Partyflock
 
­ Nederland

Strictly Techno keert terug aan het front

gepubliceerd door , op
Strictly Techno is een van de langstlopende techno concepten van Nederland. Met een waslijst aan legendarische feesten sinds 1995 zijn ze zonder twijfel onderdeel van het Rotterdamse muzikale erfgoed. Na het vertrek uit Waterfront twee jaar geleden en een kortstondige flirt met Watt, is het een tijdje stil geweest, maar op vrijdag 9 september a.s. keren de mannen van Strictly Techno terug met een ouderwets avondje knallen in de dikste club van Rotterdam: Perron!

Met de opening van Perron heeft Strictly Techno weer een podium gevonden dat aan de basis eisen voldoet: een flinke lading beton, een stompend Funktion One sound system en een rauwe ondergrondse sfeer zoals in het roemruchte verleden kenmerkend was voor de Strictly Techno avonden.

Deze eerste editie is niemand minder dan de in Berlijn woonachtige Tommy Four Seven gestrikt. De rauwe industriele sound van deze Engelsman past perfect in de Strictly Techno traditie. Zijn recente album op Chris Liebing's label CLR werd lyrisch ontvangen en de remixes van mannen als Robert Hood, Speedy J, Perc en Regis rocken momenteel dansvloeren wereldwijd.

Audio Assault frontman Bas Mooy heeft in de loop der jaren zijn eigen unieke donkere sound gevonden, zowel op de dansvloer als in de studio. Met releases op toonaangevende labels als Planet Rhythm, zijn eigen Audio Assault en o.a. binnenkort Luke Slater's Mote Evolver heeft hij inmiddels een grote fanbase in binnen- en buitenland opgebouwd.

Strictly Techno oprichter Perry aka Flink mag gerust een veteraan van de Nederlandse techno scene genoemd worden, met memorabele gigs op o.a Lowlands en Awakenings, een cv met een wagonlading aan clubs, feesten en artiesten met wie hij gedraaid heeft, is er geen enkele twijfel dat deze man weet hoe je een vloer moet rocken.

De opwarming van de avond is in handen van Drijfhout, een van de residents en oprichters van Rotterdam Ondergronds Talent. R.O.T. heeft in korte tijd een flinke schare aan volgelingen opgebouwd en bracht o.a. recent Pfirter naar Rotterdam. Verwacht een subtiele opening van een nu al legendarische avond!

1 opmerking