Partyflock
 
­ Nederland

Dub Infusions rockt hem met grime en gitaren

anoniem gepubliceerd op
Dub Infusions rockt hem met grime en gitaren
8 november 2009
Daar waar dubstep steeds meer wordt gezien als een snelweg naar succes en een kenmerkend geluid, gaat Dub Infusions gestaag, met veel plezier en dwarse kont verder met wat zij het liefste doet: de krenten uit de pap halen en een fikse dosis frisheid serveren. Op 13 november rockt Dub Infusions hem keihard met twee peilers waarop dubstep drijft. Grime en gitaren. Dat (instrumentale) grime als basis fungeerde voor de sound die later als dubstep door het leven zou gaan, mag als bekend worden beschouwd. Dat grime nog steeds een levendige scène is waar zich veel interessante ontwikkelingen voor doen en waar je de sound van morgen kan horen, is wellicht minder bekend. Elijah & Skilliam vormen als Butterz het geweten, het doorgeefluik en, ach jawel, het komische duo van de scène. Zowel op de radio (Rinse.fm), op het net (Butterz blog) en op twitter straalt het duo een bevlogenheid en passie uit die aanstekelijk werkt. Ook als ze onverhoeds een tune van Barry White draaien...

Ook Distance is gepassioneerd, al gaat zijn liefde meer uit naar metal en rock. Als een van de eerste in de dubstep mixte hij deze voorliefde voor gitaar met dubstep en introduceerde hij een geluid wat volstrekt uniek was. Velen zouden hem volgen, maar heden ten dage is zijn geluid nog steeds ongeëvenaard. De Londonaar hoort bij de absolute top van de scene en draait inmiddels wereldwijd de zalen plat. Voor sommigen is een dj set van de man welhaast een religieuze ervaring, zo blijkt uit de adoratie op het net. Wie weet bekeerd de man zo de ganse Helling?

Wellicht lukt dat Piro ook wel. De ster van deze Eindhovense dj en producer rijst zo snel dat je haast aan goddelijke interventie zou denken. Zijn "Sine" avonden in de Effenaar lopen goed, zijn producties vallen steeds meer op en zijn dj sets zijn al tijden likkebaardend lekker. Kom maar op met die grime en gitaren!

2 opmerkingen

 
Leuk!
distance und piroooo