Partyflock
 
­ Nederland

Een hete zomer in Saturday Factory

gepubliceerd door , op
De line ups van Saturday Factory worden elke maand een stukje heter: een warme juni maand is dus ook zonder Piet Paulusma gegarandeerd in nachttheater Sugar Factory. Dat wordt elke zaterdagavond zweten op de tunes van o.a. Alex Gopher, Christian Smith, Mason, Maetrik en Hermanez.

Er wordt al bruut begonnen op 5 juni want Mason's Animal Language label bestaat deze maand 1 jaar en dat wordt grondig gevierd! Zo is onlangs de DJ Mag cover gesierd met een Animal Language CD, gevuld met een uur vol Masons eigen meest recente bits, edits en remixen voor vrienden. Animal Language nestelt zich steviger en steviger in de dance scene met tal van releases en remixes van Mason en zijn vrienden, waaronder Riva Starr, Roisin Murphy, Zoo Brazil, René Amesz en Paolo Mojo. Mason's nieuwste single Corrected, featuring DMC & Sam Sparro is net uitgekomen op Ministry Of Sound, en volgt binnenkort op vele andere labels wereldwijd, als voorloper op Mason's langverwachte popalbum dat in september verschijnt.

De single Corrected is recentelijk geremixt door Alex Gopher Frankrijk, en voor 5 juni is deze Fransman dan ook uitgenodigd om naast zijn studiokunsten ook zijn dj kunsten te laten horen op Animal Language. Alex Gopher is al decennia lang een pioneer op het gebied van analoge electronische dansvloer monsters. De legendarische Fransman heeft recentelijk een album met 20 van zijn beste remixes uitgebracht, en werkt nu aan een batterij nieuwe indie, disco en electro bommetjes, alsmede samenwerkingen met zijn stadsgenoten Étienne de Crécy, Cassius en Air. Daarnaast is hij een technisch wonderkind, dat engineering en mastering doet voor zo'n beetje heel dj-end Parijs. Zijn DJ performance is al even stomend als zijn studiowerk, wat hij op 5 juni in Amsterdam komt bewijzen. Check Alex Gopher's video clip Brain Leech:


Support komt van disco chirurg Tron, die al vanaf het eerste begin onderdeel is van de Animal Language labelavonden, en die eigenlijk gewoon niks fout kan doen. Mason zelf host de rest van de avond, en zal alle nieuwe en onuitgebrachte Animal Language goodies ten toon stellen. Bekijk hier de aankomende video clip van Mason op Animal Language: www.youtube.com/watch?v=ks_WTvxwbG0 En wil je net als Alex Gopher de track Corrected zelf ook remixen? Download de parts dan hier en leef je uit! www.dj-mason.com/animalRemix.html

Ook de week erop staat er een klapper geprogrammeerd: Christian Smith! Deze Zweed rockt al ruim 15 jaar de wereldwijde technoscene. Hij lanceert deze avond zijn eerste eigen album, genaamd Director's Cut. Dat werd tijd, want sinds 1996 brengt hij al singles, EPs end mix compilaties uit. Smith staat bekend om zijn pompende big room techno sound, en scoorde twee jaar terug een grijsgedraaide knaller met Total Departure, uitgebracht op het Drumcode label van Adam Beyer. Op Director's Cut is een meer funky geluid te vinden, dankzij de zomerse invloeden van Sao Paulo in Brazilie waar de Zweed nu woont. Maar uiteraard kan een peaktime plaat niet ontbreken: Break it Down is er weer één! Support komt er deze avond van mr Loveland Marnix en Local Hero DJF.

Op 19 juni komt Lovin Lectro de boel onveilig maken in de Sugar Factory. Al vijf jaar rocken de boys uit Leiden de scene. In Amsterdam zijn ze vooral bekend van hun beruchte Tunnelfest, in de Torontotunnel tijdens autovrije zondag. Voor deze jubileumavond hebben ze één van de heetste acts van dit moment uitgenodigd: Maetrik. Check www.youtube.com/watch?v=O3IkAYVTMcs Residents en vaste aanhangers Miss Melera, Size, Tomaschek en Moritz zijn er ook bij! De maand wordt afgesloten door het doldwaze Amsterdamse underground feest Plak. Verwacht naast dj's Kleine Raver, KlapSandwich, Jaime Frias en Bobby Andrews veel plakkerigheid, verrassingen, bizarre decors en een set van Hermanez, het beste wat België heeft voortgebracht sinds Goedele Liekens. Met releases op de labels Monique, Leena, MBF en Viva is hij hard op weg om de next techno superstar te worden!

Je weet het: elke weer is het weer raak bij Saturday Factory! Hete line ups in een intieme setting, met veel kwaliteit en afwisseling. Hou www.sugarfactory.nl en Facebook www.facebook.com/#!/pages/Saturday-factory/222117576484 in de gaten want op 3 juli is niemand minder dan Guy J uitgenodigd!