Partyflock
 

Gratis danceparty Electric Stew seizoensafsluiter X-tase

gepubliceerd door , op
Nu de zomer eraan komt houden veel organisaties een zomerstop. X-Tase gaat tijdens de zomer gewoon door, maar sluit het ‘indoor seizoen’ op 27 juni af in CKB Underground met Electric Stew. Dit concept is een samenwerking tussen het DJ duo The Electrolytes en X-Tase. Deze tweede editie is geheel gratis en biedt een combinatie van techno, electro, fidget, house, drum&bass, funk en meer.

Gratis, maar niet goedkoop is misschien wel de best omschrijving voor dit concept. Al is die slagzin natuurlijk gejat van een bekend gratis dagblad dat op stations uitgedeeld wordt. De line-up is gelukkig origineler en biedt een brede keur aan artiesten. De avond is gecentreerd rondom The Electrolytes, het duo dat bestaat uit Joost (D’Joozt) en Robbert (Roppenzo). Beide zowel voor- als achter de schermen actief op het gebied van muziek.

Joost draaide jaren langs als dance DJ voor verschillende organisaties en functioneerde een tijdje als voorzitter van de werkgroep poppodium. Robbert draait, remixt en produceert plaatjes en was daarmee ondermeer te horen op Studio Brussel en de BBC. Samen smelten ze hun verschillende muzieksmaken, van dance tot alternatief, samen tot een pakkend geheel. Aan dat geheel worden diverse gast DJ’s toegevoegd die op de muzikale smaak en visie van The Electrolytes aansluiten.

Stereominded is één van die gasten. Zij draaien voornamelijk funk, breaks en latin, maar schuwen ook andere stijlen niet. Het duo is bekend van diverse feesten, waaronder hun eigen ‘The Funky Bamboo’ wat even terug nog in Den Enghel plaats vond. Stereominded bouwt gewoon een feestje!

Dat doen ze samen met Büsenkampf en Djiemand. Djiemand is het altere ego van Rico van der Beek. Rico maakt deze avond zijn debuut met een liveset, maar draait al meer dan twintig jaar ‘ouderwets’ plaatjes. Muziekkennis genoeg, alleen qua live-optreden wordt dit een grote verrasing. Rico haalt zijn inspiratie uit artiesten als Dave Clarck, Soulwax, Tiga en Vitalic. De laatste tijd is zijn interesse verschoven van het draaien van plaatjes naar het live maken van muziek: Daarin kan hij naar eigen zeggen zijn muzikale gevoel beter in kwijt, want ‘DJ’s als Tiësto draaien ook maar plaatjes van een ander.’

Electric Stew vindt plaats in CKB Underground in de Blokstallen 3 te Bergen op Zoom. De entree is, zoals eerder genoemd, geheel gratis. Electric Stew duurt van 22.00 tot 04.00. Meer informatie valt te vinden op de website van CKB Underground: www.ckbunderground.nl en de website van X-Tase: www.x-tase.net.

1 opmerking

Het is niet Robbert met 2 BB`s? Maar Robert want ik kan het weten.....:D:D:D