Partyflock
 
­ Nederland

Studio 80 opent Paasweekend met tweede verjaardag van WKND

gepubliceerd door , op
WKND
25 maart 2010
FeestWKND · 2 Year Anniversary
Datumdonderdag 1 april 2010
WinactiesWKND actiegesloten
WKND actiegesloten
LocatieStudio 80 Site
Wekelijks valt er wel iets te vieren in Studio 80, maar op donderdag 1 april (nee, dit is geen grap) heeft de club op het Amsterdamse Rembrandtplein extra reden om een groot feest te geven. Want op die datum viert WKND – de donderdagnacht waarmee elk weekend officieel wordt geopend - zijn tweede verjaardag!

‘My house is your house' was het motto waarmee WKND twee jaar geleden startte - en daarbij ruimschoots vooruitliep op de house-boom die inmiddels in alle hevigheid is losgebarsten. De feestelijke, uplifting house-sound in al zijn verschijningsvormen stuwde WKND in de afgelopen twee jaar naar grote hoogte. Gezelligheid mag dan voorop staan, wekelijks biedt WKND ook een muzikaal programma om de vingers bij af te likken. Met residents Tim Avis, Dorine Dorado en Ille Bitch naast een groot aantal vaste gasten - van Boris Werner, Julien Chaptal en de Remote Area crew tot Flowing, William Kouam Djoko, Eric de Man en vele anderen - groeide WKND uit tot een begrip in Amsterdam en omstreken. Bovendien presenteerde WKND twee achtereenvolgende ADE-edities bijzondere specials met internationale helden als Jimpster, Shur-i-Kan, Manuel Tur, Stimming, Gorge en Nick Curly.

Alle reden om het tweejarig bestaan van WKND feestelijk te vieren met een extra vet programma. Met vijf residents die ieder ook een hoofdrol spelen in de bruisende Amsterdamse house-scene en een sleutelrol hebben gespeeld bij het succes van WKND.

Ille Bitch behoeft nauwelijks nog introductie. Dit enfant terrible moet je altijd in de gaten houden, want zijn ellenlange gastenlijst met vriendjes en vriendinnetjes is de schrik van elke club – en zeker de 80. Gelukkig maakt hij dit kleine euvel ruimschoots goed met een duizelingwekkende inzet en een haarfijn gevoel voor wat de nacht nodig heeft om op te bloeien.

Over deze laatste kwaliteiten beschikt ook unders, met wie Ille op het tweejarig bestaan van WKND back to back draait, en die alleen al een WKND-medaille heeft verdiend voor de manier waarop hij zijn collega en huisgenoot voortdurend op het rechte pad moet zien te houden.

William Kouam Djoko is een van die dj's die – als hij het op zijn heupen heeft – de 80 ook helemaal kan afbreken. Van alle Amsterdammers het soepelst in de heupen, wat niet zo verbazingwekkend is als je bedenkt dat hij nog bij Michael Jackson in de leer is geweest.

David Labeij doet het ook altijd uitzonderlijk goed op WKND. Deze held van het Remote Area-label staat momenteel weer hoog in de house-charts met zijn nieuwste klapper de ‘Ey, ey EP', die op dit moment ook wordt gedraaid door alle groten der aarde.

Ook Julien Chaptal is de sound van WKND op het lijf geschreven. Deze al jaren in onze hoofdstad wonende Franse WKND-held heeft op eigen houtje de French house in Amsterdam nieuw leven ingeblazen. Daarbij scoorde hij ook nog de grootste Remote Area-hit van 2009: ‘Mamdaye', dat het bracht tot de hoogste regionen van alle internationale charts.

Dus…WKND forever in de 80 op 1 april 2010. De best mogelijke start van het extra lange paasweekend!