Partyflock
 
­ Nederland

Vijfjarig bestaan Ben Harder Show
Underground Invasion

gepubliceerd door , op
Vijfjarig bestaan Ben Harder Show
6 mei 2011
De Ben Harder Show bestaat vijf jaar en dat zal groots gevierd worden. Het zal een waanzinnig feest worden verdeeld over drie radioshows die heel de nacht zullen doorgaan. Hierbij staat de betere hardere underground sound centraal. Darkcore, industrial, industrial hardcore, powernoise en breakcore, alles komt voorbij. Er zullen sets gedaan worden tot in de vroege uurtjes. Dit zal gebeuren met artiesten die behoren tot de crème de crème van harde underground. De artiesten zullen voornamelijk sets van een uur doen. Daarnaast worden de artiesten ook nog geïnterviewd. Zo kom je ook nog wat van ze te weten.

Voor de ware liefhebber zal dit een groot feest zijn.

Line-up

Sei2ure: Zijn eerste trackrelease was in 2004 op 'Enzyme K7'. Zijn tracks zijn rauw, mechanisch en industrieel. Naast producties van hem op 'Enzyme K7' en 'Enzyme Records' zijn er inmiddels ook tracks van hem uitgekomen op 'Symp.tom', 'Industrial Strength Records' en 'Bloodshed Unlimited'. Voor meer info over hem ga je naar www.sei2ure.com.

Carnage & Cluster: Dit duo houdt zich bezig met het draaien en maken van rauwe en industriële hardcore. Daarnaast houden ze zich ook nog eens bezig met reilen en zeilen van een aantal de labels waaronder 'Noisj' en 'Red Fever Recordings'. Check www.noisj.nl.

N-Vitral: Deze koele industrial hardcore producer van het 'The Third Movement' label, heeft al menige release op zijn naam staan. Dit jaar kwam zijn eerste album uit genaamd 'I Audioassault U'. Facebook

Capslock: Hij is één van de twee labelmanagers van het label Ketacore. Naast het runnen van een label maakt hij ook zijn eigen muziek. Zijn spetterende rhythmic noise, hardcore, IDM, electro, breakcore achtige album 'Combustion' is in 2010 uitgekomen. Zijn website is www.capslock.nu.

Mindustries: Deze twee jongens kwamen in 2004 met hun eerste release, het album ' //.DeusExMachina//.' uit op 'Enzyme Records'. Met dit gewelige album vestigden ze gelijk hun naam in hardcore land. Hun laatste muziekproducties zijn sinds kort uitgebracht op het label 'Third Movement'. Check www.thirdmovement.nl/index.php?p_id=227]thirdmovement.nl voor de laatste release van hun.

Rioteer: Op feesten staat deze veelzijdige artiest als dj en als live set. Daarnaast heeft hij zijn eigen punk breakcore label 'Crack Beats'. Onder die naam 'Crack Beats' organiseert hij ook, samen met andere, dikke undergound feesten. Ook maakt hij onder verschillende namen zijn eigen muziek. Nummers van hem zijn op verschillende labels te vinden. www.rioteer.com

The Relic: Samen met Ben is vanaf het begin tot nu één van de drijvende krachten achter de Ben Harder Show. Verder is hij vooral actief als producer van het betere beukwerk en runt hij zijn eigen label 'Dark. Descent'. Andere namen waaronder hij actief is of is geweest zijn 'Zanthrax' en 'Cubic Nomad'. Voor meer informatie over 'The Relic' ga naar www.darkdescent.nl.

The Peoples Republic of Europe: De grote man achter 'The Peoples Republic of Europe' maakt al meer dan 20 jaar muziek. Deze band maakt dark ambient, power noise, Harsh industrial. Het laatste album, 'Solipsism' is uitgekomen op het eigen label 'New Darkness Recordings'. Voor meer info ga je naar www.tproe.com.

Sound Abuse: Van deze twee broers uit Den Haag, zijn al meerdere nummers op 'DNA Tracks' uitgekomen. Hun laatste release kwam uit op het 'Dark. Descent' label van 'The Relic'. www.soundabuse.nl.

Nano.strike: Hij houdt zich als producer van elektronische muziek o.a. bezig met de muziekstijlen tekno, jungle, breakcore en noise. Verder regelmatig verzorgt hij in het binnen en buitenland live optredens. Het darkcore achtige project 'Enginoir' doet hij samen met 'Omkara Techichi' en 'Innsu'. Check zijn Facebook.

Collision: Naast het maken van zijn eigen nummers heeft hij ook zijn eigen label 'Obs.Cur'. Binnenkort komt er weer een nieuwe release aan op dit koele underground label. Vier sterke tracks van 'Collision' himself zullen op vinyl uitkomen. Voor de previews van deze rel ga je naar www.obscur.nl/index.php?content=showrelease&release=22]obscur.nl.

Cubic Nomad: Deze kubistische Nomade is ook bekend onder de namen 'Zanthrax' en 'The Relic'. Onder deze naam maakt hij voornamelijk techno, industrial hardcore, ambient and idm crossovers. In april van dit jaar kwam zijn weergaloze album 'Light Errant' uit. Voor de previews van dit album ga je naar http://noisj.bandcamp.com/album/light-errant]noisj.com.

Bart Hard: Hij is één van de mensen achter TK07. Deze stichting houdt zich bezig met het organiseren van alternatieve harde dance feesten. Als dj draait hij naast de naam Bart Hard o.a. ook onder de naam Bart Acid. Deze jongen weet in ieder geval hoe je moet. Breakcore, alternatieve hardcore, drum & bass en rhythmic noise hij draait het allemaal. Ga naar www.tk07.nl voor meer informatie over TK07.

Paul van der Wees: Hij is actief als dj en hij doet live sets. Zijn tracks die hij maakt zijn volledig hardware matig. Hij heeft hij twee eigen labels, 'Accu Records' en 'Wide Awake Records' met daarop de nodige acidore. Verder maak hij deel uit van WirWar soundsystem. www.toysfornoise.com

Mental Wreckage: Samen met 'Mute.'heeft hij jarenlang het label 'Symp.tom' gemanaged. Zijn eerste release kwam, in 2004, uit op dit label. Verder doet hij het project 'Dual Mechanism' samen met The Relic. Meer informatie over 'Mental Wreckage' vind je op www.mentalwreckage.com.

Mawashi Geri: Dj 'S'corepion' is iets langer dan een half jaar onderdeel van de Ben Harder Show. Onder de naam 'Mawashi Geri' houdt hij zich sinds kort bezig met het draaien van alternatieve hardcore.

Joost G: Hij is ook bekend onder de naam 'Mono-Amine'. Hij heeft verschillende vette albums geproduceerd. Deze zijn uitgekomen op 'Ant-Zen' en 'Vendetta Music'. Ga naar www.mono-amine.com voor meer info.

Tapage: Zijn sound bestaat uit harde industrial noise, ambient en alles daartussen. Hij heeft meerdere sterke albums op zijn naam staan waarvan er een aantal zijn uitgekomen op het Amerikaanse label 'Tympanik Audio'. www.tympanikaudio.com/artists/tapage.

Synapse: Hij is één van de 'Enzyme K7' producers. Zijn eerste track op dit label kwam uit in 2004. Zijn rauwe hardcore sound wordt door vele in de scene gewaardeerd. Hij doet ook optreden op feesten als live act en als dj. Myspace

Dit alles gehost door Ben Harder.

Sinds dit jaar zendt de Ben Harder Show ook elke vrijdagavond uit via Q-dance radio.
De shows zullen te beluisteren zijn via Q-dance radio en Hardstation.fm.

Part 1:
Hardstation: 10-05-2010
Q-dance radio: 13-05-2010

Part 2
Hardstation: 17-05-2010
Q-dance radio: 20-05-2010

Part 3
Hardstation: 24-05-2010
Q-dance radio: 27-05-2010

Voor elke show zal er op www.benhardershow.eu aangegeven worden welke artiesten in welk deel hun set doen. Hou dus www.benhardershow.eu in de gaten. Je kan de Ben Harder Show ook volgen via Twitter.

12 opmerkingen

kicke!! grandioze sets komen daar vandaan!!!
zitten een paar zeer interessante dingen bij :kwijl:
 
Ik dacht ff dat BHS een feestje ging geven:lol:

Maar met setjes ben ik ook tevreden:P
Werkzaam bij NRG Events
Artiest OCD
Ben Harder Show altijd top! (y)
Ben Harder Show :respect:
Artiest {SHOWLIST artist 78564, 26210}
Uitspraak van actief op zaterdag 7 mei 2011 om 09:41:
Ik dacht ff dat BHS een feestje ging geven

Dan wordt het een nog groter feest!
 
Dit is bijna te prachtig om waar te zijn _O_
Artiest {SHOWLIST artist 27939, 39906, 2545, 63980}
Uitspraak van actief op zaterdag 7 mei 2011 om 09:41:
Ik dacht ff dat BHS een feestje ging geven:lol:

Een feestje in de radiostudio ja :P
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 8096, 2955}
Artiest {SHOWLIST artist 37071, 13364, 42445, 38096, 75255}
Erg leuk om deel te nemen aan deze uitzending! Ook echt een goede samenstelling van underground artiesten (y)
 
Artiest {SHOWLIST artist 61186, 39906, 76384, 10267, 132920, 24067, 8220}
Thanx...
Is wel de bedoeling ;)