cd-presentatie van hardstyle talent Headhunterz. Het is de eerste keer dat Q-dance Sugar Factory heeft uitgekozen als hardstyle-locatie. Deze hardstyle-avond geeft een extra dimensie aan het al breed georiënteerde programma van het Nachttheater.

De uren erna is Sugar Factory het domein van Fachwerk records. Dit technolabel, gerund door Mike Dehnert, zorgt momenteel voor golven in dansland. Met vaste avonden in Berghain en Tresor Club en gigs van New York en Tokyo tot Parijs en London, is het vanavond de beurt aan Sugar Factory in Amsterdam. En er gebeurt iets zeer zeldzaams: zowel Mike Dehnert als Roman Lindau en Sascha Rydell komen langs: de volledige Fachwerk bezetting! Met z'n drieën verzorgen zij de gehele avond.

Vrijdag: Industry borrel & levende legendes
Doorgewinterde housekenners zullen hun vingers aflikken bij de vrijdag in Sugar Factory. De eerste helft van de avond is er een Industry Meet & Greet, waarbij muzikale banden aangehaald kunnen worden. De tweede helft van de avond staan de dj-decks klaar voor de legendarische David Morales, die de club vereert met een bezoek. Deze Grammy winnaar is bekend van onder andere de single 'Needin' U' en talloze remixes voor onder andere Michael Jackson, Whitney Houston, Mariah Carey, Basement Jaxx en U2. Op deze vrijdagavond is ook de Amerikaanse dj en producer Quentin Harris van de partij.

Zaterdag: Betoverende electronica en speciale techno performance
Op de zaterdag staat, in samenwerking met de Melkweg, de getalenteerde Eskmo (ook wel bekend als Welder) op het programma. Deze geluidsvirtuoos uit San Francisco wordt zowel vereerd in de underground scene als door collega artiesten als Diplo en Amon Tobin. De avond loopt door in een speciale ADE Electronation & Plantage 13 Present Ideal Audio, Monaberry & Herzblut Labelnight. Hier kan je genieten van de meesterlijke beats van onder andere Stephan Bodzin, Super Flu en Sebrok. Bovendien geeft techno held Oliver Huntemann een spectaculaire show in een wel heel bijzondere setting; een illusie van openheid en geslotenheid, verpakt in een spectaculaire lasershow.

Zondag: de perfecte afsluiter
Op de zondagavond is het, naar jarenlange traditie, tijd voor de ADE Wicked Jazzsounds Club Night. Speciale ADE gasten zijn dit jaar de Zweedse 'funk extraordinaire' Opolopo en de Canadese 'first lady of future funk' Amalia; beiden zijn voor het eerst op Nederlandse bodem te bewonderen. Samen met nog een handvol rasperformers garanderen zij een stomende, dansende menigte in Sugar Factory. Deze avontuurlijke avond vol funk, soul, jazz en elektronica is de perfecte manier om een hectisch ADE programma af te sluiten.

Voor meer informatie of kaarten voor ADE in Sugar Factory: www.sugarfactory.nl of www.amsterdam-dance-event.nl