Partyflock
 

Rave Reaction 2011 draagt steentje bij aan hardcorescene in Zuid-Limburg

gepubliceerd door , op
flyer Rave reaction
FeestRave reaction · The Next Level
LocatieIndustry
Datumvrijdag 21 januari 2011
WinactieRave reaction actie, gesloten
StadHeerlen
Het jaar 2010 is afgesloten, de knallende kurken hebben gedaan wat ze moesten doen (knallen) en dus is het moment aangebroken om 2011 eens voortvarend en met heel veel energie van start te gaan, want iedereen weet: een goed begin is het halve werk!

In het centrum van Heerlen (Zuid-Limburg), ongeveer 500 meter van het bus- en treinstation en met pal voor de deur een grote beveiligde parkeerplaats waar heel wat auto’s een plaats kunnen vinden, ligt The Industry. Deze locatie is van alle markten thuis. Zo biedt het programma voor iedere doelgroep in de dancescene wel iets moois. Met o.a. techno, hardstyle, dubstep en hardcore concepten ben je hier als feestbeest aan het juiste adres.

Vooral op het gebied van hardcore valt er het één en ander te vertellen. Op vrijdag 22 oktober 2010 vond hier namelijk een try-out plaats van het Rave Reaction concept. Alle bezoekers gingen tussen 21:00u en 03:00u compleet uit hun dak op de beats van o.a. Mr. Sinister, X-treme, Dynamike, Distorted, Differens en Foltergeist. Alle stromingen binnen de hardcore passeerden de revue. Van early rave tot mainstream maar ook het hardere geweld werd niet geschuwd. Na het succes van deze eerste editie kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De locatie is door de organisatie dan ook vastgelegd voor meerdere keren in 2011.

De eerstvolgende editie zal plaatsvinden op vrijdag 21 januari 2011. Tijdens deze editie zal het concept Rave reaction naar The Next Level worden gebracht. Maar hoe kan men het beste een niveau stijgen? Als organisatie boek je een artiest die niet alleen hot is maar ook nog eens garant staat voor een dikke portie sfeer en kwaliteit. De keuze is dan ook gevallen op Endymion. Want eerlijk is eerlijk, Qlimax 2010 werd toch wel op een heel sensationele manier afsloten. Verder is het al lang geen geheim meer dat de heren die deze naam vertegenwoordigen de afgelopen jaren op bijna alle grote feesten in binnen- en buitenland hun visitekaartje hebben afgegeven. Vrijdag 21 januari zullen ze met een anderhalf uur durende set Rave reaction op een meer dan gepaste wijze afsluiten.

Uiteraard hoort een publiekstrekker ook ondersteund te worden door een degelijke line-up. Zo komen het Duitse duo Fallout en Evolution langs, gaan X-treme en Distorted op herhaling en zullen Max Pain en Quitara van de Limburgse organisatie UHM hun impressie van hardcore laten horen. De deejays Switch en Crosswire maken het plaatje compleet waardoor de gehele line-up inclusief timetable er als volgt uitziet:

21:00-21:45 Quitara [UHM]
21:45:22:45 Switch & Crosswire [Timeless Hardcore / UHM]
22:45-23:30 Distorted [Rave Reaction]
23:30-00:30 Fallout & Evolution [Corefreakz-Events / OneTimeEvents]
00:30-01:30 X-treme & Max Pain [UHM]
01:30-03:00 Endymion [Enzyme Records]
MC Mad Doxx [Timeless Hardcore / Rave Reaction]

De mensen die dit concept organiseren vormen geen compleet nieuwe organisatie. Serious Entertainment, bekend van de gezellige feestjes in het Muziekcafé Kerkrade, weet al vanaf 2007 haar feesten steeds meer te verbeteren t.b.v. de doelgroep. Feesten met echte dj-battle opstellingen en steeds grotere namen zorgden ervoor dat de bezoekers, ondanks de enorme overkill op deze locatie, vooral de feesten van Serious Entertainment wisten te waarderen. Zo waren o.a. Partyraiser, de Italiaan Mad Dog en Nexes al eens headliner op feesten waar helemaal niets te gek was. Ook op het gebied van decoratie werd al het mogelijke uit de kast getrokken want het oog wil immers ook wat. Hoogtepunt was echter Serious Red Knight Sounds in de Rode Ridder te Amstenrade, een topfeest met niet alleen oorverdovend hard geluid maar ook een geweldige (atmo)sfeer.

In 2011 wordt de spreekwoordelijke lat natuurlijk weer een stuk hoger gelegd. Hoewel het geluid bij de eerste editie van Rave Reaction al hard was, wordt er vanaf nu meer geluid geplaatst en zal de opstelling iets veranderen zodat er nog harder maar weliswaar zuiverder kan worden geknald. Het vuurwerk van de jaarwisseling vormde daar al een toepasselijke generale repetitie voor.

Als extraatje zal VJ 3DB de visuals verzorgen, worden er gratis lolly’s uitgedeeld en kun je uiteraard ook weer ballonnen verwachten want wat is een feest nu zonder slingers en ballonnen? Vooral deze ballonnen toveren zonder al te veel moeite een grote smile van oor tot oor op iedere bezoeker die daar een kleine donatie voor beschikbaar stelt.

Alsof dat nog niet genoeg is kunnen de volgende data ook alvast in de agenda worden gezet: op vrijdag 4 maart 2011 (carnaval) en zaterdag 30 april 2011 (Koninginnedag) wordt de lat wederom een paar treetjes hoger gelegd.

See you @ Rave reaction.

9 opmerkingen

verwijderd
:D
Tenminste eens een persbericht zonder spelfouten e.d. (y)
Dat ziet dr goed uit!!!
(k)
Nice bericht (Y)

Feest ziet er goed uit (Y)