Partyflock
 
­ Nederland

Uit je stekker met Minilogue op Mood Elevator

gepubliceerd door , op
Mood Elevator
21 juli 2010
FeestMood Elevator · Stekkerfest preparty
Datumzaterdag 7 augustus 2010
LocatieTivoli de Helling
Voor de Mood Elevator zomer editie is op 7 augustus niemand minder dan Minilogue uitgenodigd om de Helling te voorzien van een ultra dikke live set. Al geruime tijd stonden deze twee Zweedse helden op de wishlist, maar erg makkelijk zijn ze niet te boeken. Geluld is in dit geval een schone zaak want dat deze mannen voor kwaliteit staan is duidelijk. Omdat Stekker, dat een week later plaats zal vinden, ook voor kwaliteit met een hoofdletter K staat, is deze editie omgedoopt tot de officiële Stekker festival preparty.

Minilogue bestaan uit Sebastan Muellaart en Marcus Henriksson en zijn beide nog steeds woonachtig in Malmö. Muzikaal staat Minilogue al vele jaren voor een progressief electronisch tijdloos geluid met diepgang en oor voor detail. Na releases op labels als Cocoon, Wagon Repair, Traum en Crosstown Rebbels maakten zij wereldwijd furore en rockten ze iedere wel gerespecteerde club van de wereld. Geheel ongevoelig voor trends staat Minilogue voor een geluid dat het best omschreven kan worden als hypnotiserende minimalistische techno met een dubby inslag op een allesoverheersend bedje van moddervette baslijnen. Hun live set klinkt aan de ene kant kraakhelder, gelaagd en enigszins sophisticated maar anderzijds ook rauw, grof en recht voor je raap. Erg vaak zijn de beste mannen niet in Nederland te vinden voor een clubshow en al helemaal niet met een speciale 2 uur durende live show! Daarom dus dubbel en dwars de moeite waard om dit binnen de intieme setting van Mood Elevator te komen beleven.

Overige dj support is er van sfeer beheerders Darko Esser en Pitto die als geen ander weten hoe een act als deze omlijst dient te worden. In de foyer staan zoals altijd Renzo en zijn biertafels klaar om iedereen een warm onthaal te garanderen. Al met al dus een dikke topavond in zomerse sferen. De eerst daarop volgende Mood Elevator is pas op 16 oktober met de twee Britse technohelden Sandwell District. Voor nu wenst Mood Elevator iedereen veel zon en hoopt er de 7e augustus weer een hele vette knaller van te maken.

1 opmerking

Heerlijk Artwork zo Als Altijd!