Partyflock
 
­ Nederland

Minimaal Feestmaal's Nazomer

gepubliceerd door , op
18 September. De dag waarop Paul Verschuren ontslag nam als bisschop van het pittoreske Helsinki, terwijl kosmonaut Nikolaj Roekavisjnikov voor het eerst het daglicht zag. Tevens de datum waarop Jimi Hendrix het licht voorgoed uitdeed en Minimaal Feestmaal plaatsvindt in Studio 80.

Niet de minste gebeurtenissen, maar in dit bericht staat enkel Minimaal Feestmaal's Nazomer centraal. Met een tweejarig jubileum in het vooruitzicht kan worden gesteld dat dit evenement zich prima staande weet te houden in een stroming dat het Amsterdamse uitgaansleven heet. Met de September editie schotelt de organisatie van Minimaal Feestmaal's Nazomer een line up voor welke zonder twijfel tot een van de grootste uit haar bestaan behoort. Maar liefst drie internationale artiesten brengen deze avond in Studio 80 hun kunsten ten gehore, begeleidt door twee muzikale acts van eigen bodem.

Niemand minder dan Scott Ferguson, Audio Werner en Lerosa geven acte de présence, begeleidt door de Amsterdamse Tommy Kornuijt en residents Florian R & Matthijs G. Scott Ferguson is de man achter Ferrispark. Een rits aan gerenommeerde artiesten waaronder Keith Kemp, Dubbyman, Marvin Belton en Scott Ferguson zelf hebben reeds gereleased op dit kwaliteitslabel. Tijdens Minimaal Feestmaal's Nazomer verwoord deze Engelse artiest zijn muzikale begaafdheid met een opzwepende dj set; verwacht house in haar puurste vorm.

Audio Werner kwam in 2004 voor het eerst om de hoek kijken met zijn release op Hartchef Discos. Vijf jaar later heeft zijn minimale sound plaatsgemaakt voor een aanstekelijke house sound, welke een groot publiek weet te bereiken door releases op labels als Minibar. Met een set vol groovende en pompende tracks is deze Duitse artiest benoemd tot waardige afsluiter van deze nacht. De uit Ierland afkomstige Lerosa zal in eerste instantie niet snel een belletje doen rinkelen bij de meeste mensen, totdat zij een dj set van hem hebben meegemaakt. Zijn producties kennen een plek in menig platentas, op de markt gebracht door labels als Yore en Quintessentials. Na deze zomer Arnhem compleet op zijn kop te hebben gezet is het nu tijd voor Amsterdam om daar de achterzaal van Studio 80 eer aan te doen.

De openingssets in beide zalen staan onder toezicht van Tommy Kornuijt en Florian R & Matthijs G. Tommy heeft niets te klagen gehad deze zomer; tijdens boekingen als Source festival en BlaBla heeft hij bewezen het publiek volledig naar zijn hand te kunnen zetten met zijn stuwende drive die als een lijdraad door zijn sets loopt. Florian R & Matthijs G gaan ook onverminderd door met housen, maar hebben zich de laatste maanden gefocust op het produceren, waarvan de eerste onder Florian’s naam dit jaar nog uitkomt.

18 September. De dag waarop het in 1993 maar liefst 2,5 graden boven nul was, Eindhoven in 1944 eindelijk werd bevrijd, het virtuele schoolplein Hyves haar vijfde verjaardag viert en jij in Studio 80 een onvergetelijke avond beleeft tijdens het feest met de achterhaalde naam; tot 18 September tijdens Minimaal Feestmaal's Nazomer.

7 opmerkingen

 
Allemaal leuk en aardig, maar wie is Jimmy Hendrix? Ik ken alleen een Jimi Hendrix...
 
Uitspraak van verwijderd op zondag 6 september 2009 om 14:50:
Allemaal leuk en aardig, maar wie is Jimmy Hendrix? Ik ken alleen een Jimi Hendrix...

Smart-ass
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
→ als beheerder
Uitspraak van verwijderd op zondag 6 september 2009 om 14:50:
wie is Jimmy Hendrix? Ik ken alleen een Jimi Hendrix...

Thx, dit is inmiddels aangepast. ;)
Werkzaam bij Piekup
Artiest {SHOWLIST artist 58705, 35999}
Tommy Kornuijt aka de Groove koning!
heel vet programma, jongens en meisjes.