Partyflock
 
­ Nederland

365Mag's Amsterdam Dance Event 2009

gepubliceerd door , op
Van 21 t/m 24 oktober 2009 vindt de 14e editie van het Amsterdam Dance Event plaats, een happening die inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijd begrip en ‘the place to be’ voor nationale en internationale partijen actief in de mondiale muziekindustrie. Het internationale dance music platform 365Mag presenteert dit jaar een wel heel bijzonder ADE-programma bestaande uit conceptuele 365(live)! music production workshops, masterclasses, live jam sessies en een Miko loves clubnight in samenwerking met de Amsterdamse club Sugar Factory en toonaangevende organisaties uit de internationale scene.

Tijdens de vier dagen van het ADE vinden er wederom talloze conferenties, seminars, en clubnights plaats waarbij de vele facetten van electronische muziek, het nachtleven en uiteraard de nieuwste ontwikkelingen op technologisch gebied optimaal zullen worden belicht. Voor een ieder die op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van innovatieve muziekproductie en live-performance zijn de 365(live)! workshops en masterclasses van 365Mag op het ADE 2009 een absolute must-visit. De nieuwste digitale technieken op studio en performance gebied zullen uitgebreid worden belicht en gemixt met experimentele live jam-sessies, on-spot try-outs, demo’s en audiovisuele experimenten.

Het workshop programma begint op donderdag 22 oktober met Share Audio Visual Playground, een gloednieuw concept waarbij music-minded ‘freaks and geeks’ en hun creatieve projecten samenkomen voor een heuse live jam-sessie. Share biedt audiovisuele creatievelingen de mogelijkheid hun ruwe audio -en/of video schetsen en complete projecten te tonen aan gelijkgestemden, nieuwe ideeën te ontwikkelen en deze uiteindelijk samen te laten komen in enerverende samenwerkingen. De spraakmakende resultaten zullen vertoond worden op alle 365Mag ADE-events.

In de avond presenteert 365Mag haar tweede evenement in samenwerking met niemand minder dan de legendarische Frans/Amerikaanse DJ/producer François K evorkian en zijn label wave Music. De organisatie is zeer verheugd deze pionier over te kunnen hebben halen voor niet alleen een zeer exclusieve DJ/production masterclass, maar ook een optreden op de aansluitendeMiko loves clubnight! Tijdens het workshop-programma zal deze levende legende een kijkje in de keuken van zijn muzikale successen geven en verschillende tips & tricks prijsgeven om performance of productie net dat beetje extra spice te geven.

François K. kan met recht een van de belangrijkste en meest invloedrijke artiesten ooit in de geschiedenis van house music worden genoemd. Zijn biografie is in feite een lange opsomming van succesvolle projecten waar menig DJ, producer en muzikant enkel van kan dromen. De inmiddels 55-jarige pionier verrichte reeds in de jaren ’70 baanbrekend werk als DJ in de New York underground scene, waarna hij al snel resident werd in onder andere de legendarische clubs Paradise Garage, The Loft en Studio 54. Zijn brede kijk op het muzikale spectrum vertaalde zich in de jaren ’70 en ’80 onder meer in wereldwijd succesvolle producties en remixen voor acts zoals Kraftwerk, U2, Diana Ross en Pet Shops Boys. Ook was hij de mixer van het best verkochte album van Depeche Mode, Violator. Tot op de dag van vandaag staat François bekend als een ware connaisseur op het gebied van electronische muziek getuige zijn overvolle DJ agenda, befaamde Body&SOUL club concept en zijn succesvolle platenlabel wave Music waar artiesten zoals A Hundred Birds en Beat Pharmacy op getekend zijn. Speciaal voor het ADE en exclusief voor 365Mag zal François K samen met DJ/producer Brendon Moeller (Wave music) en John Daly (Forward) een uitgebreide DJ/producer masterclass verzorgen waarin de vele aspecten evenals tips & tricks op het gebied van live-performance, digital DJ’ing en music production aan bod zullen komen.

Naast een uitgebreid dagprogramma staat het ADE ook bekend om haar spectaculaire en diverse nachtprogramma, waarbij de hele stad wordt omgetoverd tot ´clubbers paradise´. Voor de nachtelijke uurtjes biedt 365Mag een uitgebreid muzikaal pallet in de vorm van een Miko loves ADE Special, met exclusieve optredens van François K. (Wave music), Brendon Moeller (Wave music), John Daly (Forward) en Mosfet Visuals. Gezien het feit dat de Nederlandse optredens van François K. als zeer zeldzaam mogen worden beschouwd is dit dé kans voor clubbers om deze grootheid te aanschouwen in een intieme club setting. Maar dat is nog niet alles… de clubnacht biedt creatieve bezoekers van de Share workshops de mogelijkheid om met hun eigen performance & production gear live mee te jammen met de DJs en VJs! “Het moge duidelijk zijn: ook dit jaar biedt 365Mag alles en nog veel meer voor de echte dance-freak!”

365Mag at Amsterdam Dance Event 2009 – Programma overzicht & time table
15:00 – 19:00: Preparations: Share Audio Visual Playground
Dé ontmoetingsplek voor creatieve geesten om hun audiovisuele projecten te showcasen, nieuwe concepten te genereren en samenwerkingen aan te gaan met gelijkgestemden. Iedereen die zijn of haar werk wil delen of simpelweg geïnteresseerd is in dit werkveld is van harte welkom. Share heeft als doel het tot stand brengen van innoverende samenwerkingen, en het resultaat hiervan te presenteren tijdens de 365Mag events op het ADE.

19:00 - 20:00: Dinner
Iedereen die zich een week van te voren inschrijft voor Share heeft de mogelijkheid deel te nemen aan het diner. Na de deadline voor het inschrijven zijn er nog slechts 10 extra plaatsen beschikbaar. De kosten voor het diner bedragen EUR 10 p.p.

20:00 - +/- 22.00: Micro-workshops / demonstrations - deel van de 365(live)! workshops & masterclasses!)
Het micro-workshops programma bestaat uit een aantal korte demonstraties van ieder maximaal 20 minuten over nieuwe technische en artistieke concepten. Een deel hiervan zijn geplande onderdelen, anderen worden in de loop van de dag toegevoegd.

23:00 – 00:00: Experimental performances and jam session
Een aantal creative artists zal worden uitgenodigd voor een serie audiovisuele performances. Later op de avond zullen François K, Brendon Moeller, Jason Daly en Mosfet Visuals de avond verder verzorgen met exclusieve performances, maar iedereen is van harte welkom zijn om haar performance gear mee te nemen om back-to-back te jammen met de DJs en VJs! De avond zal opbouwen van experimentele naar meer mainstream ideeën om zo uit te groeien tot een interactieve en zeer spectaculaire clubnacht.

6 opmerkingen

 
Werkzaam bij 365Mag
Vett! lekker zo in een keer door. allerlei weetjes en vermaakjes in een rits door!!
Artiest {SHOWLIST artist 48347, 59806, 91185}
Levende legende Francois K in Nederland... niet te missen :)
dope! zeker die workshop checken!
 
Uitspraak van Wouter001 op vrijdag 9 oktober 2009 om 16:04:
dope! zeker die workshop checken!

Daar kijk ik zo naar uit! Even tussen de danspasjes door wat nuttigs leren!
ja echt he