Partyflock
 
­ Nederland

Clone & Fiber festival

gepubliceerd door , op
Er is weer een fijne dubbelaar in Trouw in de nacht van 15 januari. Terwijl boven in de clubzaal het Rotterdamse label Clone is uitgenodigd voelt het in De Verdieping voor de audiovisueel ingestelden onder ons aan als een warm bad. Hier vindt het Fiber Festival namelijk plaats, dat een kruisbestuiving aan beeld en geluid brengt met live optredens van dj's, vj's en producers.

Clone labelbaas Serge heeft dé verrassing van het afgelopen jaar, de twintigjarige Brit Jack Hamill oftewel Space Dimension Controller meegenomen uit de Clone stal. Deze jongeman heeft al een keer eerder in Trouw gestaan, toen hij onverwacht moest invallen voor Tensnake tijdens het Amsterdam Dance Event. Mocht dit even langs je heen zijn gegaan door al het ADE geweld, is dit je tweede kans om deze astronaut in de dj booth van Trouw te vinden.

Astronaut zeg je? Ja, als je SDC's biografie moet geloven en zijn discografie eropna slaat, sijpelt daarin vooral zijn rijke fantasie over outer space en zijn rappende alter ego Mr. 8040 door. Tegenwoordig produceert en draait hij met beiden benen aan de grond onder zijn Space Dimension Controller alias maar wil hij nog steeds wel eens de microfoon pakken onder het draaien. Of hij dat ook de 15e zal gaan doen is nog even afwachten maar feit is in ieder geval dat hij een nacht lang samen met Clone eigenaar Serge achter de decks staat.

Beneden in De Verdieping gaat het Fiber collectief verder aan het Fiber Festival met een lang nachtprogramma. Vanaf 21.00 uur tot 05.00 uur in de ochtend wordt je getrakteerd op Integraal visuele performances en elektronische muziek, door dj's en live acts. Dj's als Delta Funktionen, .Pim en Fafi Fabi worden in De Verdieping begeleidt door vj's van verschillende collectieven waaruit bijzondere eenmalige samenwerkingen ontstaan.

Audiovisueel performer Tarik Barri gaat live optreden met zijn eigen software programma Versum, waarbij je kijkt naar de muziek en luistert naar het beeld. Mohlao neemt een live set voor zijn rekening, soundscapes geïnspireerd op dub-reggea uit de jaren '70, die je tussen de dub en techno van nu zou kunnen plaatsen. Hier wordt hij begeleid door visual artists Daan Kars van Lichtdichters en Jessica Dreu van DeFrame.

Als je je ogen en oren wilt verwennen is het Fiber Festival in De Verdieping van Trouw op 15 januari voor jou. Trouw is Trouw en De Verdieping is ook Trouw, dus als je een ticket hebt aangeschaft voor de Clone clubnacht geeft je dat uiteraard ook toegang tot het Fiber Festival en vice versa.