Partyflock
 
­ Nederland

House en techno in BC12
de nieuwste hotspot van Amsterdam

gepubliceerd door , op
Vanaf deze maand is Amsterdam een nieuwe hotspot rijker. 's Nachts verandert het bekende comedy theater Boom Chicago aan het Leidseplein namelijk in de BC12! Het historische pand waar ooit een theater, maar ook discotheek Bios heeft gezeten vormt vanaf nu de ideale stek voor alle nachtbrakers. Een uitermate geschikte plek want dit robuuste pand is totaal geschikt om keihard te raven!

Overdag en in de avond kan je hier nog steeds genieten van de grappen & grollen van stand up comedians. Maar op vrijdag en zaterdag vanaf 23.30 wordt het theater op slinkse wijze omgebouwd tot club: BC12. Perfect voor een avond die niet alleen bol staat van kwaliteitsmuziek maar ook van beeld, kunst en dans en nachtelijke rariteiten.

Wat kan je precies verwachten?
Verschillende organisaties zorgen voor een afwisselend en sterk programma met één rode draad: kwaliteit! Verwacht het beste op het gebied van house, techno, disco en techhouse sounds van jonge en frisse organisaties als Bar27, Electronation, Carnivale, Rust Roest, Girlesque Events, Plak, dj Per, Luiz David, Neon Rockstars, Berlin Underground en vele anderen.

september 2010
Op vrijdag 10 september gaat Luiz David aan de haal met de BC12. Na vier eerdere succesedities in de Twstd is Luiz David verhuisd. Luiz David heeft een line-up neergezet waar iedere house en techno liefhebber van gaat smullen. Zoals Kevin Arnemann die deze zomer definitief doorbrak op de festivals dank zij zijn solide sets. En dan ouwe rot Terry Toner, die bijna alweer jaartje ouder wordt, die met zijn tas vol ervaring vaak plekken als Fuse (Brussel), Sonar (Barcelona) en Ministry of Sound (Londen) aandoet. Nieuw talent is in het huis dankzij Le Point en Lucas Lindeboom.

Op 17 september slaan Berlin Underground en Steam de handen in één voor een klappende collaboratie. Altijd op zoek naar opvallende locaties, die ze met BC12 weer gevonden hebben. Ook muzikaal zit het wel goed, cutting edge house en techno, met deze avond Bart Skils en de grote klappers uit Roemenië, uit de [a:rpia:r] stal: Dan Andrei en Rhadoo! Deze protegees van Ricardo Villalobos zorgen voor heel veel dikke techno all night long, tot maar liefst 8 uur 's ochtends! In area 2 is het ook feest tot in de ochtend met EL-P, Frodo, Pep, Reiss en Sander Baan.

De dag erop, 18 september, is het groot feest, want Electronation head honcho Terry Toner geeft dan zijn verjaardagspartijtje! Het wordt een doldwaze avond met veel kadootjes en gekkigheid. Wil je Terry Toner verrassen? Neem dan een He-Man pop mee, kom als Skeletor meets Yoda verkleed en kijk niet raar op als je in een verdwaalde hoek een karaoke machine of bingozaal aantreft. Muziek is er van Warren Fellow, Sven & Tettero, Tron en de Jop & Jordi, dus dat zit wel snor!

Vrijdag 24 september gaat Plak weer alles aan elkaar lijmen, zoals Tom Ruijg (live), Jaime Frias, De Kleine Raver, Voldaan, Daan Groeneveld en Raaf die de platen aan elkaar gaan lijmen deze avond. De dag erop, op zaterdag 25 september komen de Neon Rockstars de boel aftuigen, met Arjuna Schiks (live), PSTL, Jimnastics, Tron, El El, Dax & Clockwork.

Vrijdag 1 oktober: BC12 Official Opening Party
Op vrijdag 1 oktober wordt de BC12 officieel geopend met alle resident en vaste organisaties in combinatie met veel vodka. Dat levert geheid doldrieste taferelen op! De timetable is al rond:

Main:
23.00 Eke Evi & Erin (Bar25)
00.00 Carnivale Beatfabriek aka Jordi, Freddie Lucas, H.E. Pennypacker, Maketoire & Jimmy B (Carnivale)
01.30 The PlakBand aka KlapSandwich, De Kleine Raver, Jaime Frias & Bobby Andrews (Plak)
03.00 Frodo & Pep (Berlin Underground)
04.00 einde

Lounge:
23.00 Simon Weiss (Casette)
01.00 Michiel Tettero (Rust Roest)
02.00 Daan Donk (ff Anders)
03.00 Le Point(Luiz David)
04.00 einde

Amsterdam Dance Event 2010
Met Amsterdam Dance Event wordt er ook groot uitgepakt met de Re:play - Five Years of Made To Play tour (Jesse Rose, Made 2 Play, Oliver $, Riva Starr, Round Table Knights en ZDS / Zombie Disco Squad) op 21 oktober, Bar27 invites Freak n' Chic op vrijdag 22 oktober en als afsluiter de Systematic Recordings A.D.E. special met o.a. Gorge, Marc Romboy, Stephan Bodzin, Terry Toner, Kink (live), Robert Babicz (live), Rodriguez Jr (live) en Spirit Catcher (live).

Hou www.bc12.nl en Facebook in de gaten want ook jij gaat deze spot geheid met veel liefde ieder weekend omarmen!

2 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
dit kan Amsterdam gebruiken(Y)
Werkzaam bij Electronation
Yes sir! :yes: A.D.E. :jaja:
laatste aanpassing