Partyflock
 
­ Nederland

Typhoon treedt voor het eerst op met muziekgebarentolk

gepubliceerd door , op
MuteSounds
28 juli 2011
Zaterdag 3 september betreedt Typhoon (Fakkelbrigade, Lowlands, Oerol, North Sea Jazz) voor het eerst het podium met een muziekgebarentolk. Samen met zijn live-band treedt deze MC en poëet op tijdens MuteSounds in Strandpaviljoen Buiten op het strand van Scheveningen. Verder op het programma staan o.a. de mannen van Dekmantel Soundsystem (Lowlands, Mysteryland, Awakenings) en wordt er een heus smaakloket geopend door theatercollectief Nynokë.

De unieke combinatie van een MC, muziekgebarentolk en live-band vormen een ware toevoeging voor het concept van MuteSounds. De gezongen tekst, die vol emoties zit, wordt door de muziekgebarentolk op een expressieve manier vertaald via gebaren. Een prachtige ervaring voor het publiek.

Quote Glenn de Randamie (Typhoon)
'Het is voor ons een uitdaging om het optreden nog intenser neer te zetten voor het publiek. Wij geloven juist in het prikkelen van de overige zintuigen. De sfeer die er dan ontstaat, en de energie die vrijkomt, brengt ons samen met het publiek tot een hoger niveau. We hebben er zin in!'

MuteSounds staat bekend om zijn niet alledaagse concept en trakteert het publiek keer op keer op een beleving van muziek, waarbij de zintuigen op een unieke wijze worden geprikkeld. Het team van MuteSounds is om die reden continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de emotie van muziek te vertalen. Elke muziekstijl pas bij MuteSounds!

Muziek kun je immers niet (alleen) horen, maar ook zien en voelen. Met een trilvloer, theateracts, interactieve installaties, lichtshows, videoprojecties en smaaksensaties laat MuteSounds zien dat muziek meer dan een beat alleen is.

Line-up
Typhoon & Band
Dekmantel Soundsystem
Sweatshop Soundsystem

Theater met smaakjes, gepresenteerd door Theatercollectief Nynokë
A-GAEKE analog vj-team

6 opmerkingen

Ty :respect:
Muzikale expirimenten, altijd goed :)
Typhoon en New Cool Collective is nogsteeds baas!
zeker baas, alleen vind ik na Tussen Licht en Lucht minder geworden...
maar al met al respect vor deze man :respect:
Sencity maar dan anders..
laatste aanpassing
 
Muziek voor de doven? Da';s toch niet zo bijzonder, Koos Alberts en Marianne Weber en co. doen dat al decennia lang!
Als je niet horen wil...