Partyflock
 

Boem Bomb Boom

gepubliceerd door , op
Na een avondje musea bezoeken tijdens de Amsterdamse n8, beter bekend als de Museumnacht, is er niks leuker dan nog even de voetjes van de vloer te gooien. Dit kan op verschillende plekken in de stad en 1 van deze plekken is de Flexbar op het Westergasterrein. Speciaal voor deze n8 afterparty hebben 3 collectieven die regelmatig avonden hosten in de Flexbar besloten samen te werken.

Deze collectieven bestaan uit Boemklatsch, Sonic Boom en Bomb Diggy. Elk met hun eigen stijl en dj’s. Zo staat Boemklatsch bekend om scheurende electro, Sonic Boom om electro en dubstep met een zwarte vibe en Bomb Diggy om electronische muziek met tropische invloeden. Deze avond zullen de collectieven hun residents verspreiden over 2 zalen, zodat je je niet hoeft te vervelen deze nacht! Naast muzikaal genot zal er ook het nodige te zien zijn, het is natuurlijk nog steeds een n8 party! Zo zal er o.a. werk te zien zijn van Karimo en Codex Inferno, de eerste onder andere bekend van creatief collectief Vage gasten en een geluid/beeld installatie gebaseerd op het werk van Henri Michaux, gemaakt door Rietveld student Olfa Ben Ali.

De muzikale omlijsting.
Ten eerste de jongens van Boemklatsch uit Utrecht. Met vele shows door het land waaronder knallende sets in Tivoli en op Rauw, laten deze koningen van de mash-up een muur van geluid horen met baltimore, fidget, en electro. Zelfs grote festivaltenten op o.a. De Beschaving, Lief Festival en Valtifest werden netjes weggeblazen, met als hoogtepunt een dik verdiende residentie in Lowlands’ India tent. Na een brute mix cd ‘Mixing in Action’ werd er in de tussentijd een label uit de grond gestampt. Begin 2008 zag Bmkltsch Rcrds het licht met o.a. een remix EP van Mike Mago zelf, het is duidelijk Boemklatsch is heet én hard.

De Sonic Boom crew heeft Electro in zijn bloed. Na succesvolle avonden in Pakhuis Wilhelmina met pure electrobass helden zoals Boris Divider en Drexiyan DJ Stingray, zijn ze na een paar jaar rust op volle sterkte terug met als thuisbasis Flexbar in een bredere vorm waar ook stijlen als dubstep, booty, Miami bass en kuduro worden gedropt. Met dijken van line-ups waaronder Sweat.X, De De Jeugd van Tegenwoordig, Huoratron, Kazey, Slachthofbronx en Amsterdams talent Brutuzz als gastheer drukken ze hun stempel op het nachtleven van de stad en zijn ze altijd scherp met het aantrekken van de tofste acts en het draaien van de spannendste platen!

Het derde collectief is het tropische Bomb Diggy, gericht op het onder de aandacht brengen van overwegend niet-westerse dansmuziek. Niet-Westerse muziek beïnvloed door Westerse, en andersom. Met een energieke mix van o.a. Jamaicaanse dancehall, Angolese kuduro, Argentijnse cumbia, Trinidaanse soca, Braziliaanse funk, Surinaamse bubbling en pakweg 10.000 andere ondergeschoven kindjes van de dance brengen ze onverwachte avonden met een verfrissend geluid. Acts als Fauna, Schlachthofbronx, Octa Push, BBrave, Douster en Daniel Haaksman zijn al de revue gepasseerd.

1 opmerking