Partyflock

Het allereerste hardcore feest in het nieuwe Metropool te Hengelo

 

Het allereerste hardcore feest in het nieuwe Metropool te Hengelo

gepubliceerd door , op
Hengelo-2003: Metropool en de gemeente Hengelo zitten om tafel. De afgetrapte locatie met maar een paar wc’s en slechte kleedkamers begint op te raken. Velen zien het als een cultuur locatie, maar goed bekeken kon het niet meer. Alle partijen zijn het met elkaar eens: Er moet een nieuw pand komen.

Hengelo-2009: Achter het station in Hengelo is een nieuw gebouw uit de grond verrezen, een pand dat 4 keer zoveel mensen kwijt kan als zijn voorganger en een grote zaal heeft voor 850 mensen. Dit alles is neergezet op anti tril veren en een luchtsluis houdt de bekende kubus geluiddicht. Dit is uit voorzorg gedaan om relatief ongelimiteerd te kunnen knallen daarbinnen.

­[img width=612 height=195]http://www.radar-events.nl/nieuwemetro.JPG[/img]

R.A.D.A.R. Events is trots om het allereerste hardcore feest in het vernieuwde Metropool te mogen geven. Diezelfde eer kregen ze ook al om het oude pand te mogen “sluiten”, en hoe!

Zie dit filmpje hoe dit passend werd gedaan:


Cemon Victa & ManUmaX kregen die eer om de laatste beukers op te leggen en zullen ook op de aanstaande editie in een grote battle verzeild raken. Grote battle is misschien iets te hoog gegrepen om het zo te noemen, maar als je dan de collega’s van The Bass Navigators en de upcoming talent FironX erbij zet op hetzelfde moment krijg je een knotsgekke bende die samen garant staan voor een uur vrolijke stamp chaos met het nodige beukwerk. Uiteraard zal het feest niet alleen om deze bende draaien, maar staat het (locale) DJ talent centraal met de inmiddels bekende contest, die plaatsvindt bij Radar, en waarbij je een plek kan veroveren tussen de grote namen. Qua grote namen wordt er deze keer iets groter uitgepakt dan normaal. Stonden er vorige keer één of twee grote namen, nu heeft de organisatie er maar liefst 4 geboekt. Endymion stond al langer op de verlanglijst om te vragen en nu zijn ze er dan eindelijk bij met hun overheerlijke Enzyme geweld. Partyraiser zal iedere Twentenaar zich nog goed herinneren na zijn laatste bezoek vorig jaar in Oktober. Die man bracht zoveel geweld dat toen het einde al leek te zijn gekomen voor Metropool zijn oude pand. Een volle bak en een knotsgekke DJ maakten die avond compleet, maar zal hem dat deze keer weer lukken?


Dit zou normaal genoeg zijn voor de headliners zij het niet dat R.A.D.A.R. Events het nog bonter wil gaan maken en even over de grens keek. Daar worden een aantal Italiaanse vrienden opgetrommeld die luisteren naar de namen Amnesys & Art of Fighters. Deze helden behoeven geen enkele uitleg meer en het moge duidelijk zijn dat de organisatie alles uit de kast heeft getrokken om het zo groot mogelijk te maken. Alles wordt gehost door mc Syco, en worden er weer dikke visuals verzorgd door de heren van Grooveadelic Team. Dit team heeft ook de trailer gemaakt voor deze editie die je gelijk kan "checken" hieronder:


Alleen met DJ’s kom je er niet, dus heeft de organisatie ook weer het een en ander aan licht geregeld die de sfeer compleet moet gaan maken. Hierbij mag je denken aan de bekende strobo’s, lasers, moving heads en ga zo maar door. Alles wat erin kan, gaat er ook in is het credo. Ook het podium zal volledig ingericht worden tot sfeervol domein.


De eerste 50 bezoekers krijgen ook nog eens de dvd van de editie van, ondertussen, een jaar geleden. Dit behoeft een kleine uitleg van de organisatie zij het dat de vorige editie deze belofte ook al eens is gedaan: ”De productie was uit handen gegeven aan een beginnend team die de dvd helemaal zouden regelen. De opgegeven E-mail adressen zijn netjes daarheen gebracht, diegene die erbij waren weten nog wel dat alles opgeschreven is, en wij, als organisatie wachten geduldig af. Totdat er telkens geen bericht kwam en het wel erg warm werd. Wij zijn toen gaan vragen waar hij bleef en toen waren zowel de dvd nog niet klaar en de E-mailadressen verdwenen. Bij deze bieden we als organisatie onze excuses aan. “
Op deze kleine smet na, mag de organisatie van dit feest tevreden terug kijken naar het verleden en trots naar de toekomst kijken naar een feest dat hoge verwachtingen schept met deze line up.

Zoals vaker gezegd: Weer weinig redenen om niet te komen en erg veel om wel te komen.

13 opmerkingen

Nieuw pareltje in Hengelo!
Ziet er goed uit. Good luck :)
hulde voor de heren! Ben zwaar benieuwd! We gaan er een spectaculaire avond en feest van maken. Eerst woensdag maar eens overleven :-)
nice heren (y) kom één van de volgende edities wel met een delegatie uit eindhoven gezellig meedoen (y) :yes:
laatste aanpassing
ik zeg een mooie iets kleinere HMH voor hengelo :respect: hopelijk gauw meer van dit soort lokatie's in Nederland!!!!!!!!!!
Geluid reeds getest en is dik in ordes!! Loepiezuiver en spijkerhard!
Kunnen we de eerste 10 jaar wel mee verder :D
Tokkie..
Artiest Neo-C
benieuwd naar de lokatie, en dikke line up(y)