Partyflock
 
­

Doden bij Loveparade Duisburg: 'Nooit meer een Loveparade' · Update 3-8-2010 14:07

anoniem gepubliceerd op
Het NOS journaal van 18:00 meldt dat tijdens de Love Parade in Duisburg minstens tien doden zijn gevallen. Daarnaast zijn er ook nog eens honderd gewonden. In een tunnel waar de vele bezoekers doorheen geleid worden is tussen vijf en half zes paniek uitgebroken. Vooralsnog gaan de geplande festiviteiten wel door om onrust te voorkomen.

Update 19:00
WDR meldt inmiddels dat het dodental is opgelopen tot vijftien.
Het telefoonnetwerk is overbelast en het station is korte tijd afgesloten geweest. Op dat station hebben zich duizenden mensen verzameld en tientallen van hen zijn over de rails gaan lopen.

Bij de bewuste tunnel is het bezaait met reddingswerkers en ook zijn inmiddels meerdere traumahelicopters gearriveerd. Hieronder in elk geval een helicopter uit Nederland

Hoewel de muziek nog wel aanstaat, is het volume wel omlaag gedraaid. De bezoekers die op de hoogte zijn van het gebeurde houden zich rustig. Een groot deel van de 1,4 miljoen bezoekers is echter nog niet op de hoogte en feest gewoon door.

Update 19:06
De organisatie meldt dat het event niet wordt afgelast. Men wil het feest rustig laten aflopen zodat niet alle ruim een miljoen bezoekers tegelijk naar huis vertrekken.

Er zijn in elk geval 45 zwaargewonden te betreuren.

Er zijn inmiddels extra politie-agenten opgeroepen om de reeds aanwezige mankracht te ondersteunen. Tientallen ambulances staan op de snelweg om gewonden te kunnen vervoeren en op hetzelfde stuk asfalt zijn tenten opgezet om de gewonden te kunnen verzorgen.

Update 19:30
De identiteit van de doden is nog niet bekend. Wel maakt men bekend dat het gaat om 9 mannen en 6 vrouwen. Tien mensen worden nog gereanimeerd.

Het station is nog steeds afgesloten en bezoekers worden in bussen geëvacueerd.

Update 20:30
WDR registreert een agressieve sfeer rond chaotisch station Duisburg. Er zijn nog steeds mensen die van niks weten. Wel komt het treinverkeer langzaam weer op gang.

Update 23:40
Helaas is het dodental inmiddels opgelopen tot 18 volgens de WDR.

Update 9:49
Helaas is het dodental inmiddels opgelopen tot 19 en bijna 350 gewonden volgens de Volkskrant. In het gedrang als gevolg van massapaniek rond vijf uur 's middags vielen 16 doden, 3 mensen stierven later in het ziekenhuis.

Update 10:40
In verschillende media wordt gemeld dat een 22-jarige Nederlander bij de overledenen is.

Door de strenge tassencontrole moesten bezoekers lang wachten. In de stad kregen andere bezoekers te horen dat het festivalterrein al vol was. Sommigen probeerden toch binnen te komen door op een bovengelegen weg hekken om te duwen

Volgens ooggetuigen vielen er mensen vanaf een volle noodtrap naar beneden in de massa, waarna paniek ontstond. In korte tijd werden veel bezoekers onder de voet gelopen. Op met mobieltjes gemaakte beelden is te zien hoe mensen uit de massa op een hok worden getild om te ontsnappen. Op andere beelden is te zien dat de grote mensenmassa in het open deel van de tunnel, vlak bij de ingang, niet meer voor- of acheruit kan.

Filmpje van iemand die vrij levenloos uit het publiek wordt getild: liveleak.­com

Update 1200
Tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Duisburg waren vele journalisten verzameld. Direct word door de burgemeester al gemeld dat niet ingegaan kon worden op de vragen 'Waarom?' en 'Hoe?'. De organisatie geeft aan dat in Duisburg dezelfde opzet werd gebruikt wat betreft toegang tot terrein als in Dortmund. Voorafgaand aan het evenement is met brandweer en politie een veiligheidsplan besproken, waarop geen bedenkingen waren. Er is een onderzoek ingesteld en men wil de onderzoekers de tijd geven om conclusies te trekken. Tot die tijd vraagt men om niet te speculeren. De reddingswerkers worden uitgebreid bedankt voor het harde werken tijdens een moeilijke, lange avond en nacht.

Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er in de tunnel niemand is omgekomen. Alle 16 ter plekke overleden mensen zijn aan de westelijke zijde aan de uitgang van de tunnel omgekomen. Op dit moment zijn zestien slachtoffers geïdentificeerd. Onder hen zijn in elk geval een Nederlander, een Australische, een Italiaan en een bezoeker van Chinese afkomst.

In tegenstelling tot de verhalen die de ronde doen, heeft de politie de toegang tot het terrein niet geheel dichtgedaan. De toeloop op het terrein werd wel rond de tunnel gereguleerd. De hele dag heeft de politie de toegang tot het terrein begeleid, aldus de politiewoordvoerder.

Het totale terrein waar de bezoekers terecht konden om te feesten was zo'n 200.000 - 240.000 m2 groot (i.e. dat zijn ongeveer 24,5 voetbalvelden voor anderhalf miljoen bewegende en dansende mensen).

update 26-07-2010 20:30
Het aantal van 1,4 miljoen bezoekers bij de Loveparade, dat Duitse media zaterdag noemden, is ''wiskundig onmogelijk''.

Zoveel mensen konden niet met het beschikbare vervoer komen en zouden ook geen plaats gevonden kunnen hebben op het festivalterrein.

Dit heeft de Duisburgse politiewoordvoerder Ramon van der Maat maandag gezegd. Volgens hem was er sprake van maximaal 300.000 à 400.000 bezoekers. Hij wees er op dat organisatoren van grote evenementen de bezoekersaantallen vaak overdrijven.

De chef van de organisatie van de Loveparade, Rainer Schaller, heeft sinds de ramp de gebeurtenissen laten evalueren in gesprekken met de tweeduizend medewerkers en door een analyse van videobeelden.

Hij kwam maandagavond tot de conclusie dat er op het moment van de ramp circa 187.000 mensen op het feestterrein waren.

update 26-07-2010 21:15
Het dodental als gevolg van de paniek tijdens de Loveparade in Duisburg zaterdag is opgelopen tot twintig. Dit heeft de premier van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, Hannelore Kraft, maandagavond gezegd tegen de Duitse publieke omroep ARD. Een zwaargewonde is in een ziekenhuis overleden. Volgens de politie van Duisburg is het twintigste slachtoffer een 21-jarige Duitse vrouw.

update 26-07-2010 21:30
Burgemeester Adolf Sauerland (CDU) van Duisburg heeft pas zaterdagochtend om 9 uur de vergunning voor de Loveparade getekend, toen duizenden feestgangers al onderweg waren naar het feestterrein en het gemeentebestuur geen andere keus meer had. Dat meldt de Kölnische Rundschau op gezag van politiekringen. Vrijdag was nog op diverse vergaderingen over het evenement gediscussieerd. Brandweer en politie stelden toen dat het dansfeest niet kon plaatshebben zoals gepland. Volgens agenten met veel ervaring met grote evenementen is het gebruikelijk dat de nodige vergunningen weken of zelfs maanden van tevoren worden afgegeven.

Burgemeester nog niet weg
Toch weigert Sauerland vooralsnog op te stappen in verband met het drama.Media in Duitsland vinden net als nabestaanden van de slachtoffers en deskundigen op het gebied van grote evenementen dat de 55-jarige Sauerland zijn ambt moet neerleggen. Als burgemeester is hij immers verantwoordelijk voor de veiligheid in zijn gemeente.

Opheldering
Volgens Sauerland is het op dit moment het belangrijkste om opheldering te krijgen over de toedracht van het drama. "Als wij weten wat er is gebeurd, gaan wij op de vraag in wie de verantwoordelijkheid draagt."

update 28-07-2010 10:45
Het aantal mensen dat is overleden als gevolg van de massapaniek tijdens de Loveparade in Duisburg van afgelopen zaterdag, is woensdag opgelopen tot 21. Een 25-jarige vrouw uit het Duitse stadje Heiligenhaus (nabij Essen) bezweek in een ziekenhuis aan haar verwondingen, meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Duisburg.

Ze menen dat er maar 150.000 mensen op af waren gekomen. Via deze link, http://www.loveparaderavercount.de , kun je hun ongelijk aantonen door aan te geven of je er ook was.
Meer informatie bij nieuwsdiensten, waaronder nu.­nl, Volkskrant (meer), AD, NRC, Telegraaf, Duitse bronnen WDR (1Live) en ARD en Engelse BBC.

Fotoserie bij Spiegel Online
Fotoserie bij Bild

Overzicht van het terrein en schokkende amateurbeelden en ooggetuigen verslagen.

update 31-7-2010 12:05
Vandaag is in Duisburg een herdenkingsdienst voor de slachtoffers gehouden. Volgens Nu.nl: 'In de kerk is plaats voor 550 mensen. Behalve mensen die bij de Loveparade gewond zijn geraakt en nabestaanden van de slachtoffers zijn onder anderen president Christian Wulff, bondskanselier Angela Merkel en de voorzitter van de Bondsdag, Norbert Lammert, aanwezig.'

Update 3-8-2010 14:07
Burgemeester weg
Burgemeester Adolf Sauerland van Duisburg stapt op vanwege het drama op het dansfeest in zijn stad waarbij vorige week 21 jonge mensen werden doodgedrukt. Zijn gemeente had de omstreden vergunning voor de Love Parade toegekend. Lees verder op telegraaf.­nl

1081 opmerkingen

Iemand enig idee hoelaat die rauwdienst zaterdag is?
(http://www.duisburg.de/news/102010100000331661.php)
11 uur excuses.
laatste aanpassing
Ik ben afgelopen zaterdag ook naar de loveparade geweest.­ Ik was om half 12 te plaatsen en had toen nog geen idee wat voor chaos er te wachten stond.­ Op dat moment waren de tunnels nog absoluut niet druk.­ Waarin het probleem mijn inziens in zit, is dat er 2 toegangscontroles waren, 1 van het festival zelf, en nog 1 doseerpunt van de politie voor het terrein.­ De evenementencontrole stelde echt helemaal niets voor en was eigenlijk een 'walk-trough'.­ De politie was echter heel anders ingesteld en probeerde heel gedoseerd mensen toe te laten.­ Hierdoor ontstond opstopping en drukte voor de helling.­ Dit terwijl er op het terrein ruimte zat was!!! Tevens was het ongelooflijk dom om de stoet met vrachtwagens zo vlak voor de ingang van het festival terrein te laten rijden.­ Hierdoor kon men bovenaan de helling nergens naar toe en was de drukte over het terrein heel slecht verdeeld.­

De schatting van hoeveel mensen er waren is lastig te zeggen.­ Ik was afgelopen mei ook bij de huldiging van Twente, die zich buiten voor het stadion op de parkeerplaats afspeelde.­ Daar waren naar schatting 80.­000 mensen.­ Via Google Maps kun je zien dat dit terrein van de Loveparade al sowieso 4/5 keer zo lang is en minstens 3 keer zo breed.­ Doe je die 80.­000 *­5 en vervolgens *­3 kom ik op zo'n 1.­200.­000 mensen alleen op het terrein al.­ Dan waren er nog genoeg mensen die in de straten van Duisburg zijn gebleven en/of in de tunnels stonden.­

Zelf heb ik weinig mee gekregen van het hele gebeuren.­ Om half 7 ben ik met mijn vrienden weggegaan omdat we de muziek ruk vonden.­ Iedereen draaide erg slecht, maar goed, wij wisten nog niet wat er was gebeurd dus snapte niet waarom de dj's er als een stel zoutzakken bijstonden.­ Ook wilde we een beetje voor de drukte weg zijn, net zoals wij vroeg zijn heengegaan om voor de drukte uit te zijn.­
Toen ik om half 7 door de tunnel liep was het er erg rustig.­ Wel lagen er (na achteraf het nieuws te hebben gehoord), lijken aan de zijkant van de tunnel.­ Ik ben Ilovetechno gewend en dacht dat het allemaal pilleslikkende Duitsers waren, die gewoon nokkie-nokkie waren gegaan.­ Nou niet dus...­ Achteraf luguber om dat te beseffen.­ Achteraf voel ik me er nog steeds niet lekker onder.­ Vooral door alle stickers die iedereen had opgeplakt met de tekst: "­dance or die".­ Die sticker was erg typerend voor die dag.­ Evenals een man die 's ochtends bij het station rond liep bij een bord: "­jesus rettet".­ Wij deden er nogal lacherig over, maar die dag was dat wellicht inderdaad het geval.­

Ps.­ Hulde voor iedereen die anderen heeft geholpen die dag.­ Zonder deze helden zouden er nog veel meer slachtoffers zijn gevallen.­
laatste aanpassing
Protesten tegen burgemeester Duisburg nemen toe
Uitgegeven: 29 juli 2010 11:47
Laatst gewijzigd: 29 juli 2010 14:10
DUISBURG - Honderden boze Duisburgers hebben donderdag voor het stadhuis van de stad in het Duitse Ruhrgebied het aftreden geëist van burgemeester Adolf Sauerland.
© ANP

De actievoerders houden de bestuurder medeverantwoordelijk voor de 21 doden als gevolg van het uit de hand gelopen dansfeest Loveparade afgelopen zaterdag.

Met megafoons riepen de betogers leuzen als: ''Sauerland eruit!'', zo meldt de regionale krant Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

Zij trokken vervolgens door het centrum naar de Life Saver Brunnen, een fontein met een metershoog beeld van een moederfiguur die levens redt.

Zondag al was Sauerland uitgescholden en met vuilnis bekogeld toen hij de plek des onheils bezocht bij de tunnel, die zich ontpopte als noodlottige flessenhals.

Rouwdienst

Aanstaande zaterdag wordt het opnieuw druk in Duisburg. De politie verwacht tienduizend mensen bij de rouwdienst, sommige organisatoren spreken van 100.000. Volgens een politiewoordvoerder wordt er alles aan gedaan om de mensenstroom deze keer wel in goede banen te leiden.

De Salvatorkirche in hartje Duisburg, een van de belangrijkste gotische kerken aan de Duitse Nederrijn, biedt ruimte aan maximaal zeshonderd bezoekers. Belangstellenden voor wie geen plek is in het gebedshuis, kunnen de rouwdienst volgen op grote beeldschermen die worden neergezet voor het stadhuis en aan de Innenhafen, het het dichtst bij het centrum gelegen gedeelte van de grootste binnenhaven van Europa.

Ook wordt overwogen om het stadion open te stellen van MSV Duisburg, de plaatselijke voetbalclub. De rouwdienst wordt georganiseerd door de katholieke en de protestantse kerk en door de regering van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Premier Hannelore Kraft zal de rouwdienst met haar voltallige kabinet bijwonen.

De ARD, het eerste net van de Duitse publieke omroep, bericht zaterdag van 10.45 tot 12.30 uur live over de rouwdienst.
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 29 juli 2010 om 18:17:
snap echt niet dat jullie nog steeds daar zo moeilijk om doen het is gebeurt je ken iedereen de schuld gaan geven als ze wat beter na hadden gedacht was het niet gebeurt :no: dat gejank de hele tijd om een paar duitsers. waar waren jullie, condoleances voor polen dan.. niemand heb daar op gereageerd. daar hoor ik niemand om janken +- 100 doden

omdat ik iets met house/feesten heb raakt het me persoonlijk, ik heb niets met Polen dus raakt het me niet, begrijp je ooit nog wel...
laatste aanpassing
Uitspraak van JohnyHamburg op donderdag 29 juli 2010 om 04:13:
sorry voor het tekst fouten ...­

zeg dat wel, niet te lezen dat stuk tekst:no:
laatste aanpassing
Uitspraak van Wimba op donderdag 29 juli 2010 om 21:00:
Uitspraak van JohnyHamburg op donderdag 29 juli 2010 om 04:13:
sorry voor het tekst fouten ...

zeg dat wel, niet te lezen dat stuk tekst:no:

Maar als Duitser probeert hij wel Nederlands te schrijven (y)
Hallo,

ik ben journaliste bij het AD en ga een verhaal schrijven over de herdenking in Duisburg zaterdag. Ik ben op zoek naar Nederlanders die zaterdag ook afreizen naar Duisburg om de dodelijke slachtoffers van deze afschuwelijke ramp te herdenken. Als je die kant opgaat, wil je dan contact met mij opnemen door een mailtje te sturen naar: s.docter@ad.nl

Hartelijk dank en veel sterkte voor diegenen die bij de Loveparade waren en die ooggetuige waren van de ramp!

Suzanne Docter, Nieuwsdienst Algemeen Dagblad
Uitspraak van Dansliefhebber op donderdag 29 juli 2010 om 21:06:
Maar als Duitser probeert hij wel Nederlands te schrijven

Aha okey dat had ik niet gezien. Dan heb ik niks gezegd... Sterker nog dan vind ik het nog goed geschreven.
Uitspraak van verwijderd op woensdag 28 juli 2010 om 23:30:
Ik snap best dat je wil overleven en uit de situatie wil komen, maar om zo over mensen heen te kruipen die het net zo moeilijk hebben, en daardoor nog moeilijker hebben, pfff...­

Tsja, daar mag je volgens sommigen geen mening over hebben.
Die laat ik hier dan ook maar achterwege.

Vraag me af of degenen die zo over anderen heen gelopen en geklommen zijn, deze beelden kunnen bekijken....
Lijkt mij van niet..

Eigenlijk voor mij het meest schokkende filmpje, omdat de paniek en benauwdheid zo erg erin overkomt.. Je voelt het gewoon... pfff vreselijk..
laatste aanpassing
Uitspraak van rOxXy :[ op donderdag 29 juli 2010 om 23:45:
Ik snap best dat je wil overleven en uit de situatie wil komen, maar om zo over mensen heen te kruipen die het net zo moeilijk hebben, en daardoor nog moeilijker hebben, pfff...­
Tsja, daar mag je volgens sommigen geen mening over hebben.­
Die laat ik hier dan ook maar achterwege.­

Vraag me af of degenen die zo over anderen heen gelopen en geklommen zijn, deze beelden kunnen bekijken....­
Lijkt mij van niet..­

Eigenlijk voor mij het meest schokkende filmpje, omdat de paniek en benauwdheid zo erg erin overkomt..­ Je voelt het gewoon...­ pfff vreselijk..­

mogen we niet over oordelen idd,gaan allerlei vragen door ieders hoofd. maar blijft n feit dat als niemand de controle heeft en er gebeurd bijna n uur niks (en heb je mss je naaste al uit t oog verloren) gaan mensen gewoon over in "overlevingsdrift"
 
Uitspraak van markoes25 op donderdag 29 juli 2010 om 20:24:
omdat ik iets met house/feesten heb raakt het me persoonlijk, ik heb niets met Polen dus raakt het me niet, begrijp je ooit nog wel...­

ok :respect:
Uitspraak van Bazzhen op woensdag 28 juli 2010 om 18:27:
Hier een filmpje van hoe het onderaan de trap was, zelden zo'n benauwd gevoel gekregen bij het zien van een filmpje (vooral de laatste paar minuten)..:
http://www.youtube.com/watch?v=RlmIAcVbEkA

Dit is echt zum kotsen. Had ik het maar niet gekeken. Alle filmpjes maken indruk, maar bij deze had ik het gevoel dat ik er midden in stond, omdat de filmende persoon ook daar staat.
Je weet nooit hoe je zelf om zou gaan met deze beknellende situatie maar die 2 crowd surfende gasten, ik hoop niet dat ik me zo zou kunnen gedragen in alle paniek.

Het blijft afschuwelijk, dit had ons allemaal kunnen gebeuren. Als je dan ziet hoe alle betrokkenen de schuld af schuiven, bah.

RIP
 
Hallo, wat mij opvalt van de vele filmpjes die rondgaan op dit topic is dat het vanuit verschillende hoeken gefilmd is op hetzelfde tijdstip, wat vreselijk als je erin staat en op het moment dat echt paniek uitbreekt je te tekst "­sweet dreams are made of this"­ hoort vanaf een podiumwagen op het terrein......­verschrikkelijk.­ Al mijn respect voor de mensen die elkaar hebbben geholpen, de jongens (lees: buffels van jongens)die over mensen heen zijn gelopen zullen zich hiervoor ooit moeten verantwoorden, niet in dit leven i.­i.­g.­ wat voor paniek je ook voelt, er is mijn inziens geen excuus om dan maar over mensen heen te lopen en ze letterlijk op de grond te trappen.­
Ik denk veel aan afgelopen zaterdag en al was ik er zelf niet bij, voel mij erg verbonden met de slachtoffers.­ Sterkte aan iedereen die hier in heeft gestaan.­
 
Er liggen ook nog 25 mensen in het ziekenhuis, hoe
die mensen er aan toe zijn is nog niet bekend..

Ik hoop dat het dodental niet stijgt en de mensen die
het hebben overleeft hun trauma's goed kunnen verwerken... :(:(:(:(
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 30 juli 2010 om 13:50:
Er liggen ook nog 25 mensen in het ziekenhuis, hoe
die mensen er aan toe zijn is nog niet bekend..­

Ik hoop dat het dodental niet stijgt en de mensen die
het hebben overleeft hun trauma's goed kunnen verwerken...­

Over de hoeveelheid slachtoffers met trauma's wordt inderdaad helemaal
niet gesproken. Als wij (als niet aanwezigen) het al zo moeilijk hebben
met die beelden, wat voor hel moeten alle mensen die ertussen stonden dan
niet doorgaan!

Is er wel iets bekend over de toestand van de mensen in het ziekenhuis?
 
Nee en dat zijn er genoeg denk ik, mensen met trauma's..­
Ik ben er ook niet bij geweest, maar het heeft mij zo geraakt
dat ik er al heel de week mee bezig ben..­

Nee er is nog niets bekend over de toestand van de
25 personen die nog in het ziekenhuis liggen..­
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 30 juli 2010 om 14:39:
Nee en dat zijn er genoeg denk ik, mensen met trauma's..­
Ik ben er ook niet bij geweest, maar het heeft mij zo geraakt
dat ik er al heel de week mee bezig ben..­

Mij ook!
 
Uitspraak van rOxXy :[ op donderdag 29 juli 2010 om 23:45:
Tsja, daar mag je volgens sommigen geen mening over hebben.­
Die laat ik hier dan ook maar achterwege.­

Vraag me af of degenen die zo over anderen heen gelopen en geklommen zijn, deze beelden kunnen bekijken....­
Lijkt mij van niet..­

Eigenlijk voor mij het meest schokkende filmpje, omdat de paniek en benauwdheid zo erg erin overkomt..­ Je voelt het gewoon...­ pfff vreselijk.­

Wij kunnen uit ervaring zeggen dat het verschrikkelijk is als er iemand over je heen kruipt. We hebben echt klem gestaan en staan snakken naar adem. En dan komen er van die lompe gasten over je heen gekropen en stampen je vol je gezicht of blijven op je liggen waardoor je het nog zwaarder krijgt. Weg duwen gaat gewoon niet omdat je daar totaal geen kracht meer voor hebt en omdat je zo vast zit tussen de mensen. Zij konden wel normaal ademen en bewegen en wij konden niks. Echt een verschrikkelijke ervaring.
:( Mich... lijkt me echt vreselijk wat je hebt meegemaakt...
Ik heb die beelden gezien van die mensen die er in stonden en waarbij die gasten ook over heen klommen... brrr...
Als je het al zo benauwd hebt..

Ik heb mijn mening erover gegeven in het topic in 'Actueel' maar het halve forum valt over me heen om die mening..
Omdat ik er niet bij was... kan en mag ik niet zeggen wat ik ervan vind.
Ik hou het er dus maar op dat ik het helemaal met jou eens ben...
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 30 juli 2010 om 11:22:
e jongens (lees: buffels van jongens)die over mensen heen zijn gelopen zullen zich hiervoor ooit moeten verantwoorden, niet in dit leven i.­i.­g.­ wat voor paniek je ook voelt, er is mijn inziens geen excuus om dan maar over mensen heen te lopen en ze letterlijk op de grond te trappen.­

Wat een bullshit zeg! Denk je dat die mensen er bewust bij na hebben zitten denken? Als er paniek heerst worden mensen blind en willen ze overleven. Gvd nou, denk dat de personen waar jij het over hebt zo al genoeg ellende mee hebben gemaakt. Als jij zo vastgedrukt zou staan dat je met je benen van de grond hangt en mensen maar door blijven duwen je verder geen keus hebt. Misschien konden ze er wel helemaal niks aan doen dat ze bovenop de mensen terecht zijn gekomen. Als het zo vast stond dat je niet kon bewegen, dan zal je er ook al helemaal niet meer tussen komen. Ik keur het echt niet goed hoor, maar deze uitspraak van jou irriteert mij en vind het gewoon kansloos.

En zie op filmpjes ook wel meisjes bovenop mensen liggen, niet alleen jongens:/
laatste aanpassing
 
Sorry dat mijn uitspraak je iriteert, dat is zeker niet de bedoeling, maar als je gewoon mich zijn reactie leest kan ik daar uit opmaken dat veel meer mensen dit gevoelt moeten hebben.­ Nogmaals ik ben er gelukkig niet bij geweest maar ben van mening dat ieder mensen leven evenveel telt niemand mag daar boven gaan staan (letterlijk)
 
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 29 juli 2010 om 18:17:
dat gejank de hele tijd om een paar duitsers

Het zijn gewoon mensen hoor.
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 29 juli 2010 om 18:19:
:respect: volgend jaar gewoon weer loveparade :respect:

Dit was de laatste Loveparade
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 29 juli 2010 om 18:17:
dat gejank de hele tijd om een paar duitsers

Jij hebt echt een trauma overgehouden aan WOII, moet verschrikkelijk voor je geweest zijn om dat mee te maken. Respectloze mafkees ga je schamen.

Je bent trouwens ook nog te dom om te beseffen dat de helft van de slachtoffers niet uit Duitsland afkomstig is.
We zijn eergisteren terug gekomen van feestvakantie in Duitsland.­ Gisteren heb ik uren lang filmpjes gekeken en verslagen gelezen over de Love Parade..­tot ik in tranen was, maar toch wou ik weten hoe dit kon gebeuren.­

Op de zaterdag van de Love Parade kwamen we aan op een goa festival in de buurt van Berlijn.­ We hadden net onze tent opgezet en waren klaar om te feesten toen ik een oproep van het thuisfront gemist had en een smsje had gekregen om zo snel mogelijk te bellen, want ze waren bezorgd.­
Op dat moment was ik enigzins geïrriteerd, want 'we waren er net en wat kon er nou aan de hand zijn'..­tot onze vrienden een paar minuten later ook gebeld werden..­15 doden en honderden gewonden op een feest in Duitsland!! Dat het de LP wel moest zijn wisten we al snel door het aantal bezoekers wat genoemd was.­

De dinsdag erna waren we op bezoek in Berlijn.­ Als eerst zijn we bij de Tiergarten gaan kijken..­wat een ongelovelijk groot park met enorm brede straten! Bij de kiosk zagen we kranten waar op elke voorpagina foto's te zien waren van de locatie waar het mis was gegaan..­vol ongeloof keken we naar een tunnel die in schril contrast stond met de Tiergarten.­ De berichten in de krant waren duidelijk, 20 doden ondertussen en heel veel wijzende vingertjes naar bij wie de schuld lag.­

Woensdag t/m zondag waren we op Nature One waar de sfeer lang niet zo los en vrolijk was als de afgelopen jaren.­ Op het festival werden er meerdere tributes gedaan door verschillende dj's en er waren veel tranen.­ Ook is er een memorial geweest op het camping terrein waar de muziek voor een minuut uit stond terwijl er duizenden witte balonnen de lucht in gingen.­

Als iemand mij 10 jaar geleden had verteld dat dé Love Parade zo aan z'n eind zou komen zou ik het nooit geloofd hebben..­ Helaas hebben we de hoogtijdagen nooit mee mogen maken ook al was de intentie er vaak wel.­ In dit geval 'gelukkig' want we hadden er zeker bij kunnen zijn.­

Ongelovelijk hoe een mensenleven weer minder waard blijkt te zijn dan wat centen..­

Wat een verschrikkelijke manier om aan je eind te komen en hoe onverkropbaar moet dit wel niet zijn voor de vrienden en familie die achter blijven...­ik leef met ze mee..­
 
KOENTJUHHHHH :roflol: jij bent zekerts de slimste thuis :lol:
 
denk niet echt dat hier 80 a 90 jarige zitten. en dan alsnog ik was zo slim genoeg om me niet plat te laten drukken :respect: