Partyflock
 
­ Nederland

Rocking to India Festival breidt uit met gratis techno-editie

gepubliceerd door , op
De derde editie van het Rocking to India benefietfestival zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 juli: voor het eerst twee dagen lang! Terwijl de zondag nog altijd in het teken staat van rockende gitaren en klapperende podiumplanken, gaan op de zaterdag de meters in het rood als Zodiak Commune een programmering op diezelfde planken zet die bol staat van de minimal, acid, techno en tekno. En in tegenstelling tot de zondag is de toegang voor de zaterdag van 13.00u tot 01.00u geheel gratis!

Rocking to India is twee jaar geleden begonnen als benefietfestival voor stichting Kindia, een stichting uit die zich inzet voor kinderen in Zuid India. Ook dit jaar huist het festival weer op de festivalweide achter Manege "Sonniushof" in Son en Breugel, op een steenworp van Eindhoven en makkelijk bereikbaar vanaf de A50.

De Eindhovense organisatie Zodiak Commune houdt al achttien jaar stevig huis in de regio, maar ook in onder andere Amsterdam, Zwolle en Nijmegen heeft het Acid Virus reeds meedogenloos toegeslagen. Vele doorgewinterde Acidfreaks en Technoheads houden Zodiak Commune verantwoordelijk voor de tweede generatie Acid, Techno en Electro-parties met legendarische feesten als Acid Rain, Liquid Foundation en natuurlijk het jaarlijkse Queensday Festival in hartje Eindhoven. De afgelopen jaren is Zodiak Commune regelmatig te vinden geweest in regionale poppodia als 013 te Tilburg, het Bossche Willem Twee en de Effenaar in Eindhoven, waar op 25 juli al weer de tiende editie van Analog Dialogue plaatsvindt. Maar ook tijdens feesten als Oud op Nieuw aan de Keizersgracht en Tacnival in TAC, waarvan op 16 juli de nu al veelbesproken tweede editie van plaats vind, kan de echte underground fanatic telkens weer zijn hart ophalen. Terwijl Zodiak Commune na Mysteryland, Pinksterparty en STRP dit jaar al voor de tweede keer een area host op Fuck You We're From Eindhoven, maken ze op Rocking to India hun debuut met een ijzersterke programmering die het beste uit de wijde regio uit de underground naar boven brengt. Samen met een breed scala aan Minimal, Techno, Acid en Tekno helden uit onder andere Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Breda zullen ze op zaterdag 9 juli een stevige bodem leggen voor een ouderwets gezellig Rocking to India.

Line-up
Ivo (TDC)
Twansformer (Banzai)
Live: Bad Karma (Common Good)
Minilab (Kne'Deep Records/Vigorous)
Live: Rick Angel (Zodiak Commune)
Lamot (Zodiak Commune)
Saint (Zodiak Commune)
Live: Sceptical C (Rewired/Naked Lunch)
D=p+cer (Zodiak Commune)
Live: BIAM (Zodiak Commune Records)
Bor (Zodiak Commune)
Live: RAF (Wirwar)

Op beide dagen treed de tienkoppige breakdance groep C'mon Feet op en zullen graffiti artiest Dr. Dixi en het Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief het festivalterrein rampeneren. 's-Zondags betreden de volgende acts de planken: The .357 String Band Verenigde Staten, Gino's Eyeball (B), The Dirty Denims, Birth of Joy, The Jacks, Denvis and The Real Deal, The 101's, Mr. Love and the Stallions, Harvest Moon, Time Will Tell.

11 opmerkingen

Een dancefeest in Son, het moet niet gekker worden! Ben wel benieuwd of het er wat leuker uitziet als vorige jaren.
Tijd voor een goed feestje in Son idd, dat wordt knallen :9
laatste aanpassing
Artiest Bor
kan ik ook rodeo rijden daar:roflol::bounce:
laatste aanpassing
 
Juistem! :bounce:
Son will never be the same after this one! b)
Uitspraak van Snq op donderdag 9 juni 2011 om 15:57:
Een dancefeest in Son, het moet niet gekker worden! Ben wel benieuwd of het er wat leuker uitziet als vorige jaren.

Ik was er de vorige jaren niet bij, maar na dit jaar staat zelfs Son en Breugel op de kaart!

Deze keer hoef ik me niet in te houden tussen Dispencer en Bor in. :D lol

Weer zin in! :)
Da word erg vettig daaro, veel Live-ers deze keer!
Zo, dat was weer een gezellig feetsje.
Weer met geweldig publiek.
Bedankt iedereen!