Partyflock
 
­ Nederland

Interlab Sessions presents: Cr2 Live & Direct

gepubliceerd door , op
Interlab Music heeft met Interlab Sessions tijdens ADE het Amsterdamse evenementenschip Pure Liner als thuisbasis geconfisqueerd. Er zijn aansprekende labels uitgenodigd om één van de ADE-nachten in te vullen en te hosten. Op vrijdag 21 oktober stapt het Britse houselabel CR2 aan boord met een zeer aansprekende line-up.

Met deze hosting partner haalt Interlab Sessions het pure housegeluid naar ADE. Cr2 Records, in 2004 opgericht, is een grote speler in de mondiale dancescene. Artiesten met faam, onder meer Danny Howells, Eric Prydz, maar ook DJ Sneak, zijn aangesloten bij dit label, of hebben er één of meerdere releases op uitgebracht. Het label heeft ook een duidelijke connectie met Nederland, onder meer Chuckie, Gregor Salto, Jeroenski en Fedde le Grand hebben er tracks op uitgebracht. Grootste Nederlandse wapenfeit op het internationale label is natuurlijk de zeer succesvolle worldrelease van Fedde le Grand's 'Put your hands up for Detroit'.

Met Interlab Sessions presents: Cr2 Live & Direct wordt uitgekeken naar wederom een labelnight met internationale allure. Headliner van de nacht is de Britse electronische dance act MYNC. Dit dynamische project is momenteel één van de eyecatchers van Cr2. De formatie, onder leiding van labeloprichter Mark Brown, is dit jaar aan een regelrechte opmars bezig. Zo scoorde ze samen met Wally Lopez de regelrechte dansvloerkraker Esa Boca Linda. De successen zorgden ervoor dat MYNC is uitgegroeid tot een van de vaandeldragers van het label.

Chicago's Finest Ron Carroll is de tweede headliner van de avond. De loopbaan van legende Carroll loopt synchroon met de opmars van housemuziek in twee decennia: van de underground naar de top class clubs, muziekcharts en veel muzikale samenwerkingen.

De Hollandse connectie van Cr2 Records is ook op Cr2 Live & Direct te bewonderen. Drie Nederlandse artiesten maken de internationale line-up compleet. De eerste is Nicky Romero. Slechts 22 jaren jong, en nu al een gerespecteerde artiest in de dancescene. Dat blijkt wel uit de talloze remixaanvragen die hij binnenkrijgt. Hij heeft onder meer werk van Tiësto, Flo Rida, Green Velvet en David Guetta onder handen genomen. De tweede Nederlandse afgevaardigde is Gregor Salto. In zijn tienerjaren begonnen met het produceren en draaien van house, en uitgegroeid tot een veelzijdige en veelgeboekte artiest die er niet voor schuwt om zijn grenzen te verleggen. De derde artiest van eigen bodem is Lucien Foort. Als Quadrophonia maakte hij in de beginjaren van de housemuziek in Nederland naam. Inmiddels is Foort een gerespecteerde artiest die constant op zoek gaat naar vernieuwing en doorontwikkeling van zijn muziek. De labelnight wordt geopend door Norman Soares. Deze dj en percussionist is ook de drijvende kracht achter de befaamde Starbeach feesten in Chersonissos.