Partyflock
 
­ Nederland

Progressive City nodigt talenten uit

gepubliceerd door , op
Progressive City
9 maart 2011
Op donderdag 31 maart vind er de een na laatste editie van Progressive City plaats in Merleyn. Aanvankelijk was er ook een editie in april gepland, maar door mis communicatie gaat dat niet door. Jammer, maar het is niet anders. En daarom gaan de aankomende edities nog harder knallen. Te beginnen met 31 maart dus. Voor deze editie komen er twee ambitieuze en talentvolle dj's/producers over naar Nijmegen. Young Marco is de helft van het Amsterdamse duo Marco & Orpheo en de eigenaar van het boogie label Hand Of God. Marcel Vogel aka. Em Vee is de tweede gast van vanavond. De in Amsterdam residerende Duitser zette vorige jaar de wereld van edits op eventjes op zijn kop, met zijn fantastische re-edit van The Rolling Stones. Verder beheert hij ook een eigen label genaamd Lumberjacks In Hell, waarin hij voornamelijk edits van vergeten classics op de markt brengt. De opwarming van de avond wordt verzorgd door Progressive City's Reza Athar.

Young Marco kreeg samen met zijn partner in crime al een paar jaar terug de aandacht van velen muziekliefhebbers met hun cult radio-shows. Hij creëerde daarin ruimte voor niche en underground muziek. Marco en Orpheo verlegden de grenzen van de electronische muziek met hun radioshows. Vooral in die tijd, waar minimal en tech-house de standaards waren in het Amsterdamse nachtleven, brachten zij met hun cosmische funk en obscure electronica en Chicago house een verademing voor veel mensen. Zo'n twee jaar terug brachten zij ook een ep uit op Marco's label, Hand Of God uit, bovendien ook de sublabel van het grote broer Rush Hour. Mach 4 zorgde voor een opschudding in het underground dance circuit. Een remake van een bestaand classic, maar hun versie kreeg van velen dj's de voorkeur. Sindsdien is het balletje gaan rollen voor de heren en dan met name voor Marco. Zijn label draait goed, met releases van de grote jongens binnen de nu-boogie en disco wereld en residenties in veel toonaangevende Amsterdamse clubs kunnen we zeggen dat Marco zijn plaats al min of meer in het Amsterdamse nachtleven heeft gevonden. Als dj is Marco een neger in een blanke lichaam. Het is dan ook onmogelijk om je heupjes stil te houden tijdens zijn sets.

Ook Marcel Vogel zorgde voor een bescheiden hit in het underground circuit. Zijn edit van The Rolling Stones' Miss You werd door de grote jongens binnen de boogie en nu-disco scene gedraaid en kreeg support van velen liefhebbers over de hele wereld. Hij is inmiddels weer toe aan zijn tweede release en wordt steeds vaker geboekt in zijn nieuwe woonplaats Amsterdam. In het buitenland is Marcel Vogel geen onbekende, hij draaide al eens in het befaamde Robert Johnson club in Offenbach en Zunkunft in Zwitserland. Zijn stijl is retro, maar wel met een moderne twist. Hij heeft de lef en talent om van de ene stijl klakkeloos na het andere te stappen en mixt de platen erg snel in mekaar. Een dj die je niet gauw stil ziet staan dus. En waar het ook moeilijk is om stijl bij te blijven staan.

De opwarming van de avond wordt verzorgd door Reza Athar. Hij gaat de bezoekers ook van een flinke portie boogie, cosmische funk en balearic muziek voorzien. De entree is zoals je inmiddels al gewend bent van Progressive City, helemaal gratis!

En daar is die dan, de laatste editie van Progressive City. Zet 26 mei in je agenda, want het gaat een memorabele avond worden. Veel kan er nog niet over verklapt worden, maar wel dat het een emotionele en euforische editie van Progressive City gaat worden. Een ding kan er wel verklapt worden trouwens en dat is dat de Amsterdamse wunderkind Job Jobse, samen met Reza Athar een speciale b2b gaan verzorgen.