Partyflock
 
­ Nederland

Waar komt het begrip botergeil vandaan?

gepubliceerd door , op
Op de vraag waar het begrip 'botergeil' vandaan komt heeft menigeen geen antwoord. Men zou kunnen redeneren dat dit ligt aan de eigenschap van boter, dat het kan smelten en je dus kan smelten van verlangen. Een andere invulling zou kunnen zijn botergeil van 'geile' boter komt, wat vroeger betekende dat de boter veel vet bevatte. De Amsterdamse partyorganisatie Strength of Unity geeft echter een andere invulling gegeven aan dit begrip, en wel met haar 100% vette feest 'Ouwe stijl is botergeil': Een feestje waar menig early liefhebber al weer flink naar verlangt.

Dit feest, wat geen introductie meer nodig heeft bij de doorgewinterde early hardcore liefhebbers kenmerkt zich namelijk door scheurende juno's en donderende 909's, dus niet het reguliere arsenaal aan plaatjes wat je in de early zalen hoort. Denk hierbij aan tracks van labels als Ruffneck/Coolman Records/Mokum Records/D-boy Black Label/Cenobite etc of noem het het sporthallen-zuid stijl. Strength of Unity classificeert het als de enige echte onvervalste botergeile 180+ BPM early, hardcore zoals het bedoeld is dus!

Op zaterdag 27 augstus vind daarom alweer de negende Amsterdamse editie plaats van Ouwe stijl is botergeil. Een feest waarop kosten noch moeite gespaard zijn om de Amsterdamse partygangers te vermaken met de lekkerste early hardcore (voornamelijk) uit de periode '96 – '99 en goedkope drank. Want met een happy hour van 22:00 tot 23:00 en de toch al super betaalbare prijzen is dit inmiddels een onderdeel dat als ware nostalgie naar de jaren '90 gezien kan worden! De organisatie kan dan wel de gulden niet terugbrengen, maar wel aan de portemonnee van de partyganger denken. En om deze editie al helemaal feestelijk te maken is Strength of Unity verheugd te kunnen melden dat early-legende Ruffneck voor het eerst op Ouwe stijl is botergeil zal langskomen.

De line-up voor 27 augustus:
Ruffneck
Lyrix
Xearo
Brunoxide vs Pronoia
Apac
DJ The Enforcer
The Irritainer
Xqruciator
MC: Faniac
MC: Kaycie


Sociëteit de De Lax ligt achter Amstel, onder het gebouw van de HvA. Als je Amstelstation aan de achterkant uitloopt, nog voor de kebab zaak meteen links naar beneden. Kan niet missen. Er rijden nachtbussen elk half uur naar centraal station, maar de organisatie vermoed dat de doorgewinterde partyganger deze niet nodig zal hebben daar men om 06:00 het Amstelstation al weer in kan. En om het concept eer aan te blijven doen zijn de deuren weer geopend om 21:00 en zal er niet aan opbouwsetjes gedaan worden. Daar de voorgaande twee Amsterdamse edities uitverkocht waren raadt de organisatie je aan van te voren een kaartje te halen, zeker als je eerst Mysteryland bezoekt. Voorverkoop is 12 euro, aan de deur 14 euro.

11 opmerkingen

 
Artiest Ghost Dog
leuke line up, Pronoia (y)
 
Brunoxide


:cheer:
Uitspraak van The Irritainer op dinsdag 2 augustus 2011 om 14:27:
Whahaha zou je denken heh. Maar nee dat is redelijk toevallig denk, onze vorige flyer had ook een soortgelijk idee


idd, wil ik nog graag hebben voor de collectie (Y)
Artiest Lanoz
Mc Faniac _o_
We zijn er weer bij :D ruffneck style.. ARTCORE
kaartjes allang in de pocket!ken nie wachte!!!!
 
Artiest Xearo
Zin zin zin zin zin! :D