Partyflock
 
­ Nederland

Koninginnenacht Haarlem met Eye on the Future

gepubliceerd door , op
Haarlem lijkt één van de betere Koninginnenachten te gaan beleven. Niet alleen maakt het roemruchte Eye on the future haar 2010-debuut, het feest trekt meteen een paar dikke house-acts naar het Patronaat. Zo is stadgenoot Gregor Salto van de partij, maar ook de inmiddels internationaal doorgebroken Funkerman. Tel hierbij op dj's Jip Deluxe, Baggi Begovic en Georgio Schultz, en het moge duidelijk zijn: It's a house affair, deze Koninginnenacht in Haarlem.

Het is de beste manier om Koninginnedag te beginnen -een ijzersterke pre-party de avond ervoor. Als het dan ook nog gaat om Eye on the future kun je gerust spreken van een speciaal geval. Want dit is ongetwijfeld het meest beruchte dansfeest van Haarlem, ontstaan halverwege de jaren 90 met sindsdien vele legendarische edities in de imposante zalen van de lichtfabriek. Niet alleen muzikaal wist het evenement telkens de grootste en meest aanstormende namen te programmeren, ook de typische Eye on the future-sfeer is bekend onder de vaste gasten.

Koninginnenacht 2010 belooft wederom iets bijzonders te worden. Ditmaal gesitueerd in het Patronaat staat er een uitermate housey editie op het programma. Zo is Gregor Salto te gast, geboren Haarlemmer en leverancier van uiteenlopende latin-getinte clubhits. Zijn producties en label G-Rex Music brachten hem al op de grootste feesten, tegenwoordig staat zijn naam garant voor de betere soulvol gebrachte (latin)house. Op Eye on the future neemt hij G-Rex-artiest en aanstormend talent Georgio Schultz mee.

Ook zo'n naam om rekening mee te houden: Funkerman. Samen met Fedde le Grand is hij de grote man van platenlabel Flamingo Recordings en verovert hij tegenwoordig net als zijn labelgenoot ook de wereld buiten Nederland. Momenteel tourt hij nog door Amerika, om halverwege april zijn langverwachte debuutalbum House for All uit te brengen (meer info hierover op www.funkerman.com). Verwacht op Eye on the future veel nieuwe muziek van deze house-held.

En dan zijn er nog de dj's waar de Nederlandse housescene momenteel op drijft. Baggi Begovic is werkelijk overal te vinden met zijn opzwepende housesets, van de kleine clubs tot de grote festivals, en behoort op Eye on the future ongetwijfeld tot één van de smaakmakers. Met Jip Deluxe krijgt Koninginnenacht 2010 eveneens een gouden randje; deze dj levert de betere funky house op z'n Nederlands -oftewel, de juiste man op de juiste plek.

Muzikaal beleeft Eye on the future hiermee een geweldig 2010-debuut. House uit de bovenlaag van de Nederlandse dj-scene, soulvol en funky. Plus de gebruikelijke partysfeer van Haarlems meest beruchte dansfeest -Koninginnenacht rocks!

1 opmerking

wat een horror line-up?
what happened with Eye on The Future?