Partyflock
 
­ Nederland

Freeze Festival

gepubliceerd door , op
Freeze Festival
13 september 2010
Het Freeze Festival breidt dit jaar uit met een House the 90s zaal. De vier resident DJ's en mc van de bekende House the 90s avonden zullen samen met vj-collectief Digital Movement vanaf middernacht de jaren 90 laten herleven. Op Freeze nemen ze de draaitafels over van hiphoplegende DJ Afrika Bambaataa en werken ze toe naar de eindset van gastdj's Chosen Few en Leviathan. Het Freeze Festival wordt op 25 september gehouden in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.

House the 90s heeft een goede zomer achter de rug met eigen area's op Xplode en Outdoor Stereo en als toetje a.s. zaterdag dus een eigen area in hun eigen stad Leeuwarden op het befaamde Freeze Festival. Voor deze editie worden muzikale grenzen van House the 90s wat opgerekt. Onderdeel van de danceprogrammering is één van de grondleggers van de house; Afrika Bambaataa. Voor 2010 is dit het enige optreden van Afrika Bambaataa in Nederland.

House the 90s residents Rabies & Alian (o.a. Above & Beyond, Eurosonic/Noorderslag) nemen de DJ booth over van Afrika Bambaataa met houseclassics en oldschool. Daarna draait DJ Marlin, één van Friesland's meest ervaren DJ's in de hardere house, zijn oldschool opbouwend naar happy hardcore.

Na Marlin is het tijd voor live happy hardcore. Een bijzonder deelproject is een live gelegenheids happy hardcore band: The Meth-E-Medics. Dit gezelschap laat op Freeze het gouden tijdperk van de gabber herleven. Het publiek kan de totale overdrijving verwachten, denk aan: bassdrums, hoovers, piano's, schaamteloos jatwerk, aussies, airmaxies, strobo's, smileys, duifjes en tonnetjes...en live is hier echt live. Verwacht dus de oude klassieke analoge bakken op het podium.

Na deze live-act is tijd voor Friesland bekendst early rave export product; UZI. Als er één DJ weet welke platen er gedraaid moeten worden op het Freeze Festival is het deze DJ wel. Afsluiter zijn Chosen Few vs. Leviathan die back2back gaan draaien. Beide DJ's hebben internationaal hun naam gevestigd met hun hardcore techno met drum 'n' bass- en metalinvloeden.

De host van de avond is de resident MC van House the 90s, Da Mouth of Madness, die bekend is van o.a. Thunderdome, Mysteryland en Defqon. VJ Digital Movement zorgt met hun beelden voor de juiste beelden uit de jaren 90.

Dit wordt dus een House the 90s special edition. Al met al een mooie afsluiter van het festivalseizoen. Na het Freeze Festival is het weer tijd voor de reguliere House the 90s edities waar van 8 oktober weer de eerste editie is in Club Noa met o.a. live Rotterdam Terror Corps, Neophyte en in de Basement Da Pauli's birthdaybash.

Op het Freeze Festival komen alle stijlen en genres aan bod, van keiharde metal tot dansbare pop, van zachtaardige folk tot rebelse hiphop. Grote headliner van het festival is hiphop- en houselegende Afrika Bambaataa. Daarnaast staat er een groot aantal andere namen op het programma. Enkele hiervan zijn Ska3, Shaking Godspeed, Disintegrate, The Heatmachine, Kleine Prijs-winnaar Alpine Pack, A Silent Express en My Girlfriend Is My Weapon, dat hier het afscheidsconcert geeft. Verder spelen er de Nederlandse groepen Woost en Makebelieve, Psycho 44 en Willow uit België en de Schotse band The Side. De herrezen death metal-band Pestilence is metalheadliner.

Het Freeze Festival vindt plaats in alle zalen van Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. 's Middags begint het festival met een gratis toegankelijk buitenpodium op het Mata Hariplein, tegenover café de Markies. Om 20:00 uur worden de deuren van de stadsschouwburg geopend. Heb je CJP of een OV jaarkaart dan kost een kaartje € 10 in de vvk en aan de deur € 15.

Voor meer informatie kan je terecht op www.freezefestival.nl

11 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 3144, 46647, 122324}
Hoppa, zin in :-)
Wordt gezellig. Jaarlijkse "ouwe jongens krentebrood" feestje in Friesland.
Ben benieuwd:D lekker veelzijdig feest :P
Artiest {SHOWLIST artist 169295, 55694, 50902, 511}
Yes zin in!

Uitspraak van M1EKSTE op woensdag 22 september 2010 om 21:05:
zin in

ff biertje pakken he michel?
Uitspraak van halvar op donderdag 23 september 2010 om 08:22:
ff biertje pakken he michel?

jazekers (Y)
 
gaat gezellig worden! :Bier:
Uitspraak van actief op donderdag 23 september 2010 om 12:50:
gaat gezellig worden! :Bier:

Dus toch, je krijgt echt geen spijt :bier:
 
Uitspraak van Rabies op donderdag 23 september 2010 om 20:28:
Dus toch, je krijgt echt geen spijt

Had ik dat gezegt? :o