Partyflock
 
­ Nederland

Vrijdag geeft Zanadu het publiek haar stem terug

gepubliceerd door , op
Vrijdag geeft Zanadu het publiek haar stem terug
22 februari 2011
Aanstaande vrijdag 25 februari is de kick-off van een revolutionair nieuw feest gepresenteerd door Carnivale Group genaamd Zanadu.

Het idee achter Zanadu is dat de bezoeker zelf hun eigen feest bepaalt. Zo stemt de community over de invulling van de Line-up, aankleding, gekke acts en special effects. Stap voor stap is dus de stem weer teruggegeven aan het publiek. Waar staat Zanadu voor? De gebruikelijke gezelligheid, knusse mensen en hotste underground house muziek. Deze editie kon het publiek haar stem uitbrengen op Johnny D Duitsland en Dyed Soundorom Frankrijk.

Allereerst werd door dat publiek Dyed Soundorom geselecteerd. Een uitstekende keuze. Want hoewel hij onderdeel is van het bekende Freak 'n Chic label en daarnaast ook resident is van de beroemde DC10 op Ibiza, is Dyed, opmerkelijk genoeg, tot nu toe in Nederland relatief onbekend gebleven. Zijn stijl omschrijft zich het best als een mix van disco, house en techno. Welke stijl hij ook draait één ding is kenmerkend voor zijn stijl: Groove. En die groove heeft hem nu zijn plek in AIR1 opgeleverd.

Alhoewel Dyed de internationale stemronde won, was het verschil met Johnny D zo miniem dat ook Johnny D zijn kunsten zal gaan vertonen op Zanadu. Johnny wordt als één van de pioniers van de Frankfurter House gezien, een sound die in AIR tot haar volste recht zal komen. Het publiek heeft ook haar stem uitgebracht voor Amsterdammer Tom Ruijg. Tom produceert in duizelingwekkend tempo dikke tracks, waarvan er maar een select aantal uitgebracht worden. Zijn liveset is dus een absolute must-hear voor iedereen die benieuwd is naar wat deze legende in wording de afgelopen maanden heeft uitgespookt. Verdere support komt op deze avond van residents Rik Woldring, Ben Komor, Pennypacker, Maketoire en Ymo

Maar wat Zanadu echt onderscheidt van alle andere feesten? Het publiek bepaald ook het thema, dit keer is er gekozen om AIR om te toveren tot een 'Boedistisch paradijs;. Zo zullen Albino waakhonden, naakte monniken mediterend in luchtbellen, een dansende reuze Shiva begeleid door haar priesteressen en nog veel meer gekkigheid de revue passeren.

Om 23:00 gaat de tempel van 'Raving Buddha' open. De Zanadu wijsgeer heeft zojuist de volgende timetable voor vrijdag bekendgemaakt:

AIR1
23.00-01.00 Rik Woldring
01.00-02.00 Tom Ruijg - Live
02.00-03.30 Johnny D
03.30-05.00 Dyed Soundorom

AIR2
01.00-03.00 Maketoire & Zennypacker
03.00-05.00 Zen Komor & Ymo

Al met al zijn er dus meer dan genoeg redenen om vrijdag te komen en in de boedhistische party tempel helemaal tot rust te komen en je eigen meditatie plekje op de dansvloer te claimen. Tot vrijdag, tot in AIR!

1 opmerking

Johnny D!