Partyflock
 
­ Nederland

Herkansing Bruut in Metropool

gepubliceerd door , op
Bruut
21 januari 2011
Op vrijdag 20 mei vindt in de Hengelose Metropool de tweede editie van Bruut® plaats, een thema-avond gewijd aan de ruigste dancestijlen. Aan de eerste editie, gehouden in jongerencentrum Innocent, kwam op last van de locale autoriteiten vroegtijdig een einde. Aan Bruut® zelf lag dit echter niet: de avond was kort maar succesvol. Zo succesvol zelfs, dat poppodium Metropool interesse toonde en de organisatie benaderde voor een samenwerking.

Bruut® - de naam impliceert het in feite al - is een concept gewijd aan ruige dancestijlen. Organisator Psychofunkadelic, die al eerder vijf edities van Suspicious Sounds in Metropool organiseerde, omschrijft Bruut® als 'een avontuur door de diepste stromingen en substromingen van onder andere breakcore, terror, speedcore en grindcore'. Geen feest voor tere zieltjes dus. Dat het feest nu in Metropool plaatsvindt, heeft veel voordelen. Door de uitstekende voorzieningen van dit poppodium kan er productioneel flink worden uitgepakt. De organisatie belooft, geheel in stijl met het concept, 'snoeihard geluid, duistere aankleding en een dikke licht- en vj-show'.

Bruut® heeft voor deze avond maar liefst drie primeurs in petto. The Undefined Force die tijdens de eerste editie zijn dj-set noodgedwongen beëindigde, beleeft zijn vuurdoop als live-act. De heren van Cemon Victa, die doorgaans industrial-hardcore draaien, presenteren deze avond hun versie van 'raw style': een set in het teken van drum 'n' bass-gerelateerde stijlen.. Als afsluiter is er een samenwerking gepland tussen Raw Audio Device en de bandleden van Troops of Doom en Kudra Mata. De mix van twee metalbands met de harde dancebeats van een dj belooft een uniek muzikaal experiment. De andere twee acts op deze avond zijn Jack Wax en The Bass Navigators. De stijl van Jack Wax, dj, labeleigenaar van Flatlife Records en organisator van de Pro-Techno feesten in Eindhoven, laat zich het best omschrijven als harde techno - schranz voor de kenners - met acid-invloeden. The Bass Navigators, die flink aan de weg timmeren in de hardcorescene, schroeven het tempo en de grimmigheid van hun set deze avond extra op, geheel in overeenstemming met het concept van Bruut®.

Het muzikale avontuur dat Bruut® te bieden heeft, gaat vergezeld van een visueel avontuur. De visuals zijn net als bij de eerste editie in handen van Grooveadelic Team. 'We hebben weer gevraagd om beelden passend bij het concept van Bruut®', vertelt de organisatie. Bruut® belooft kortom op alle fronten een zinnenprikkelende avond te worden die nu al tot de verbeelding spreekt.

Voor meer informatie en de line-up ga naar www.metropool.nl. Kaarten (€7) zijn verkrijgbaar bij Metropool (vvk en aan deur) en Primera.

Timetable :
22.30 – 00.00 Jack Wax
00.00 – 01.00 Cemon Victa
01.00 – 02.00 The Undefined Force
02.00 – 03.00 The Bass Navigators
03.00 – 04.00 Raw Audio Device

22.30 – 04.00 Visuals by Grooveadelic Team

14 opmerkingen

 


teasert..
Artiest {SHOWLIST artist 106212, 5320}
Terreur...is dat nou muziek? Ja papa en mama...en je kunt er lekker op hakken :P!

Wordt een lekker feestje daar in Metropool, geluid altijd top (Y)!!!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1942, 2998}
Gaat een Harde en rauwe editie worden :D
Artiest {SHOWLIST artist 20168, 40505}
RapapapapaBAM!
Werkzaam bij UF Events
Artiest {SHOWLIST artist 34781, 75120, 39433}
Hier heb ik toch wel het meest zin aan gezien mn agenda :)
Keihard BRUUT raggen :yes:
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Dikke shizzle
 
BRUTE® shizzle :-)
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3228, 3030, 2609, 565}
Artiest {SHOWLIST artist 56695, 48147, 13874, 170410}
te bruut dit ... :bounce:
 
het komt steeds dichter bij :-)
 
Laatste voorbereidingen treffen voor de live set..Pff tjee wat gaat het hard worden zeg! Niet normaal meer! :-)