Partyflock

Cartel

 

Cartel

gepubliceerd door , op
Vrijdag 8 oktober slaan TWSTd en Rust Roest Producties in samenwerking met Hooft en Kinki Kappers Utrechtsestraat de handen ineen op een unieke Amsterdamse locatie: de ITW op het NDSM-terrein.

De ITW is een loods die plaats biedt aan ongeveer 500 poppetjes en heeft een balkon over de gehele lengte van de ruimte, die ook nog 's uitkijkt over de dansvloer. GZG Amsterdam is ooit begonnen op deze historische locatie en ook Putsch en Pick Up Club hebben er legendarische nachten georganiseerd. Beelden zeggen meer dan woorden, dus klik hier voor een foto van deze bijzondere plek.

De line-up is lekker gevarieerd, maar richt zich voornamelijk op de ietwat melodieuzere, dansbaardere house-varianten, zoals: deep-house, house, tech-house en wellicht een klein vleugje techno. Daarnaast hebben TWSTd en Rust Roest een primeur in huis, want niemand minder dan de in Berlijn residerende Oostenrijker Florian Meindl zal voor het eerst een bezoek brengen aan onze hoofdstad! meindl eet, drinkt en leeft muziek. Naast samenwerkingen met verschillende internationale artiesten en releases op labels als Trapez, Stil vor Talent, Resopal, Herzblut en Kling Klong, schrijft hij soundtracks voor films en commercials en is hij net afgestudeerd aan de London College of Music. meindl is zonder twijfel een van de meest interessante vertegenwoordigers van een nieuwe generatie elektronische muziekproducers.

Naast deze Oostenrijkse klasbak bevat de line-up een heel keurkorps aan talent en kwaliteit. Zo zijn daar glitterprinsen Sven Prinsen & Tettero. Deze heren behoren al een hele tijd tot het nationale dancemeubilair met optredens door heel het land. Doe maar klikken hier voor hun setje tijdens de laatste editie van Vrijbuiters in Studio 80.

Rust Roest wordt muzikaal vertegenwoordigt door Camiel Daamen en Michiel Tettero. Camiel is een productioneel beest. Bijna iedere maand komt er wel ergens ter wereld een nieuwe release van hem uit. Hetzij een remix, hetzij een EP. Van Nederland (PiekUp Records) tot Duitsland (Hertzlich) naar Libanon (Per-vert Records). De man ontvangt support van allergrootste ter aarde: Loco Dice, Richie Hawtin, Anthony Collins, Coyu, Mirco Violi, Daniel Sanchez en Bart Skils (District One).

Michiel onderscheidt zich steeds meer van zijn leeftijdgenoten met zijn supervolwassen funky housesound. Niemand kan vermoeden dat het hier gaat om een 19-jarige. Na Cartel is hij op zaterdag 16 oktober samen met Microove, Melon en Johanna Mercker te horen tijdens de gloednieuwe 'Is...-avond' in de Sugar Factory, Amsterdam.

Naast Sven Prinsen & Tettero stuurt Earth Bookings nog een raspaard bij Cartel de wei in en dat is natuurlijk Reiss. Soundtechnisch is Reiss inmiddels niet meer in vierkante hokken te stoppen. Oude house en techno uit Detroit & Chicago en minimalere muziek van labels als Perlon, Playhouse en Arpiar kenmerkt zijn sound. Ook de technorevival in Berlijn, aangevoerd door Marcel Dettmann en Ben Klock, en de houserevival uit de USA met Jus-Ed en zijn UQ-crew zijn op dit moment grote invloeden in de sets van Reiss.

Last but zeker niet least, opent Tim Hoeben het bal van 23.00 tot 00.30. Tim won begin dit jaar zowel de juryprijs als de publieksprijs van de meeste prestigeuze dj competitie van de Benelux, de TWSTd DJ Contest. Sindsdien is Tims ster reizende en heeft hij al gigs achter zijn naam bij Voidd (Studio80), 24 Hour Party People (Studio80), Miko (Sugar Factory), Radical Rehouse (Paradiso) en natuurlijk het TWSTd podium op Rockit Open Air Festival en TWSTd QNSDY 2010.

De gehele line-up bestaat uit: Florian Meindl (Flash, Berlin), Sven Prinsen & Tettero (Earth), Reiss (Earth), Camiel Daamen (Rust Roest), Michiel Tettero (Rust Roest) en TWSTd DJ Contest Winnaar 2009/2010 Tim Hoeben. Verwacht naast deze muzikale smulpaapjes een hoop gekkigheid van 'rasentertainer' El Snorro en niet te vergeten de sfeerverhogers van Hooft. Oh ja, 't festijn duurt tot 08.00. Zoals het hoort. Twijfel niet langer en sluit je aan bij ons Cartel!

1 opmerking