Partyflock
 
­ Nederland

Een dag Ibiza in Groningen

gepubliceerd door , op
Groningen - Na het grote succes van vorig jaar kon het ook dit jaar niet uitblijven: het BeatsBall Festival! De tweede editie van dit Groningse initiatief vindt plaats op zondag 5 september, met als locatie het zonnige Stadstrand Euroborg. Met meer dan 15 (inter)nationale DJ's verspreid over 2 podia laat Groningen zien dat een goed initiatief groot draagvlak vindt bij het kloppend hart van de house en techno scene.

Het BeatsBall Festival 2010 (een initiatief van Strand Euroborg, Eye Nexus, Technootjes, Sebastian Davidson Music en MvOurWorld) biedt ruimte aan 1000 bezoekers met een voorliefde voor deephouse, techhouse, minimal en techno. Het festivalterrein bestaat net als vorig jaar uit een indoor en outdoor area, waarbij het vrachtschip MvOurWorld fungeert als podium. Tegenover het schip vind de bezoeker het strandgedeelte met meerdere speciale barretjes, foodstands, strandattributen en een Funkimag lounge area. Kortom, een complete setting waarbij je je even op Ibiza waant.

Dat het goed gaat met de Groningse scene is geen geheim. In het afgelopen jaar werd er regelmatig een buitenlandse top act of DJ naar Groningen gehaald, en dat geldt tevens voor Beatsball. Vanuit het warme Italië krijgt het Stadstrand bezoek van Aki Bergen Israël, wiens jaar eigenlijk al niet meer stuk kan. Vrijwel elke plaat die de man uitbrengt kan rekenen op support van de groten der aarde en gaat regelrecht de hitlijsten in. Verwacht dikke percussie beats, warme synths en opzwepende vocalen.

Naast Aki Bergen Israël is ook jong Nederlands talent vertegenwoordigd op BeatsBall. Bas Amro is pas 19 jaar en absoluut één van de namen om in de gaten te houden. Op zijn 17e bracht hij al zijn eerste plaat uit en is inmiddels een veel gevraagde remixer. Niet uit te sluiten van vermelding zijn ook de lokale helden die een verdiende plek hebben bemachtigd in de line-up. Vanuit de initiatiefnemende organisaties staan vrijwel alle resident DJ's al in de startblokken om hun beste platen ten gehore te brengen.

De line-up van Beatsball zou uiteraard niet compleet zijn zonder waardige afsluiter. Daarom vliegt de organisatie een dj in rechtstreeks vanaf Ibiza. 2000 and One is een graag geziene gast op de grootste internationale festivals, en zeker een naam die je bij blijft! Een paar jaar geleden stond hij als spraakmakend talent in de Simplon, maar tegenwoordig mag hij zichzelf rekenen tot een van de groten in Nederland,

Editie 2 van het Beatsball Festival belooft een warm en intiem festival te worden, waarbij het muzikaal in gelijke verhouding wordt gebracht met haar kwaliteit. Daarover kunnen de bezoekers van vorig jaar getuigen. De voorverkoop via de website en de bekende voorverkoopadressen is reeds gestart. De volledige line-up en achtergrondinformatie is bekend gemaakt op www.beatsball.nl.

BeatsBall Festival

Tickets: (excl.fee)
Voorverkoop: Euro 11,50 (Plato Groningen, Jongens van Hemmes Groningen, Ticketscript)
Deurverkoop: Euro 15,00

Video Link:

1 opmerking

Dat is de 2e keer, partyflock organiseert het mede?