Partyflock
 
­ Nederland

Dubstep in Tivoli de Helling

gepubliceerd door , op
Nederland is in de ban van dubstep. Als snelstgroeiende en meest spannende dance genre van de afgelopen jaren, heeft het in 2009 voet aan de grond weten te krijgen in Nederland. Door een mengelmoes van UK garage, 2 Step, drum 'n bass en dub is een nieuw geluid ontstaan, vol nieuwe energie. Dubstep is het geluid van de toekomst; in genres als house en techno is de invloed al op te merken. In Tivoli de Helling is er de komende tijd een veelzijdig en interessant dubstepaanbod.

Op zaterdag 16 januari vindt de nieuwste editie van Klub Radar Klub Radar 09 plaats in Tivoli de Helling, waarbij vernieuwing, diversiteit en gewaagde combinaties uitganspunten zijn. De jonge Engelse dj/producer Slugabed brengt smerig lekkere dubstep/grimebeats met invloeden uit 8-bit electro en cyberfunk. Zijn geniale Dummy Mix is hier een goed voorbeeld van. De Schotse dj/producer Loops Haunt biedt een knappe en heftige mix van dubstep, hiphop en techno: ontploffende baslijntjes, drums die door de mangel gehaald worden, vieze diepe tonen gecombineerd met electronica. De nummers houden een onmiskenbare hiphop-feel met een vleugje Detroit techno.


Dub Infusions is de dubstepavond in Tivoli de Helling, verzorgd door Planet KL. De eerstvolgende editie vindt plaats op vrijdag 29 januari. Dubstep grootheden Mala (UK, DMZ/Deep Medi), El-B (UK, Ghost/Tempa) en de Nederlandse Bojcot Selectah & FKA zullen Tivoli de Helling in vervoering brengen met hun wapperende subbassen.

De opkomst van dubstep is ook in de drum 'n bass scene niet onopgemerkt gebleven. De vaste drum 'n bass-avond van Tivoli de Helling, Blackout. Blackout, viert op 5 februari haar zevende verjaardag waarbij dubstepduo BAR9 (UK) hun opwachting zal maken. De Britten hebben al verschillende dubstep clubkrakers in handen als 'Midnight' en 'Murda Sound'. Special guest deze avond is de legendarische Engelse drum 'n bass producer Optical. Natuurlijk zijn Black Sun Empire, June Miller en MC Dart ook van de partij.

Kaarten zijn verkrijgbaar via [url]www.tivoli.nl[/url] en bij Tivoli zelf.

6 opmerkingen

Artiest BeeVee
Uitspraak van chinchilla:dood:H4L op donderdag 14 januari 2010 om 16:17:
chinchilla haat dubstep

OK.

Helling + Dubstep = goeie combo!
29 januari waarschijnlijk wel aanwezig.
Een van de beste club soundsystems, wordt goed gebruik van gemaakt tijdens de dubstep avonden B)
29-jan ook nog Mala btw.
laatste aanpassing
De vaste drum 'n bass-avond van Tivoli de Helling, Blackout.

.. viert op 5 februari haar zevende verjaardag waarbij dubstepduo Bar9 (UK) hun opwachting zal maken


:S flikker toch op met die dubstep op dnb feestjes!! echt debiel ga je eigen feestje houden :loser:
Uitspraak van chinchilla:dood:H4L op vrijdag 15 januari 2010 om 08:53:
ga je eigen feestje houden

Ja idd, blackout was ooit leuk, maar nu met die focking drukte + dubstep.. :lol:
i love dubstep.