Partyflock
 
­ Nederland

Meer dan dubstep alleen op 360 in Trouw
Shackleton

gepubliceerd door , op
360
19 januari 2011
360 Maakte een vliegende start in het nieuwe jaar: van een bomvolle, supergezellige eerste editie met 360 & Friends op 8 januari tot een memorabel optreden van de heren Patrice Bäumel en Nuno dos Santos aka 360 in de Panoramabar op de eerste TrouwAmsterdam labelnight een week later. De toon is gezet, en nu is het tijd om in februari het volgende level te pakken. Met een gastoptreden van Shackleton op zaterdag 5 februari ligt de lat in ieder geval weer een stukje hoger.

Zoals je gewend bent nodigt 360 op hun gelijknamige clubavond in TrouwAmsterdam elke maand een artiest uit die een live crossover brengt tussen verschillende genres. Deze keer is het de Engelsman die met zijn muziek de hokjes van dubstep, grime, en techno ver achter zich laat.
Hoewel zijn achtergrond duidelijk in de Londonse dubstep scene ligt, doe je Shackleton te kort met alleen deze benaming. Met EP 'Death Is Not Final' op zijn eigen Skull Disco label kondigde hij in 2008 het einde aan van het label, juist omdat hij vond dat het teveel in een dubstep hokje geplaatst werd. De titel van die plaat hoeven zijn fans niet letterlijk nemen, want niet alleen brengt hij niet veel later zijn debuutalbum 'Three EPs' uit op Perlon. Daarbij werkt hij achter de schermen aan het opstarten van zijn nieuwe label genaamd 'Woe to the Septic Heart' en geeft hij daar eind 2010 zijn eerste EP op uit.

Tussendoor mixt hij ook nog een nu al legendarische Fabric mix cd in elkaar, op basis van zijn ongeëvenaarde live set in de gelijknamige club eerder dat jaar. Als zijn live set hier in TrouwAmsterdam op 5 februari maar half zo goed is, kan je alsnog als gelukkig mens huiswaarts. Maar Shackleton kennende, zal hij niet met minder op de proppen komen.

Het werd net al even genoemd, de eerste internationale TrouwAmsterdam labelnight is een voltrokken feit. Afgelopen 15 januari vertrokken de heren achter het label: Olaf, Melon, Quince, Nuno dos Santos en Patrice Bäumel richting Berlijn, om in de Panoramabar een nacht lang het geluid van TrouwAmsterdam te vertolken. Uiteraard speelde 360 daar een grote rol in en het staat buiten kijf dat Nuno dos Santos en Patrice Bäumel daar beiden niet al te lichtvoetig over dachten. Dit uitte zich in een twee en een half uur durende zondagochtendset, die je van begin tot eind meeneemt naar de wereld van 360. Hoe deze wereld klinkt kan je tot in de eeuwigheid beluisteren, want hij is opgenomen en staat online.

1 opmerking

shackeltoooooon B)