Partyflock
 
­

Qlimax verhuist van Thialf naar Gelredome

anoniem gepubliceerd op
Op zaterdag 22 november zal Q-dance grootste indoor rave evenement plaatsvinden in één van Nederlands meest begeerlijke lokaties: Gelredome in Arnhem.

De twee voorgaande edities van Qlimax vonden voor 18.000 bezoekers plaats in het hoge noorden. Omdat Heerenveen toch erg ver is en omdat Qlimax groter, vetter en centraler moet, is voor Gelredome gekozen. De lokatie heeft een maximale capaciteit van 25.000 bezoekers. Daarnaast leent het Arnhemse evenementencomplex zich perfect voor het oorspronkelijke Qlimax idee: een ouderwetse rave in een moderne uitvoering.

Met 25.000 mensen naar dezelfde muziek luisteren brengt een heel speciale sfeer met zich mee. Helemaal als het gaat om de hardere stijlen uit de Dance. Zoveel mensen in dezelfde staat die in één zaal aan het springen zijn, is het echte Qlimax gevoel.
Op het evenement worden uitsluitend platen gedraaid, die rond of boven de 140 BPM liggen. Als naam voor het type muziek wat er gedraaid gaat worden is speciaal voor deze Qlimax de term ‘Hard Styles’ in het leven geroepen: Een verzamelnaam voor alle stevige Dancemuziek, of het nou Hardtrance, Techno, Hardstyle of Oldstyle is, het is gewoon knallen.

Ten opzichte van de twee voorgaande Qlimax edities zal de programmering voor deze 9e editie muzikaal een stuk breder zijn. Wat dat betreft, grijpt de organisatie terug naar de allereerste editie van Qlimax in juni 2000 in het Beursgebouw in Eindhoven. Ook hier was er sprake van een duidelijke opbouw in de avond, waar rustiger begonnen werd en waar aan het eind de snelste platen gedraaid werden.

Q-dance is ontzettend blij met de nieuwe lokatie. “Eindelijk kunnen we vol gas uitpakken op alle fronten. Gelredome is gebouwd om evenementen in te organiseren, dus aan heel veel randvoorwaarden is bij voorbaat al voldaan. Deze lokatie past perfect bij het imago dat Qlimax onder de doelgroep heeft. Vernieuwend, hi-tech en vooral groots”, aldus Project Manager Jonas Schmidt van Q-dance. Gezien de populariteit van het evenement en die van de hardere Dancemuziek, verwacht de organisatie alle 25.000 kaarten in de voorverkoop te zullen verkopen.

De kaartverkoop voor Qlimax start op zaterdag 13 september bij alle landelijke filialen van de TicketBox of Free Record Shop. De kaarten zijn € 42 (ex fee). De kaarten kunnen ook via internet besteld worden via TicketBox.nl. Of telefonisch via 0900-9393. Meer info op Q-dance.nl.

208 opmerkingen

'james beuq', zou je niet eerst even op de line-up wachten alvorens*­ je conclusies te trekken..­?


*­ al·vo·rens (vw.­)
1 [form.­] voordatEnneh, kutgeluid..­? Jullie hebben blijkbaar geen idee...­
heyy james beuqqq als je nix zinnigs te melden heb!!! meld dan lekker nix we hebben liever positieVe mensen hier!!!!

KIPPELIP!!! MET JE RATTE HAAAR EN JE POPCORNTANDEN!!!!!

WHAAAAAAAAAAAAAAAAA GELREDOME HEREW WE COME
laatste aanpassing
 
eerst line-up maar s afwachten....is die goeie dan d_boy :bounce:
Alles beter dan Thialf, veel te ver weg! En de prijs was te verwachten, ik zag dat IC nl.­ al 50 eurootjes kost! Dus waar hebben we het over! WEl een klein voordeel misschien is dat de peuters thuisblijven!
Jaaaa Vet!!!! We GoEs To ARNEPH!!!!!
Q-DancE-Rules

Betersssss heb er super zin in!
 
Lekka dicht bij!! Wordt weer een avondje :bounce:
Heb er nu al zin in!
 
Okez dan. The party dome is er weer!!!
Trouwens waarom zeiken over slecht geluid in Gelredome? hahahaha zeker niet bij Tiesto in concert geweest? Geluid is gewoon prima in Gelredome. En ik kan het weten ik zit er niet alleen tijdens dance feesten.. ;-)
:bounce: :yes:
Wij zijn er ook!!!
liever een kippelip dan een slalip en liever rattehaar dan een ja je raad het al vriend...­ en sorry als ik op jullie hardtrance pikkies getrapt heb...­ not!!! maar vind het niet normaal dat qlimax het nmbr one hardstyle event dance gaat draaien...­ beetje sneu!!!! maar veel plezier bij super marco may plaatje aan plaatje uit...­ en kutgeluid cker wel is bij muziek evenementen geweest daar??? nee ckers...­ vond ik thialf nog beter...­ peus uit...­
 
dat wordt voor mij een feest weekendje dan 21 nov lekker naar RTC(10 years) en 22 nov lekker naar Qlimax voor mn eerste keer nou nieuwsgierig ben ik wel hoor vooral nou dat er 25000 man komen YES!!!
waarom niet alleen hardstyle?

ben wel van de party!!!:D
ik ben je vriend niet !!!!!!!!!

negatieve kakkerlak!!!!!!!!!!!­!11
 
Artiest Mystex
tja, Hardstyle is over.­ kijk maar eens naar wat er geproduceerd wordt.­ alleen uit italie komen nog af en toe leuke dingen en van de jongens uit den helder.­ maar verder hardstyle begint langzaam onderuit de glijden.­ ze moeten er nu ookal andere muziek stylen bij trekken om 25.­000 man te trekken.­ hoop voor jullie dat ze drinken en jassen goed regellen.­ maar dat hebben we in thialf wel gezien.­ bijna een uur in de rij om je jas te halen.­
 
en oh ja.­ willen de mensen die op een of twee feesten zijn geweest zich even stil houden hier.­ ik geloof nie dat zij recht van spreken hebben.­ jullie weten het verschil nie tussen een goed en een klote feest.­
yes..!! Gaat het dan toch gebeuren? Dat er na Tiesto eindelijk wat stevigere muziek ook in arnhem aankomt.. Oke intenze is misschien ook wel leuk, maar het Gelredome is toch beter ;-)
Ik ga echt zeker weten..!!
 
Beetje jammer van al die muziekstylen. :( Soort QT maar dan anders. :D
Gezeik of geen gezeik....­ik heb vanmiddag een kaartje gehaald!!!
hehe heb me kaartjeh ook al :D

maarja ga eerst kijkeh of ik nie sneaky naar binneh kan :P , dan kan ik me kaartjeh verkopeh bij tiesto kon ik ook sneaky binnekomeh het gelredome heeft veel zwakke plekkeh
sjeh sjeh sjeh
we gaan effe helemaal los daarzo,in arnhem
laatste aanpassing
Dat is wel beter denk.­
Hoor zoveel slechte verhalen over thialff.­
Gelderdome is veeel relaxter
erug kewl! Ben zeker van de partij! Tiesto in concert was al super, gelredome is echt een superlocatie!!! 'k hoop jullie allemaal te zien daar!!
De sfeer vond ik vorige keer ook vett.­Nu er weer heen stampen,,,...­
 
Centraal zeggen ze dan!!! In de randstad das centraal nu moet ik godver net zo ver rijden als naar Thialf!!! Maar gaat op zekers een Qnallertje worden :p
KLOTE, dit was het enige goede feest in het noorden.­ Qlimax heeft al mij al twee keer een topfeest bezorgd, we moeten dus maar weer een stukje rijden.­
ps gelredome is geen relaxte feestlokatie
het is wel een eindje weg maar ben op zeker weer van de partij. Altijd goed op climax.....Gelderdom­e ken ik niet dus weet niet wat ik moet verwachten.....
heel erg vet, hoop alleen dat de kwaliteit wel goed blijft!!van de muziek dan!