Partyflock
 
­

Glorification Festival 2011

gepubliceerd door , op
Aanstaande zaterdag is het zover, het Zeeuwse feest van het jaar: Glorification Festival 2011 in de Stenge te Heinkenszand. Zoals bekend wordt het een bijzondere editie, DJ Reza zit twintig jaar in het vak en dat gaan ze goed vieren. De organisatie is tevens blij te kunnen melden dat ze Nosferatu op het laatste moment nog hebben weten te strikken. Hij zal de line-up in zaal 1 komen versterken. De organisatie is van mening dat dit een van de beste line-ups is die Glorification heeft gekend.

Ze zullen flink gaan uitpakken met lasers, aankleding en uiteraard een goed geluidssysteem. Alle praktische informatie voor zaterdag vind je hieronder. Nu eerst even Reza, de man waar deze avond eigenlijk om draait. Reza heeft alle edities meegemaakt en hij heeft zijn eigen area gekregen om dit te vieren. Hoog tijd om in de aanloop naar zaterdag deze house-veteraan eens te onderwerpen aan een interview:

Twintig jaar dat is langer dan veel bezoekers van feesten op deze aarde zijn....
Dat klopt maar dat is het mooie aan deze muziek, het maakt geen onderscheid en het is voor iedereen. Ik voel mezelf trouwens ook gewoon nog super jong hoor.

De standaard vraag is of de scene veel veranderd is, wij vragen ons af of Reza veel veranderd is?
Eigenlijk valt dat wel mee denk ik, vanaf het begin ben ik een echte publieks dj geweest en ben ik er altijd op gebrand dat de aanwezige mensen het naar hun zin hebben. Mijn smaak binnen de electronische muziek is ook altijd heel breed geweest. Het is eigenlijk nooit een hobby geweest maar een passie, nu ik er al jaren van kan leven kan ik mezelf toch wel een gelukkig mens prijzen.

Glorification en Reza zijn eigenlijk hetzelfde of zien we dat verkeerd?
Nee dat zien jullie goed, we zijn het concept gestart met een paar vrienden en zo is het eigenlijk altijd gebleven. Van de oude groep zijn er niet veel meer over maar het is allemaal overgegaan op nieuwe generaties en het feest is altijd een vriendenfeest gebleven. De afgelopen doet G-Force een groot deel van de productie zodat wij lekker kunnen feesten.
Het feest zelf is uiteraard vooral gericht op de hardere stijlen maar we hebben altijd juist een hele vriendelijke uitstraling gehad. Allemaal een beetje de hippyfeeling, dat maakt het juist apart, ik denk dat daar de grootste overeenkomst met mijzelf ligt.

Wat gaan we de volgende twintig jaar van Reza verwachten
Nou laat ik het eerst maar even bij de komende tijd houden. Ik heb al zoveel vette gigs gehad en hoogtepunten dat mijn wishlist niet super groot is maar ik voel op geen enkele manier dat het genoeg is geweest. Reza blijft voorlopig nog wel even en momenteel zie ik niet waarom dat geen twintig jaar meer kan duren.

Belangrijkste vraag; wat kunnen we van 'jouw' feestje verwachten zaterdag 8 oktober?
Nou wat je altijd kunt verwachten, één groot feest! Ik ben heel blij dat ik mijn jubileum met mijn favoriete dj collega's kan vieren. Als ik 4 namen mocht kiezen zouden het altijd Darkraver, Rob & MC Joe, Panic en Stanton zijn. Zij zijn de vier artiesten waar ik mee kan lezen en schrijven en die in mijn dagelijks leven ook gewoon vrienden zijn.

Ik ben heel blij dat Plof & Scorpion komen, iedereen die een geschiedenis heeft in het Zeeuwse house circuit heeft veel respect voor deze mannen. Hun waren er ook tijdens de eerste editie van Glorification en ik ben super blij dat ze er dit keer bij zijn.
Blade en Nuclear Soundzz zijn echt in hun genre de betere dj's van dit moment uit de regio, hun aanwezigheid maakt me ook gelukkig. Volgens mij worden de zalen allemaal weer super ingericht en met artiesten als Ruffneck, Nosferatu, B-Front en Partyraiser is mijn avond wel compleet denk ik.

Line-up

Kaarten in de voorverkoop kosten €28. Deze zijn verkrijgbaar via www.glorification.nl of bij een vestiging van Free Record Shop. Uiteraard zijn er ook kaarten aan de deur verkrijgbaar. De deuren zullen om 20.00 opengaan.

2 opmerkingen