Partyflock
 
­

Eerste Paasdag topdj's op de Stadsblokken in Arnhem

gepubliceerd door , op
Op zondag 4 april 2010, 1e Paasdag, vormt de Stadsblokken in Arnhem het decor voor de tweede editie van het gratis dance evenement Dancetour. DJ’s Quintino, Chuckie, Sidney Samson, Marco V en Daniel Beasley zetten van 13.00 uur tot 21.00 uur de Stadsblokken op z’n kop. Daarnaast mag ook de winnaar van de Dancetour DJ Knock Out een half uur draaien!

Dancetour
Dancetour is een serie gratis toegankelijke openlucht dance evenementen door heel Nederland. Dit jaar vormen van Pasen tot begin september meer dan tien centra van steden het decor voor de internationale DJ top op dance-gebied. Het bij elkaar brengen van jongeren en jongvolwassenen staat centraal bij Dancetour. Dit wordt bereikt door het ondersteunen en organiseren van activiteiten in verschillende steden door heel Nederland. Deze activiteiten bestaan naast het gratis toegankelijk openlucht dance evenement uit verschillende participatieprojecten (Dancetour Projects). Voor deze participatieprojecten wordt er samengewerkt met jongerenorganisaties, gemeenten, onderwijsinstellingen, jeugdzorg en poppodia. Alles staat in het teken van “Bringing People Together!”

Line-up Dancetour Arnhem 2010
Het dance-evenement wordt om 13.00 geopend worden door Daniel Beasley. Hij begon zijn DJ carrière op 16 jarige leeftijd in de Plaza in Arnhem, daarna volgde vele clubs in Nederland. Zijn stijl bestaat uit een perfecte combinatie van house, latin house, techno en minimal techno. Rond half drie neemt de winnaar van de DJ Knock Out de draaitafels over. Zaterdag 20 maart vindt de finale van de Dancetour DJ Knock Out plaats in Poppodium WillemEen in Arnhem. Daarna is het de beurt aan Marco V. Hij is al lange tijd succesvol. Zo had hij in 2001 al een grote hit met “Godd”. Ook in 2009 was hij niet weg te denken uit de dance scene met hits als “Coma aid” en “Unprepared”. Hij is één van de vaste DJ’s op de evenementen van Dancetour en zal dan ook Dancetour Arnhem op z’n kop zetten. Vanaf half vijf is het de beurt aan Sidney Samson. Sidney is al lang actief in de house scene. Zijn grote doorbraak kwam in 2003. Met zijn hit single “Riverside” stond hij in 2009 wekenlang internationaal aan de top van de hitlijsten. Vanaf zes uur neemt Chuckie plaats achter de draaitafels. Deze Nederlandse DJ afkomstig uit Suriname heeft al meerdere malen een Top 40 notering behaalt met verschillende singels. Hij wordt ook wel “The King of Mixing`genoemd. Hij heeft zijn eigen feest Dirty Dutch in de Amsterdam RAI en draait daarnaast op talloze evenementen wereldwijd. De afsluiter van Danceotur Arnhem 2010 is Quintino. Eind 2005 werd hij opgemerkt als talent. Bij Nope is Dope kreeg hij de kans om zijn muziek aan een groot publiek te laten horen. In 2009 scoorde hij een nummer 1 hit in de Nederlandse top 40 met zijn remix “rap das armas”.

Jongeren werken mee aan Dancetour Arnhem
Jongeren uit Arnhem en omgeving werken mee aan Dancetour Arnhem. Studenten Beveiliging van het ROC Rijnijssel College lopen stage tijdens het evenement bij het beveiligingsbedrijf van Dancetour. Studenten Event support van het ROC Rijnijssel College organiseren samen met Stichting Dancetour de Dancetour DJ Knock Out in Poppodium WillemEen. Daarnaast organiseren zij ook een DJ Workshop, naar aanloop van het evenement, op een centrale locatie in de stad.

1 opmerking

Mooie afterparty na Trance Energy :D