Partyflock
 
­ Nederland

Metropolitan brengt The Future Sound of Egypt naar Nederland

gepubliceerd door , op
Metropolitan
7 juli 2011
FeestMetropolitan · Future Sound of Egypt
Datumzaterdag 19 november 2011
LocatieCrystal Venue
Het werd in de wandelgangen van de Nederlandse dance scene al voorzichtig gefluisterd. De kans dat de tweede editie van Metropolitan volledig in het teken van The Future Sound of Egypt zou komen te staan zou aanwezig zijn. Direct kwamen er reacties uit alle windstreken of het gerucht een waarheid was. Echter, PT Events, organisator van Metropolitan kon nog niets bevestigen, noch naar buiten brengen. Vorige week kwam het grote nieuws dan eindelijk naar buiten. The Future Sound of Egypt komt op zaterdag 19 november 2011 naar Metropolitan in de Crystal Venue!

De eerste editie van Metropolitan was een groot succes! De reacties van zowel publiek als artiesten waren uiteindelijk doorslaggevend om het nieuwe concept een toekomst te geven. ,,De samenwerking met Crystal Venue verliep naar behoren en de gezichten staan wat betreft Metropolitan dezelfde kant op', aldus Patrick van PT. ,,Dat gaf ons de ruimte om een aantal plannen, die we al een tijdje in ons hoofd hadden zitten, verder te ontwikkelen. Daar viel dus ook het binnenhalen van 'The Future Sound of Egypt' labeltour onder.

Er hangt dus weer een nieuw succesverhaal in de lucht voor de mannen van PT, maar natuurlijk vooral voor de echte trance liefhebbers, die wereldwijd al gereageerd hebben op de FSOE tour in Culemborg. Na het binnenslepen van John O'Callaghans Subculture tour, vorig jaar maart(uitverkocht), bewijst dit evenement opnieuw dat PT zich vooral blijft richten op het binnenhalen van 's werelds beste artiesten en diens labels.

The Cast!
Vanzelfsprekend zijn het de grootste labelfavorieten die op het evenement in Culemborg zullen verschijnen. Uiteraard zijn labeleigenaren Aly & Fila de headliners van de avond. De Egyptenaren vieren in september alweer de 200ste uitzending van FSOE, de gelijknamige, wereldwijd gerenommeerde radioshow, die inmiddels wekelijks op tal van internetstations te beluisteren valt. Helaas zal je voor dat feestje naar Caïro moeten vliegen. Des te meer een reden om de hele crew naar Nederland te halen zal men bij PT gedacht hebben. Een ander favoriet op het label is Philippe el Sisi. Ook afkomstig uit het land van de piramides en tevens hofleverancier van de meest ultieme, emotionele, uplifting trance releases op het label. De meeste tranceliefhebbers zullen Philippe wel kennen. Heb je hem nog nooit gehoord? Philippe is wellicht één van de beste uplifting trance producers ter wereld en dat kan hij laten horen ook op 19 november. Be awared of something special that goes beyond your body & soul!

Natuurlijk ontbreekt ook de Scandinavische held Björn Akesson niet tijdens de labeltour. Zijn releases en remixen voor 'The Future Sound of Egypt' zijn bijna niet meer bij te houden en wereldwijd enorm populair. Waar het succes begon met een waanzinnige mix van 'Aly & Fila's – Lost Language' remixte hij recentelijk nog 'RAMazing' van dj RAM. Het eind is dus nog lang niet in zicht voor deze talentvolle, Zweedse artiest.

De Nederlandse inbreng op dit Egyptische feest komt vanuit de artiesten Sied van Riel en uiteraard Metropolitan resident dj RAM! Sied van Riel, ooit getipt door Tiësto als 'hottest producer around', gooit inmiddels alweer een paar jaar hoge ogen met zijn herkenbare Riel Sound (for Riel People) Zijn meest recente compilatie 'Rielism' (Black Hole Recordings) is wederom een pareltje op de markt en gezien zijn wereldwijde populariteit zal zijn opmars nog wel even voort zetten. De Dj achter promotor RAM Boon heeft na zijn succesreleases 'RAMsterdam' en 'RAMazing' vooral in de studio gezeten om een flink aantal remix aanvragen af te werken, waarvan de eersten binnenkort gereleased zullen worden. Ook 'Grotesque Spring Essentials', de voorjaarscompilatie die hij op Spinning Records uitbracht, is goed ontvangen.

Alle ingrediënten zijn dus weer aanwezig om de mensen naar Culemborg te halen. ,,Metropolitan zal echt een begrip moeten worden. Met de support van labels als FSOE kunnen we ook dit concept natuurlijk flink kracht bij zetten', zegt de vooruitstrevende Boon tevreden.

Tickets à € 22,50 zijn vanaf heden verkrijgbaar op de website van Crystal Venue. www.crystalvenue.nl

6 opmerkingen

Wat een heerlijk vooruitzicht! Can't wait! :bounce: :cheer: :bounce:
 
Had er heel graag bijgeweest. Maar die dag zijn we in Praag bij Transmission....

Keuzes....keuzes....keuzes.... :-)
"Vorige week kwam het grote nieuws dan eindelijk naar buiten."

Wat? :lol: Er hingen al posters MET line-up op Luminosity, dat is al maanden geleden.
nu al zin in na het geweldige feest gister grotesque!!!
Uitspraak van verwijderd op zondag 16 oktober 2011 om 17:22:
Had er heel graag bijgeweest. Maar die dag zijn we in Praag bij Transmission....

Keuzes....keuzes....keuzes.... :-)


Same, helaas!