Partyflock
 
­ Nederland

Closing Party BLM9 op verkenning in de muzikale wereld van dj Roog

gepubliceerd door , op
September maakt een einde aan het zomerseizoen, maar dat betekent niet dat je slippers en zonnebrillen al terug in de kast hoeven. Want voordat iedereen weer massaal de clubs induikt, kunnen de feestgangers zich vast opmaken voor een laatste climax op Boemendaal. Op zondag 27 september sluit beachclub BLM9 de zomer stijlvol af met een exclusieve soloset van één van Nederlands populairste house-iconen: DJ ROOG. Maar liefst vijf uur lang zal hij zijn meest favoriete platen tot een muzikaal kloppend verhaal aan elkaar lijmen, voorafgegaan door een aantal toonaangevende support acts. De Closing Party BLM9 at the beach with Roog begint om drie uur ’s middags en komt om klokslag middernacht tot een einde.

De soloavonden bij BLM9 zijn tijdens de afgelopen zomer een groot succes gebleken en na spetterende optredens van Erick E, Don Diablo, Ferry Corsten en een groep vooraanstaande DJ-duo’s kon een bijdrage van houseveteraan ROOG niet uitblijven. Tijdens ‘At The Beach With…’ neemt hij je vijf uur lang mee op een trip in zijn eigen muzikale leefwereld, welke immer golft op een ritmische housebeat en waarin verschillende muziekstromingen in harmonie bij elkaar samenkomen.

Uitdaging
Trommels, roffels, zwoele accapella’s en herkenbare melodieën zijn de bekende bouwstenen van de sound die ROOG met feilloos mixwerk aan je voorschotelt. Om de klus te klaren staat hij voor een aardige uitdaging, aangezien een vijf uur durende set bepaald geen routineklus is. ROOG: “In de jaren ‘80 en begin jaren ‘90 draaide je als DJ de hele nacht, dus vanaf dat de club open ging tot sluitingstijd. Maar de laatste 10 tot 15 jaar heb ik dat haast niet meer gedaan, dus wordt dit wel even omschakelen. Bijkomstig voordeel is dat de organisatie me masseuses beloofd heeft voor als ik het niet meer vol houd…”

Waardige support krijgt ROOG op zijn soloavond daarnaast van Born To Funk, de internationale houseproducer die onlangs goed scoorde met zijn release ‘Let Ur Spirit Go’. De track draagt de vocalen van MC Cupid en haalde een tweede positie in de hitlijst van downloadportal Traxsource. Ook Greg van Bueren heeft zijn solocarrière een frisse impuls gegeven met zijn nieuwe ‘Waiting 4 U’. Beide heren zullen op zondag 27 september de tent professioneel opwarmen onder begeleiding van de zuivere klanken van MC I/Fan.

U vraagt, ROOG draait!
Natuurlijk zou ROOG zichzelf niet zijn als hij voor deze gelegenheid niet iets speciaals zou voorbereiden. Zonder al te veel te verklappen over de inhoud, kondigt hij aan zijn set met een knipoog naar het verleden te zullen opbouwen. ROOG: “Ik ga in het begin van mijn set platen draaien die ik alleen op vinyl heb. Die moet ik dus eerst gaan opnemen, de kleine tikken er uit halen en geluidstechnisch verfijnen voordat ik ze op cd kan zetten. Dat zal wel wat tijd in beslag gaan nemen, maar ik zie er wel naar uit om muziek te kunnen draaien waar ik normaal niet aan toe kom. Verder zal ik platen draaien uit de vele compilaties die ik in het verleden heb gedaan, zoals ‘The Sound of Love and Dedication’ serie.”

Opvallend: om de interactie met het publiek te bevorderen, geeft ROOG zijn fans voor één keer de kans om platen bij hem aan te vragen! Heb jij een nummer waar je helemaal wild van wordt of dat je al heel lang niet meer gehoord hebt? Mail dan vóór donderdag 24 september de titel van de track en naam van de artiest(en) naar: info@blm9.nl en wie weet hoor jij jouw aangevraagde plaatje zomaar ineens voorbij komen!

Meer ROOG
In 25 jaar draaien heeft DJ ROOG zich diep geworteld in de Nederlandse dancescene, en staat de geboren Hagenaar met zo’n 30 boekingen per maand nog steeds aan het front van het DJ-circuit. Er is haast geen feestlocatie in het land waar de gepassioneerde publiekstrekker zijn gezicht niet heeft laten zien, met als recente uitschieters van de afgelopen zomer: sets op Dance Valley, Loveland, Lakedance en in de Pacha op Ibiza bij de clubavond van de Swedish House Mafia.

Naast zijn solo-optredens is ROOG ook een sterke motor achter een aantal succesvolle concepten. Zo runt hij zijn eigen boekingsbureau Beyond Bookings, waar hij talenten als Born to Funk, Leroy Styles, Jeroenski, Jordy Lishious en Joshua Walter voor heeft gescout. Verder geniet ROOG grote populariteit met Housequake, de back2back act met vriend en collega Erick E, dat van een spontane actie inmiddels is uitgegroeid tot een mateloos populaire houseact. Onlangs stonden de mannen nog garant voor een daverend optreden op Creamfields, het uitverkochte megafestival in Liverpool, en hebben ze hun ‘grapje’ vanuit de studio professioneel versterkt met hun eerste single ‘Shed My Skin’. Aanstaande zondag 13 september is er een Housequake feest bij BLM9 en zaterdag 17 oktober in de Cruise Terminal te Rotterdam.

Onder de naam Hardsoul boekt ROOG met zijn broer Greg van Bueren al jaren internationaal succes, iets dat onderstreept kan worden met hooggenoteerde producties als ‘Back Together’ en ‘Self Religion’. Kenmerkend voor Hardsoul is een opzwepende, zomerse housesound verrijkt met soul, funk en vocalen. Voor het wereldberoemde houselabel Defected draaiden de broers onlangs een swingende mix van 15 tracks in elkaar (op de cd: ‘Defected In The House – Amsterdam 09’) om de wereld kennis te laten maken met de housesound van nu, een waardevolle bekroning op jaren van onophoudelijk produceren.

Zondag 27 september stapt DJ ROOG in de spotlights en toont hij zijn ware aard tijdens een exclusieve soloset bij BLM9. Een ‘must-see’ voor de echte houseliefhebber!

Tickets
Voor de vroege beslissers die ‘Closing Party BLM9 at the beach with Roog’ absoluut niet willen missen, loopt er tot vrijdag 18 september een Early Bird actie. Tot die datum (of tot zolang de voorraad strekt) zijn de tickets in de voorverkoop verkrijgbaar voor 10 euro. Daarna betaal je 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Bestel je tickets nu via: www.blm9.nl of www.1management.nl.

2 opmerkingen

 
Artiest Hardstarr
Uitspraak van DJ X-treme op zondag 13 september 2009 om 16:25:
muziekaal?? :rot:

wilde het net zeggen.. dit kan echt niet! :rot: :p