Partyflock
 
­ Nederland

The New House Collective

anoniem gepubliceerd op
New House Collective (NHC) laat luid en duidelijk van zich horen in de Amsterdamse clubscene. Het veertien koppige collectief kijkt met een gezonde sceptische blik naar de huidige clubsfeer in Amsterdam, en trekt haar conclusies. Met muzikale antihelden, ironische performances, visuele uitersten en ludieke guerrilla acties wordt onder de noemer Miko een wekelijkse donderdagnacht neergezet die verder gaat dan alleen het boeken van de DJ’s. Iedere maand verandert de setting in de Amsterdamse Sugar Factory, van huiskamer, naar keuken tot slaapkamer of zolder. Het publiek mag zich thuis voelen door lekker lui op een fauteuil te gaan zitten of juist uitbundig op de bijzettafeltjes te dansen. New House Collective creëert en faciliteert de nacht en het nachtleven in Amsterdam zoals zij dit beogen, samen als een familie en in 3D.

3D
“De derde dimensie clubben daar gaat het om”, vertelt Rob Szepesi, bedenker van de MIKO avond, enthousiast. “Een goede line-up is gelukkig al lang niet meer het enige waar het om draait. Alle onderdelen bij MIKO zijn voor ons even belangrijk en haken op elkaar in. De VJ beelden worden geprojecteerd op een witte podium act, de liftdeur in de rookruimte gaat open en er staat ineens een voltallige hiphop act, in het rode bed op het podium ontwaakt plotseling een Diva die meejamt met de DJ en de MC danst mee bovenop de DJ booth. De bezoeker beleeft en danst en is tegelijkertijd onderdeel van een show die moeiteloos in elkaar overloopt en als enige in Amsterdam op donderdag doorrockt tot vijf uur in de ochtend”.

It’s a family affair
Sinds de start van MIKO waren velen uit de NHC familie al vrienden of vage kennissen. Wouter Smit staat op de vloer en bewaakt de consistentie. Art director Paul van Raak regisseert alle visuele uitingen samen met de VJ’s Kleurbleur en Campati&vandenBerg. Jorinde Tenten en Daniel Hobbelink sturen het street-team aan. Modemaker Cynthia Wiemers gaat thematisch te werk en zorgt voor de edge in de aankleding. Zelfs de fotografe, Gia Vasilevska, wordt iedere clubavond in een MIKO-original gehesen. De opvallende deurhost gehuld in een spierwitte bontjas met ferrari-rode lippen, Moira Marcuri, laat met een warme doch ferme aanpak weten dat alleen échte feestgangers entree krijgen tot de Sugar Factory. Muzikaal telt het NHC team vijf talentvolle residents. Dj’s Anoesjka, Jason Lanox, Kisakye, Leama (UK) en percussionist/mc A3 Abbo draaien alles tussen techno, & house met een dikke groove en zorgen voor de Miko sound, die ook weer eens per maand op CD aan het publiek wordt aangeboden.

Miko presents: New House Collective: januari & februari 2010
Ook in januari en februari staat het MIKO programma weer bomvol verrassingen. Het publiek zal weer opgeschrikt worden door edgy performances, de lancering van de band Groupie Live in de lift naar de rokersruimte en een keur aan gastoptredens van nationale en internationale DJ’s. Het NHC VJ team pakt uit in 3D formaat en laat zien dat video en een bewegende podiumact hand in hand gaan en zal de bezoeker zich wanen in een clubsetting waar daadwerkelijk in elk hoekje wat gebeurt met een CD in de tas om thuis na te genieten.

De belevenissen van Miko & New House Collective zijn te volgen via www.melovemiko.tv

4 opmerkingen

 
Werkzaam bij 365Mag
Kijk! Nu eindelijk eens mooi uitgelicht hoe het nou in elkaar steekt bij die leuke leute bij het NHC! :D
jeej!
Wat weer super vanavond!!!